Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chciałbym poruszyć tutaj temat stosowania wielu różnego rodzaju wcierek. Interesuje mnie natomiast to czy mając w kuracji parę kremów i płynnych pojazdów nie zmniejszam działania nakładając jeden za drugim bez uprzedniego umycia włosów szamponem. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem. Może podam przykład: nakładam o godzinie 19 krem emu z ASC, a o 23 na całą noc RU w KB- czy zatkanie porów przez emu nie zmniejszy mi działania RU?

Jak to według Was jest?

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

Niektóre leki mogą się wzajemnie kłócić inne znów mogą wzmacniać działanie innych to chyba oczywiste.Trudno jednak myć głowe np. 5 razy dziennie przy tak rozbudowanych kuracjach tym bardziej ze czesc to leki eksperymentalne wiec potencjalnie które mogą sie np: razem wykluczac to juz trzeba szukac w opiniach innych no i oczywiscie obserwowac siebie.Kolejność nakładania jest równiez bardzo ważna chodzby na przykładzie popularnych leków(minoxidil - retin-a)

Napisano

to patrząc na moją kuracje jakbyście to rozplanowali?

Ja stosuję ahk rano, w południe asc, a na noc ru. No i teraz to cb rano- wtedy wszystko się przesuwa, ale to tylko 2x w tygodniu.

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano
to patrząc na moją kuracje jakbyście to rozplanowali?

Ja stosuję ahk rano, w południe asc, a na noc ru. No i teraz to cb rano- wtedy wszystko się przesuwa, ale to tylko 2x w tygodniu.

Po prostu stosuj CB zamiast RU w te 2 dni w tygodniu jeśli nie chcesz z niego rezygnować

Napisano

tak myślisz? Ale przypuszczając, że w moim przypadku cb nie przeniknie przez skórę- wiadomo jak to jest z pojazdem, to wtedy mam 2 dni bez blokowania i wyjdę na tym gorzej niz jakbym w ogóle cb nie kupił.. Może już wariuję, ale stawiam wszystko na jedną kartę i chce wszystko wykorzystać ;D

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano
Emu bardzo dobrze się wchłania nie zatyka porów.

http://www.hairloss-research.org/EmuOil ... rowth.html

No właśnie na logikę raczej tłuste i wplno wchłaniające się substancje powinny utrudniać innym przenikanie bo zauważ wieczorem nakładasz olej Emu i rano cały czas masz go na głowie więc wg mnie już lepiej umyś po emu lub zostawić go na sam koniec.

Ja np. przed każdym specyfikiem myję głowy (oprócz Emu z ASC bo to daje na końcu na noc), dając każdemu minimum 5 godz. na głowie.

• Members
Napisano
Emu bardzo dobrze się wchłania nie zatyka porów.

http://www.hairloss-research.org/EmuOil ... rowth.html

No właśnie na logikę raczej tłuste i wplno wchłaniające się substancje powinny utrudniać innym przenikanie bo zauważ wieczorem nakładasz olej Emu i rano cały czas masz go na głowie więc wg mnie już lepiej umyś po emu lub zostawić go na sam koniec.

Ja np. przed każdym specyfikiem myję głowy (oprócz Emu z ASC bo to daje na końcu na noc), dając każdemu minimum 5 godz. na głowie.

nie ma sensu myć głowę za każdym razem, wydaje mi się że najlepiej po prostu wziąć gorący prysznic i zmyć samą wodą, zbyt częste mycie włosów może zbytnio je przesuszyć (przynajmniej na mnie tak to działa)