Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam

Mam 26 lat od pół roku zmagam się z łysieniem plackowatym jest to mój trzeci rzut choroby.

Pierwszy jak miałam 8 lat wypadły mi wszyskie włosy potem odrosły drugi w 2012 roku przez stres maturalny włosy odrastały 4 lata. W tamtym roku w listopadzie zobaczyłam u siebie łysy placek pewnie przez stres bo miałam troche problemów . stosuje tabl na uspokojenie i Alpicor E , włosy mniej wypadają ale nie chca rosnać. mam placek ok 2cm.

Na łysym placku widze gdzie nigdzie małe pojedyncze włosy a ciemna skóre. Moje pytanie czy te ciemne kropki to włosy ?? po jakim czasie stosowania Alpicortu E powiniem, być efekt ?? i czy one w ogole odrosną mam ślub w tym roku i chciałabym mieć wszystkie włosy.

Badania sa ok

Napisano

Alpicort E jest na łysienie androgenowe. Na plackowate to raczej zwykły Alpicort.

• 1 year later...
  • Members
Napisano

Witam! Obserwuje to forum od niedawna i majac swiadomosc ile kobiet boryka sie z problemem łysienia nie tylko plackowatego dziwi mnie fakt, że to forum nie jest tak aktywne. Moze moja historia pomoze jednej z was ( a zapewne sie tu ukrywacie gdzies ) uporac sie z problemem, z ktorym ja sie borykalam do niedawna. Dokladnie rok temu bedac w ciazy zauwazylam kilka malych plamek na glowie i brak w jej obrebie owlosienia. Panika, chaos i szukanie pomocy. Zanim trafilam tam gdzie mnie wyleczyli z tego to objezdzilam prawie wszystkich spaecjalistow w poblizu 300km od miejsca zamieszkania by w koncu trafic i to doslownie pod nosem do cudownej pani trycholog. Nie nie bede tu reklamowac i ani lokowac produktu. Nie po to to pisze.

Placek sie tak powiekszyl na glowie ,ze dopadla mnie depresja,ktora siegnela zenitu.Moja pierwsza wizyta u wspomnianej trycholog i nadzieja na to,ze sie uda ..a moze akurat. Wiec zaczne od tego, ze terapie zaczelam od przeszczepu komorek macierzystych. Po tym intensywna terapia laczona karboksyterapia+ prp. Bylam chyba najbardziej zdeterminowanym pacjentem ze wszystkich. Wlosy zaczely odrastac.Trwało to kilka miesięcy ale jednak. Moj upor i determinacja zrobily swoje. I nie jadlam zadnej farmakologii (w moim stanie blogoslawionym to bylo niemozliwe)Ponizej zalaczam zdjecia. Jesli ktos chce cokolwiek sie dowiedziec to zapraszam.