Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

mam 18 lat, dość duże zakola, od 2 lat używam samego loxonu 5%, zdecydowałem się na niego, po prostu, żeby w jakiś sposób to zahamować, nie wiem czy to było dobre rozwiązanie, włosy nadal powoli lecą, jest ich coraz mniej. Było to dobre posunięcie, czy sam sobie zaszkodziłem? nie biorę się za duty, finy itp. Chcę jak najbardziej wydłużyć proces łysienia. Odstawić ten loxon czy ciągnąć dalej? Włosy polecą bardziej, niżeli byłoby to naturalnie ?

dzięki za odp.

Napisano

Już lepiej spironolakton + stemoxidine, albo fluridil (eucapil) + stemoxidine.

Loxon nie jest na zahamowanie łysienia, tylko na stymulację wzrostu. Powoduje on głównie poprawienie jakości a także wydłużenie fazy wzrostu włosów, które jeszcze nie wypadły. Ale rzadko kiedy zatrzymuje wypadanie.

• Members
Napisano

czyli jeśli teraz odstawię loxon, nic złego nie powinno się stać ? nie zaczną mi lecieć włosy bardziej, niżeli byłoby to z natury ?

to co wymieniłeś, ma jakieś skutki uboczne zwiazązane z płodnością, libido itp na dłuższą metę ? za jakieś finy, duty czy coś nie chce się brać, ze względów takich a nie innych, wolę stracić włosy, niż po 10 latach stosowania tych środków, pałkę będę musiał prądem wzbudzać A mam 18 lat..

jak działać ?

dzięki wielkie za odp.

• Members
Napisano

Po 2 latach jak odstawisz loxon a łysienie nadal postępuje to raczej odnotujesz pogorszenie.

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med

• Members
Napisano

Czyli lepiej będzie, żebym non stop wcierał, niżeli przestał ? bo boję się, że mam te 18 lat, a samym loxonem sobie tylko szkodzę ale nie jest tak ?

A co można "naturalnego" wrzucić jeszcze ? bez tych blokerów, bo po prostu nie chce się narażać na sprawy najważniejsze.. płodność etc.

jakieś witaminki, coś co działa ?

• Members
Napisano

Jeżeli nie masz zamiaru brać blokera to nawet nie bawi się w loxon. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego ludzie tak się boje tego fina, oczywiście mogą wystąpić uboki, ale przecież można je kontrolować. Coś Ci dolega odstawiasz i wszystko wraca do normy.

• Members
Napisano

Jak już 2 lata wcierasz to chyba troche bez sensu teraz odstawiać. Ileś tam lat chyba na samym loxonie można jechać z jakimiś tam dobrymi efektami bez blokera. Ciężko przewidzieć co się stanie po odstawieniu. Były osoby co odstawiały i nie odnotowały pogorszenia a tutaj zobacz filmiki kolesia, który miał dobre efekty na samym minoxie i odstawił żeby zobaczyć co się stanie:

Pogorszenie spore. Jeśli już odstawiać to chyba bym spróbował zrobić to stopniowo np. najpierw zmniejszać ilość aplikowanych ml, potem zejść do 1 raz dziennie, potem na ten 2% no i odstawić calkiem w końcu, może wtedy by się to jakoś mniej odbiło na włosach.

Póki co jeśli nic się nie dzieje, nie jest to dla Ciebie jakoś kłopotliwe i nie ma pogorszenia to kontynuowałbym.

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med