Members Michalr Napisano 11 Lipca 2012 Members Napisano 11 Lipca 2012 Witam,chciałbym sie dowiedziec jakie mieliscie efekty po stosowaniu finasterydu.Czy lekarz dermatolog bez zadnych problemow da mi recepte na niego.Ile kosztuje miesieczna kuracja?Pozdrawiam Cytuj
Members eryk Napisano 11 Lipca 2012 Members Napisano 11 Lipca 2012 Efekty są różne, zależnie od predyspozycji danego organizmu. To samo tyczy się efektów ubocznych. Koszt to około 70zł/4miesiące jeżeli kupowałbyś poprzez forum. W aptece chyba o połowę taniej. Tak czy owak jest to najtańsza kuracja.Poczytaj forum, używaj wyszukiwarki bo było pisane o tym wiele razy. Cytuj
Gość Napisano 12 Lipca 2012 Napisano 12 Lipca 2012 To zależy od dermatologa, ale z reguły bez problemów dostaniesz receptę tylko na Propecię. Jeśli chcesz dzielony Proscar, Penester lub np. Finaride (najlepszy do podziału bo duże tabletki), to są problemy, bo dermatolodzy z reguły ich nie chcą przepisywać twierdząc, że to leki urologiczne, a nie dermatologiczne.Jeden z forumowiczów rozwiązał to tak, że uzyskał konsultację urologiczną a potem dermatolog mu już przepisywał, mając tę konsultację. Ja natomiast swego czasu (bo już nie stosuję) rozwiązywałem to po prostu idąc do bardziej obytego lekarza rodzinnego, któremu wytłumaczyłem, że i to finasteryd (Propecia) i to finasteryd (Proscar, Penester, Finaride), ale różnica w cenie drastyczna. Zrozumiał i przepisał receptę. Co do efektów to z reguły zahamowanie lub spowolnienie łysienia, a czasem niewielkie odrosty. Na odrosty (jak i wogóle na skuteczne działanie leku) jest większa szansa, jeśli wcześnie rozpoczniesz kurację.Z tym, że uważa się, że lek ten działa lepiej na łysienie na czubku (ang. vertex) niż na przodzie i zakolach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi