Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Pytanie do ludzi po FUE(szczególnie dużym 4000+) na jak krótko można się ściąć żeby blizny na skroniach i potylicy nie były widoczne??Czy mniejsza gęstość przeszczepionych włosów jest widoczna powiedzmy przy cięciu na 3 mm?I cz takie cięcie w ogóle wchodzi w rachube?

Wiem że będziecie się zastanawiać po ch*j robić przeszczep skoro zamierzam się ściąć ale mój przeszczep jest ryzykowny przez bielactwo i biorę pod uwagę taką opcję że będę musiał się ogolić na krótko w razie niepowodzenia.

Dodam że mam jasną karnacje i włosy ciemny blond.

• Members
Napisano

zależy od gęstości donoru, u mnie nie widać żadnych kropek choć tylko raz się goliłem, mniejsza gęstość wiadomo, że będzie widoczna dlatego ważne jest aby linia była w miarę gęsta bo ona tworzy pierwsze dobre wrażenie

• Members
Napisano

Widziałem kolesia po FUE który był wygolony tak jak mówisz chyba na 3mm i wyglądało to strasznie sztucznie. Całą głowę miał jaśniejszą i dużo gęściej włosy rosnęły, natomiast tam gdzie FUE czyli przód (głównie zakola) wyglądało to jakby ciemniejsze no i odstawało od reszty gęstością także ewidentnie było widać, że coś jest nienaturlanie (jakby miał flamastrem narysowane). Dlatego lekarze raczej zalecają nosić się dłużej bo można tę nienaturalność zgubić. Co do donoru to ja np. nie golę się na około na mniej ni 0,9mm bo poprostu mi nie pasuje i wygląda mega gęsto, nikt by nie zauważył żdanej zmiany, myślę, że jakbym tak zgolił na 0,6mm to byłoby już widać. Więc moim zdaniem 3mm po przeszczepie nie będzie wyglądać dobrze czy to w donorze czy to w biorczym.

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med

• Members
Napisano
Więc moim zdaniem 3mm po przeszczepie nie będzie wyglądać dobrze czy to w donorze czy to w biorczym.

moj kolega goli boki i tyl na zero lub 3 mm gora z 10 cm i wyglada to bardzo dobrze, przy cofnietych skroniach musza byc wygolone boki

• Members
Napisano

Na tym filmie tak od 4 minuty widać jak wygląda donor i biorcze po zgoleniu maszynką bez końcówki.

3500 graft

Minoxidil 5%

Avodart 0,5mg eod

Zoxin-med

• Members
Napisano
zawsze zostaje maszynka do golenia

No właśnie nie bardzo zostaje bo pokaleczonego donoru też nie chce pokazywać

Czyli widzę że cięcie krótksze niż 5mm raczej nie wchodzi w gre No nic jeśli się spiperzy sprawa to trzeba będzie iść w nanogen ;/

• Members
Napisano

To odradzam Ci turków, moim zdaniem chyba tylko Farudini lub Poswel robią robotę, dalej bym się zastanawiał nad Basingą ewentualnie HDC, może z turasów Koray ale tutaj bym się wstrzymał do czasu jak Angel będzie golił włosy bo mówił coś że będzie chciał sprawdzać jak to na krótko wygląda.

• Members
Napisano

też o Bisandze myślę ale nie wiem czy robi o tyle lepiej niż Koray żeby warto było dokładać taką kasę.Poswal też widziałem był bardzo chwalony tu na forum a teraz jakoś o nim ucichło i w modzie Maral.