Members deroot Napisano 26 Sierpnia 2018 Members Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam, spotykam się z problemem wypadających włosów. Mam w tym roku 18 lat, zauważyłem zmiany na głowie od może półtora roku. Byłem u dermatologa w kwietniu tego roku, mówił mi, że to łojotokowe zapalenie skóry.. Zlecił mi branie antybiotyku Tetralysal oraz płynu, który zawiera Minoxidil. Były dobre efekty jakoś w czerwcu/lipcu, włosy odrastały i było wszystko fajnie, a tu nagle BUM! W sierpniu zaczęły mi wypadać strasznie włosy i się przerzedzać.. Następną wizytę mam we Wrześniu, pójdę, zobaczę, popytam, ale wolę już zapytać Was ludzi obeznanych w temacie, żeby jak najszybciej zareagować na te nie szczęśliwe wypadanie włosów.. Jestem zszokowany, że wypadają mi włosy, ponieważ u mnie w rodzinie, ojciec, dziadek, bracia, dosłownie wszyscy posiadają gęste włosy. Jako jedyny z mojej rodziny mam rzadkie włosy. Proszę pomóżcie mi, co najlepiej bym mógł zrobić. Dziękuje i pozdrawiam serdecznie każdego [attachment=2]IMG_4791.JPG[/attachment]lewe zakole[attachment=1]IMG_4792.JPG[/attachment]prawe zakole[attachment=0]IMG_4793.JPG[/attachment]przód Cytuj
Members Liam Napisano 9 Września 2018 Members Napisano 9 Września 2018 Byłeś już u lekarza? Zdjęcia wskazują na przerzedzanie się włosów w okolicach skroniowych - typowe dla łysienia androgenowego. Dokładnie tak samo zaczęło się u mnie (niestety nie potraktowałem tego wtedy poważnie). Czy na koronie też masz takie objawy? Cytuj
Members deroot Napisano 10 Września 2018 Autor Members Napisano 10 Września 2018 Byłeś już u lekarza? Zdjęcia wskazują na przerzedzanie się włosów w okolicach skroniowych - typowe dla łysienia androgenowego. Dokładnie tak samo zaczęło się u mnie (niestety nie potraktowałem tego wtedy poważnie). Czy na koronie też masz takie objawy? Tak byłem z tym u lekarza, stwierdził, że to tzw. Łojotkowe Zapalenie Skóry. Na koronie masz na myśli na samym czubku głowy, tak? Jeśli tak, to miałem z parę miesięcy (może z rok temu, już nie pamiętam dokładnie) temu bardzo przerzedzone, była widoczna skóra głowy, ale z czasem ustatkowało się to, mimo, że nie używałem na to miejsce żadnych preparatów.. Cytuj
Members Liam Napisano 12 Września 2018 Members Napisano 12 Września 2018 Jakie dostałeś zalecenia? Cytuj
Members deroot Napisano 13 Września 2018 Autor Members Napisano 13 Września 2018 Jakie dostałeś zalecenia? Tetralysal 1x3 dni, w czasie nie brania Tetralysalu, 1 tabletka cynku. Szampon Stieprox 1/2 na tydzień. Płyn Locoid 1/2 na tydzień oraz Minovivax 2 razy dziennie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi