Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Zamierzam dorzucić RU do kuracji (póki co bazuję na finie), myślę, że będzie to dobre uzupełnienie. Zamierzam zastosować gotowy roztwór 5% (na glikolu i alkoholu). Mam prośbę o kilka praktycznych wskazówek osoby stosujące - jaką stosujecie dawkę, jak często (raz dziennie?), stosujecie wieczorem po umyciu głowy i zostawiacie na noc? Myślałem na początek o dawce 1 ml na dobę (czyli ok. 4 psiknięcia dozownikiem) wieczorem po umyciu włosów. Rano już włosów nie myję, więc do kolejnego mycia/aplikacji będą 24 h. Ewentualnie proszę o jakieś inne wskazówki. Może na początek zastosować mniejszą dawkę (2 psiknięcia) i ewentualnie stopniowo zwiększać? Dodam, że dość długo czytałem forum w tym kontekście, ale natrafiłem na bardzo różne, często sprzeczne informacje. Zależy mi na odpowiedzi osób, które mają tutaj konkretne doświadczenia.

• Members
Napisano

Wydaje mi sie ze przez psikanie to raczej wiecej zostaje na wlosach niz skorze. Lepiej uzywac zakraplacza lub zwyklej strzykawki, gdzie ja tak robie i to sie sprawdza. Duza igla np na 8cm i strzykawka 3ml luer lock i pobierasz odpwiednia ilosc preparatu. Przy aplikacji oczywiscie najwygodniej bez igly sama strzykawka.

5% bedzie ok, ja uzywam okolo 1.5ml poniewaz stosuje prawie na cala glowe. Po prostu wkraplam srodek w te najbardziej newralgiczne miejsca i rozcieram na skorze. Robie to przed spaniem i nie skleja mi wlosow. Lepiej to robic po myciu bo jest przyjemniej i latwiej jak sa delikatnie mokre wlosy ale ja nie myje codziennie glowy bo to tez nie jest zdrowe i z natury mam suche wlosy bez tedencji do przetluszczania. Stosuje serioxyl loerala a w ru w nim sie rozpuszcza bez problemu. Niestety drazni mnie troche zapach ale to idzie przetrwac.

• Thanks 1
Napisano

Ja nakladam pipetą rano 1.5 ml dziennie i potem rozczesuje wlosy. W KB nie widać, że cokolwiek sie nakladalo na wlosy 

• Thanks 1

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)