Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam,

zastanawiam się nad kuracją jakimś blokerem DTH. Mam 25 lat i od roku stosuję tylko Minoxidil raczej ze średnimi skutkami więc chce dołączyć coś do tego albo minoxidil porzucić całkowicie.

Nie mam dobrej wiedzy o hormonach, stąd moje obawy co do skutków ubocznych w sporcie i samopoczucia. Blokowanie DTH obniża również potocznie rzecz biorąc testosteron? W środowisku sportowym szczególnie w sportach siłowych ludzie próbują różnymi sposobami podnosić testosteron a nie obniżać. Stąd moje obawy o gorsze wyniki sportowe, słabszeą regenerację i samopoczucia po rozpoczęciu kuracji. Czy dbanie o wysoki poziom testosteronu nie wyklucza się z blokerami DTH?

• Members
Napisano

Było już o tym na forum. Jeśli wpływa w jakiś negatywny sposób w sportach siłowych czy to w twojej sylwetce to jest to bardzo znikomy procent. Sam trenuje na siłowni i stosuje fina i nie mam żadnych zastrzeżeń co do takiego połączenia. Myślę , że dużo większe efekty daje przede wszystkim dieta w tym całym procesie w środowisku sportowym niż tam zamartwianie się jakimś finem

No chyba , że kłujesz dupę bądź to robiłeś lub masz to w planach to wtedy jest inna sprawa bo nawet nie masz po co rozpoczynać kuracji na finie. Jednym słowem wszystko zależy od tego co masz na myśli sporty siłowe i czego oczekujesz od swojej sylwetki bo jak masz w planach karierę kulturystyczną czy jakieś udziały w zawodach to wtedy takie połączenie może być niekorzystne , szczególnie jak dojdzie kłucie dupy to już wtedy takie połączenie staje się bezsensowne.