Members t0m3k4 Napisano 24 Marca 2022 Members Napisano 24 Marca 2022 Witam byłem u fryzjera aby skrócić trochę włosy i mówiłem mu żeby nie ruszał mi góry maszynka bo miałem przeszczep on i tak to zrobił 5 miesięcy po przeszczepie . Pytanie czy jest szansa że włosy ponownie odrosną ponieważ wydaje mi się że ich wyrwał maszynka trochę Cytuj
Clinics BHR Clinic Napisano 25 Marca 2022 Clinics Napisano 25 Marca 2022 Po tym okresie grafty są już bezpieczne i ukrwione. Obcięcie włosów maszynką na pewno ich nie uszkodzi. Włosy można już obcinać po 2-3 tygodniach od zabiegu. Cytuj Jan Konsultant BHR Clinic jan@bhrclinics.com https://www.youtube.com/c/bhrclinic
Members t0m3k4 Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Members Napisano 12 Kwietnia 2022 Właśnie w tym problem ze widać duże przerzedzenie minął miesiąc od obcięcia . Czy nawet jak zostały wyrwane przez maszynkę to odrosną ? Cytuj
Members kiniaminia Napisano 16 Maja 2022 Members Napisano 16 Maja 2022 W dniu 12.04.2022 o 19:04, t0m3k4 napisał: Właśnie w tym problem ze widać duże przerzedzenie minął miesiąc od obcięcia . Czy nawet jak zostały wyrwane przez maszynkę to odrosną ? Jeżeli jest tak jak mowisz to najpewniej wypadły te, ktore i tak wypaść muszą. Zazwyczaj wypadaj wcześniej, ale tak naprwdę ten cykl może trwać nawet do roku. Natomiast nie ma takiej możliwości aby maszynką wyrwać Ci włosy z cebulką po 5 miesiacach od zabiegu! Cytuj
Members bodzix1809 Napisano 16 Maja 2022 Members Napisano 16 Maja 2022 4 godziny temu, kiniaminia napisał: Jeżeli jest tak jak mowisz to najpewniej wypadły te, ktore i tak wypaść muszą. Zazwyczaj wypadaj wcześniej, ale tak naprwdę ten cykl może trwać nawet do roku. Natomiast nie ma takiej możliwości aby maszynką wyrwać Ci włosy z cebulką po 5 miesiacach od zabiegu! Z tego co pamiętam według kliniki, w której robiłem przeszczep po 2 miesiącach można golić włosy. A Ty jakie masz informacje? Cytuj
Members kiniaminia Napisano 18 Maja 2022 Members Napisano 18 Maja 2022 W dniu 16.05.2022 o 15:22, bodzix1809 napisał: Z tego co pamiętam według kliniki, w której robiłem przeszczep po 2 miesiącach można golić włosy. A Ty jakie masz informacje? Juz po miesiącu od zabiegu, aby usunąć jakiekolwiek grafty potrzeba do tego np pęsety. Maszynka do strzyżenia na pewno nie uszkodzi graftów. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi