Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć, 

Mam 26 lat i poważnie myślę nad przeszczepem włosów. Aktualnie jestem w trakcie czytania opinii, efektów i szukania miejsca najlepszego do tego typu zabiegu. Dołączam  poglądowe zdjęcia jak to u mnie wygląda i liczę, że osoby, które mają to już za sobą podzielą się swoimi spostrzeżeniami a może i cennymi radami. Dodam, że dzisiaj byłem u trychologa i nigdy więcej tam już nie pójdę. Diagnoza łysienie androgenowe a potem wmawianie jakichś szamponów za 200 zł i innych zabiegów, których łączna wartość to ponad 6000 zł, gdzie dołożę drugie tyle i mam przeszczep, który jest po prostu skuteczny. 

Liczę na jakieś wskazówki, nigdy nie brałem żadnych hormonalnych rzeczy, typu finasteryd, może też warto? A i dodam że badałem kiedyś DHT i wynik wyszedł... PONIŻEJ normy. Dzisiaj ponowilem badania ale wynik dopiero za 14 dni. 

Jak w ogóle oceniacie po zdjęciach, jakich efektów mogę się spodziewać?  Akurat teraz mam bardzo krótko wygolone boki, tył, trochę góry (tydzień temu u fryzjera)

IMG_20210612_131450.jpg

IMG_20210612_131307.jpg

IMG_20210612_131317.jpg

IMG_20210612_131539.jpg

IMG_20210612_131450.jpg

IMG_20210612_131312.jpg

IMG_20210612_131413.jpg

IMG_20210612_131551.jpg

• Members
Napisano

Widać że na gnieździe finasteryd i ewentualnie minox by załatwił sprawę bo nie masz tam placka łysego od kilku lat, na zakolach też coś odrośnie

Wszedłbym na finasteryd i zobaczył czy są uboki 

• Members
Napisano

Bez finasterydu czy innego blokera dht to średnio z tym przeszczepem bo łysienie dalej postępuje.

Wejdź na fina na np rok, gniazdo może Ci w dużym stopniu zarosnąć a wtedy większość przeszczepu pójdzie na przód i będzie efekt lepszy i przede wszystkim zahamujesz/spowolnisz łysienie.

Wyniki hormonów mają jakieś znaczenie ale dużo zależy od wrażliwości mieszków włosowych na dht. 

Żadne zabiegi nie hamują wypadania. Podstawą musi być jakiś antyadrogen (fin, dutasteryd, RU58841)

• Members
Napisano

szoui,

uważaj z fina. Jeżeli chcesz wchodzić w chemię to tylko pod okiem bardzo dobrego endokrynologa.

Kup sobie na pewno Loxon lub produkt nowszej generacji Spectral DNC-N (Nanoxidil) i ewentualnie szampon Revita. Taki zestaw powinien trochę wzmocnić włosy na koronie.

Ponieważ przodu nie da się już odtworzyć to pozostaje niestety tylko i wyłącznie przeszczep. Wiem co mówię ponieważ sam przez to przechodziłem.

Pozdrawiam!

• Members
Napisano
2 godziny temu, hairaffair napisał:

szoui,

uważaj z fina. Jeżeli chcesz wchodzić w chemię to tylko pod okiem bardzo dobrego endokrynologa.

Kup sobie na pewno Loxon lub produkt nowszej generacji Spectral DNC-N (Nanoxidil) i ewentualnie szampon Revita. Taki zestaw powinien trochę wzmocnić włosy na koronie.

Ponieważ przodu nie da się już odtworzyć to pozostaje niestety tylko i wyłącznie przeszczep. Wiem co mówię ponieważ sam przez to przechodziłem.

Pozdrawiam!

Jak można takie bzdury pisać. Używanie samego minoxidilu jest kiepskim pomysłem i przede wszystkim nie jest rozwiązaniem długoterminowym.

Szampon na wypadanie włosów to najlepiej coś z kotekonazolem (zoxin med) ale to jest co najwyżej drobny dodatek. Musi być koniecznie antyandrogen. Włosy na przodzie da się w pewnym stopniu odzyskać ale jest to dużo trudniejsze.

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Polecam zrobić przeszczep włosów.

Ja jestem ponad rok po zabiegu.

Sam miałem placek na górze :) a teraz nie ma po nim śladu. Przeszczep włosów jest trwały a wszystkie inne wcierki gó*** dają.

Janusz

januszczyzak86@gmail.com

• 1 month later...
  • Members
Napisano
W dniu 29.06.2021 o 11:17, Januszczyzak86 napisał:

Polecam zrobić przeszczep włosów.

Ja jestem ponad rok po zabiegu.

Sam miałem placek na górze :) a teraz nie ma po nim śladu. Przeszczep włosów jest trwały a wszystkie inne wcierki gó*** dają.

Janusz

januszczyzak86@gmail.com

Gdzie robiłeś przeszczep?;)