Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam

Z problemem włosów zmagam się od czasów podstawówki. Silny łupież, łojotok skóry głowy, dziesiątki wizyt u dermatologa kilkanaście różnych szamponów, jeden nawet na grzybicę ! i zero pomocy, Skuteczny okazał się internet, podgrzana oliwka na głowę jednorazówka, turban z ręcznika i szampon z keto, pomógł

2007-2008 pojawiają się zakola i pierwsze próby leczenia. Wcierki z różnych ekstraktów (jabłko, kawa saw palmetto) witaminy i tabletki saw palmetto, bez większych efektów.

Na zakola w tamtych czasach stosowałem minoxa z fultamidem też bez widocznej poprawy i odbudowy zakoli.

Około roku 2010 zacząłem brać finasteryd apo-finę później proscar dzielone na 5 lub 6 części.

Włosy mi się zagęściły lekko, problem przestał być tak widoczny. Nigdy nie miałem uboków po finie, jedynie zauważyłem to było na początku stosowania i trwało może z 3-4 dni ból sutka i jakby zgrubienie w okolicy tej części ciała. Ostatnio też miałem tą dolegliwość. Dziwne, czy to rodzaj ginekomastii, nie mam kobiecych piersi

Czy ktoś z Was też miał takie wrażenie?

Przez lata stosowania fina zauważyłem że kuracja traci na efektowności i efektywności. Włosy są coraz rzadsze, słabsze ogólnie tracą na objętości itp

Zastanawiam się co mogę z tym zrobić.

Czy jest na forum osoba o podobnych odczuciach, która stosuje fina tak długo?

Czy jest sens zwiększać dawkę fina? (dzielić tabletkę na cztery części Proscar)

Zastanawiam się nad przejściem na Dutasteryd, czy jest sens i czy to może pomóc, skoro Finasteryd przestaje działać ?

Obecnie stosuje:

Finasteryd (Proscar) zacząłem dzielić na 4 części 1.25mg na dzień

Szampon z keto 2% zoxin med raz w tyg

Witaminy, biotyna omega itp

Staram się jeść zdrowo, jakiś jogurcik z siemiem lnianym i chia zaad tak dla zdrowotności.

Postaram się wstawić zdjęcia niżej.

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/k6E ... UPxJ5_nfvP

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/Jwl ... XebkDEu4v9

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/VFI ... J4UCTEk0Tw

https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/xfY ... exrZVkpdfX

• Members
Napisano

Było lepiej, do niedawna nie było tego prześwitu na środku przodu, a na początku stosowania fina to już w ogóle, mogłem pozwolić sobie na noszenie dłuższych włosów. Wniosek jest taki że kuracja (działanie Fina) powoli przestaję działać. Włosy stają się coraz cieńsze, słabsze itp.

Moje pytanie jest następujące:

Czy przesiadka z Fin na Dut może pomóc ? Jak zacząć z Dut? Co ile dni brać, czy na początku brać Fina z Dut zmniejszając dawkę Fin? Jaki Dut najlepszy Avodart, czy zamienniki mają sens?

Proszę o pomoc osoby doświadczone w tej materii.

• Members
Napisano

To jeśli do fina organizm z czasem się przyzwyczaja, to może warto robić sobie przerwy w kuracji?

NP: po pół roku, miesiąc lub 2 przerwy itd....

Napisano

Duta mozesz dodac co 3 dni jak wciaz nie bedzie efektow ani ubokow to wtedy rozwazysz co 1-2 dni.

Fina stosuj razem z dutem na poczatku,bo dut wolniej sie rozpedza i linienia dzieki temu bedziesz mogl zapobiec. Po 2-3 miesiacach mozesz zostac na samych ducie(osobiscie kombinacje wew i zew blokera zauwazylem ze dzialaja najlepiej i polecam o poczytaniu nt ru,flutamidzie, cb badz chociaz spiro).

Osobiscie wole oryginaly i takie stosuje,ale jak chcesz mozesz sprobowac zamienniki chocoaz jak nie beda dzialac pozniej bedzie miec sie jakies watpliwosci a przy oryginalach to juz jak nie dziala to nie dziala na mbie i nic wiecej nie rozwazam tylko wzmacniam kuracje.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

AngelOnTheEarth dziękuję bardzo za fachową odpowiedź

Temat jako taki jeśli chodzi o łysienie nie jest mi całkiem obcy, śledziłem stare forum i przeglądam obecne

Jak trzeba będzie to dodam zewnętrzny bloker i nawet stymulator, na razie wolę zostawić sobie coś na później, tak jest właśnie z Dut. Wiedziałem o tej alternatywie zamiast fina ale czekałem ile tylko się da aby go nie używać.