Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Uzywam Essengen-6 (finasteryd 0.05% + minoxidil 6%) od początku lutego na koniec kwietnia skończę 3 cią buteleczkę czyli 3 miesiące kuracji i muszę przyznać że jak na razie (poza umiarkowanym efektem "lnienia" ...czyli jakby zwiększonego przerzedzenia na całej koronie gdzie aplikuję płyn) nie widzę żadnych jednoznacznych efektów. Z tych niejednoznacznych może jakby te włosy co są zaczęły wyrastać ciut mocniejsze patrząc od podstawy włosa.

Mój stan od 3 lat odkresliłbym jako "The M-Shaped Type III Pattern" czyli stopień III z umiarkowanymi zakolami, małym "gniazdkiem" i przede wszystkim bardzo (równomiernie) rozrzedzoną koroną na całej długości (głowny rejon mojej kuracji) co spędza mi sen z powiek za każdym razem gdy idę do fryzjera i muszę tłumaczyć tym jełopom że "maszynką z tyłu i po bokach mocno i wysoko a z góry tylko końcówki nożyczkami tyle co nic" a i tak nie zawsze kumają bazę (jaki jest tego cel).

Od paru dni zacząłem wspomagać się dodatkowo "microneedlingiem" 1.5 mm co drugi dzień raz dziennie ,godzinę przed aplikacją płynu (Essengen stosuję 1 ml x 2 dziennie, rano i wieczorem). Czy ktoś z was stosował podobną kurację (fin + min), zwłaszcza Essengen? wiem że na konkretne efekty czeka się z pół roku a w niektórych pryzpadkach nawet rok choć w moim wypadku sądze że na koniec lipca efekty nie będą konretne sadzac po braku większej reakcji na dotychczasową 74 dniową kurację (nie zaobserwowałem porostu żeby nastąpił jakikolwiek porost nowych włosów).

• 2 months later...
  • Members
Napisano

nie za czesto ten microneedling? z tego co wiem to 1.5mm raz na tydzien.. poczekaj jeszcze z 3miesiace minimum..w lysieniu na pierwsze efekty kuracji trzeba czekac przewaznie 6msc jak nie dluzej