Members piotr1281 Napisano 19 Lutego 2019 Members Napisano 19 Lutego 2019 WitamDostałem receptę na Nezyr. Lekarz wykonał wszystkie badania poza jednym - poziomem DHT. Obecnie jego pozim wynosi u mnie 350 jednostek w zakresie 250-999Jeśli finasteryd obniża DHT co najmniej o 50% to raczej będę grubo pod kreską i zdaje się jestem idealnym kandydatem do tego aby rozwinęły się u mnie skutki uboczne leku. Czy ktoś z Was badal u siebie dht przed kuracją? Czy mając niski poziom dht powinienem sobie fina odpuścic. Cytuj
Members gurney Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 SKutki uboczne finasterydu nie są związane jedynie z obnizeniem DHT tylko z powodu "hormonal imbalance". W dużym uproszczeniu podczas przyjmowania finasterydu zwiększa się testosteron i estradiol, obniża się poziom DHT. Po drugie każdy organizm jest inny i to że w badaniach wyszło, że finasteryd obiża DHT o 50% nie oznacza, że tak będzie u Ciebie. Zacznij brać i zrób jeszcze raz badania gdy zaczniesz odczuwać skutki uboczne bądź też profilaktycznie powiedzmy po miesiącu - dwóch. Musisz pokombinować z poziomem hormonów i dawką finasterydu tak żeby czuć się dobrze i mieć korzyści wpływające na włosy.Są też preparaty (głównie ziołowe), które pomagają minimalizować przykre skutki uboczne np. Tribulus, Maca, Muira Puama, L-Arginina, L-Dopa, cynk, omega-3.Najważniejszy jest jednak zdrowy tryb życia tj. zdrowa diet, sen, mniej stresu, unikanie używek i cukrów prostych. Cytuj
Members arczi098 Napisano 1 Marca 2019 Members Napisano 1 Marca 2019 możesz próbować minimalizować skutki uboczne pewnnymi antydepresantami z innej grupy niz SSRI, trazodon polepsza erekcje ale nie polepsza libido ( moze je nawet dodatkowo obniżyć) minaseryna(skutkiem ubocznym jest mocne tycie i sennosc) moze podwyzszyc libido i polepszyc orgazm podobnie dziala mitrazapina Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi