Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Ukazało się bardzo ciekawe badanie na forum prywatnym na temat innych infihitorów protesomu (rodzina PSI). I co się okazało Ginko Biloba jest nim również, a dokładniej składnik w nim zawarty. A mianowicie isoginkgetin.

Jakiś czas temu majette mówił mi że podczas używania wysokich stężeń ekstraktu ok. 10% jego włosy zadziwiająco szybko się poprawiały. Szczerze mówiąc nie wierzyłem że to prawda, a szczególnie nie wyobrażałem sobie stosowania 10% ekstraktu w całej wcierce. Jestem teraz baaardzo zainteresowany wypróbowaniem. Jest mi głupio że nie wierzyłem w to co mówił majette, powinienem od razu przeszukać badania i prawdopodobnie bym trafił na nie dużo wcześniej.

Oto cały patent:

http://www.freepatentsonline.com/20070196316.pdf

zwróćcie uwagę na zdjęcia myszy porównujące z placebo.

Osobiście wydaje mi się że wypróbuję to zanim zdecyduję się na PSI, muszę rozwiązać tylko problem użytego ekstraktu w badaniach

• Members
Napisano

W sumie mozna to przetestowac wczesnie - przed PSI i porownac do wynikow PSI ludzi z zagranicy, jesli wyniki bedziemy mieli gorsze to mozna przezucic sie po 3 miesiacach na PSI, jesli lepsze to zostac przy tym

• Members
Napisano

ja wypróbuje na 100% zaczynam od przyszłego tygodnia! miałem spróbować CB-03-01 ale po prostu nie mogę odpuścić takiej okazji. Będę stosował w moim EMU żelu, zdam relacje za ok miesiąc

Napisano

o kurcze. Ile kosztuje miesięczna kuracja tym środkiem?

Bardzo jestem ciekawy stabilności. Mówiłeś, że będziesz to stosował w żelu z emu. Jak długo można w takim pojeździe trzymać to w temperaturze pokojowej?

i jeszcze jedno pytanie, myślisz, że w takim pojeździe (żelowym) można by było połączyć to z ahk? I jeszcze wzmocnić przez to działanie?

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

A można gdzieś zamówić samo isoginkgetin??? Jako że jest to środek naturalny kuracja oparta na nim pewnie będzie dosyć tania.

• Members
Napisano
A można gdzieś zamówić samo isoginkgetin??? Jako że jest to środek naturalny kuracja oparta na nim pewnie będzie dosyć tania.

Jeśli chodzi o isoginkgetin to cena jest mi nieznana, ale na pewno nie jest to tanie.

Co innego OSA (ktory jest inhibitorem protesemu), kosztuje u nas w polsce ok 300zł / 5g. A w USA nawet 2-3 razy mniej. Oczywiście zależy to od ilości jaka jest kupowana

• Members
Napisano
o kurcze. Ile kosztuje miesięczna kuracja tym środkiem?

Bardzo jestem ciekawy stabilności. Mówiłeś, że będziesz to stosował w żelu z emu. Jak długo można w takim pojeździe trzymać to w temperaturze pokojowej?

i jeszcze jedno pytanie, myślisz, że w takim pojeździe (żelowym) można by było połączyć to z ahk? I jeszcze wzmocnić przez to działanie?

Nie wiem jak wygląda sprawa stabilności, będę robił świeże porcje jak najczęściej. Co 1-3dni.

Ogólnie jestem sceptycznie nastawiony na łączenie środków w jednym pojeździe. Chyba że były one przebadane na temat stabilności podczas używania w jednym pojeździe. Albo ktoś osobiście to sprawdził i nie zauważył pogorszenia w porównaniu z używaniem osobno

• Members
Napisano

Tak tylko nie wiem na temat skutków ubocznych. Próbuję znaleźć więcej informacji ale jest ich strasznie mało.

W każdym bądź razie jestem gotowy spróbować. Ma wielkość ok 230um. Czyli podobnie do minoxidilu, więc powinien penetrować bez problemu przez skórę

• Members
Napisano

Przepraszam ale wprowadziłem was w błąd z OSA używanym w tym badaniu. Po dokładniejszym przestudiowaniu okazało się że jest to proteasome inhibitor subunit 1 (PI3 1), który jest cholernie drogi ;/

Pozostaje poszukać jakiegoś tańszego źródła, na odpowiedni składnik ginko biloba. Chociaż wątpię aby okazał się tańszy od PSI, bo trzeba go używać w stężeniu aż 10% ;/ Ale popytam i zobaczymy co uda się osiągnąć

Także przepraszam jeszcze raz za wprowadzenie w błąd