Members Snajpera Napisano 8 Stycznia 2018 Members Napisano 8 Stycznia 2018 Zastanawiam się czy stosuje ktoś kurację nie wymagającą codziennego mycia włosów (lub chociaż ma pomysł na taką!!). Mam długie włosy i mycie ich każdego dnia, nakładanie odżywki...suszenie jest dość uciążliwe, po za tym nie wpływa dobrze na ich kondycję. Moje łysienie nie jest zbytnio agresywne. Aktualnie stosuję, z mniejszym i większym powodzeniem, RU 4%, Saba żel i emu oil. Cytuj
Members jack_carver Napisano 8 Stycznia 2018 Members Napisano 8 Stycznia 2018 Ja stosuje (wlosy myje co 2 lub 3 dni) ale podstawa jest wewnetrzny bloker bo w takim ukladzie wchlanianie bedzie zaburzone co zarzutuje na skutecznosc kuracji. Jak bedziesz jadl finasteryd to mozesz sobie pozwolic na wieksza swobode w tej kwestii. Cytuj .
Members Snajpera Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Members Napisano 13 Stycznia 2018 Dzięki za odpowiedź. Tylko przyznam że trochę się boję wewnętrznie stosować fina. Nasłuchałem się już opowieści o ubokach. Pamiętam że któryś z adminów stosował injekcje raz na 3 dni ale nie pamiętam jak to się skończyło... Cytuj
Members jack_carver Napisano 13 Stycznia 2018 Members Napisano 13 Stycznia 2018 Majette chyba o tym pisal (natomiast kwestia nie dotyczyla wstrzykiwania fina, o ile pamietam). Powinines bez wiekszych problemow poszukac w starszych tematach. Obawy co do ubokow sa pozbawione wiekszych podstaw. Pojawia sie, to odstawisz i wszystko wroci do normy. Jednakze majac juz to dosc nieprzychylne nastawienie do fina, predzej sie ich nabawisz na zasadzie nocebo. A jesli jednak utrzymujesz obstawanie przy wcierkach, to rozwiazaniem jest skrocenie wlosow albo tez wyznaczenie pewnego okresu, w czasie ktorego bedziesz myl glowe raz na 2 dni i obserwacja, czy stan ulega pogorszeniu. Niestety, kuracja to duzo kompromisow i wyrzeczen. Btw, RU to tez nie jest jakas genialna alternatywa wolna od ubokow: viewtopic.php?f=5&t=1736 Swietnie masz w tym watku ukazana ewolucje przeswiadczenia co do materii ubokow. Cytuj .
Members Snajpera Napisano 13 Stycznia 2018 Autor Members Napisano 13 Stycznia 2018 Może i bym się skusił na fina wewnętrznie, ale i tak musiałbym stosować Sabę przeciwzapalnie, więc problem z myciem pozostaje. Skrócenie włosów odpada, to mój duży atut...jeszcze. Spróbuję chyba aplikować RU, a na następny dzień, na noc Sabę rotacyjnie z Emu...Znalazłem ten wątek Majette i to nie dla mnie. Cytuj
Members dudu Napisano 13 Stycznia 2018 Members Napisano 13 Stycznia 2018 Z tego co niektórzy piszą, wcierki działają lepiej przy krótkich włosach Cytuj
Members jack_carver Napisano 13 Stycznia 2018 Members Napisano 13 Stycznia 2018 Nie tyle lepiej dzialaja co latwiej je aplikowac. Cytuj .
Rekomendowane odpowiedzi