Members Hairnotic Napisano 12 Kwietnia 2022 Members Napisano 12 Kwietnia 2022 Ze względu na wysokie ceny topical dutasterydu planuję sam zrobić mieszankę na bazie stemoxidine i tabletek miękkich dutafin 0.5mg, podobnie jak robiłem topical fina. Zatanawiam się jak rozpuścić tabletki miękkie w stemoxie/minoxie? Czy ktoś robił samodzielnie topical dutasteryd? Nigdzie w necie nie mogę znaleźć informacji ja to zrobić. W przypadku fina po prostu kruszy się tabletki i wrzuca do odpowiedniego pojazdu. Cytuj
Members kamiloo Napisano 26 Kwietnia 2022 Members Napisano 26 Kwietnia 2022 Ale dutasteryd nie jest w tabletkach tylko w kapsułkach, co baaardzo ułatwia robotę, bo jest odrazu rozpuszczony, czyli, masz stemoxidine i w zależnosci od stężeniea bierzesz ileś tabletek dutasterydu i nakłuwasz je szpilką/czymś ostrym ale cienkim i "wyciskasz" dutasteryd do stemoxidina(powinno wyjść z jednej kapsułki chyba 9 kropel płynu). Generalnie zapach ma to taki chemiczny przez te związku które rozpuszczają dutasteryd więc lepiej na noc używać, ale dzien później i tak czuć czasem 😛 problem jest z miejscowym dutasterydem taki, że mało badań było by wiedzieć jakie stężenie powinno być by na głowie dutasterydu by blokować odpowiednio mocno enzym, ale niedoporowadzić do spadku DHT we krwi Cytuj
Members Hairnotic Napisano 27 Kwietnia 2022 Autor Members Napisano 27 Kwietnia 2022 15 godzin temu, kamiloo napisał: Ale dutasteryd nie jest w tabletkach tylko w kapsułkach, co baaardzo ułatwia robotę, bo jest odrazu rozpuszczony, czyli, masz stemoxidine i w zależnosci od stężeniea bierzesz ileś tabletek dutasterydu i nakłuwasz je szpilką/czymś ostrym ale cienkim i "wyciskasz" dutasteryd do stemoxidina(powinno wyjść z jednej kapsułki chyba 9 kropel płynu). Generalnie zapach ma to taki chemiczny przez te związku które rozpuszczają dutasteryd więc lepiej na noc używać, ale dzien później i tak czuć czasem 😛 problem jest z miejscowym dutasterydem taki, że mało badań było by wiedzieć jakie stężenie powinno być by na głowie dutasterydu by blokować odpowiednio mocno enzym, ale niedoporowadzić do spadku DHT we krwi Dzięki wielkie za odpowiedź, już myślałem, że nikt nie pomoże Właśnie o to mi chodziło. Ja chyba spróbuję ze stężeniem 0.05%, a później 0,1%. Czyli 1 kapsułka 0,5mg w 1 ml? Dobrze liczę? Robiłeś i stosowałeś taką mieszankę? Cytuj
Members kamiloo Napisano 27 Kwietnia 2022 Members Napisano 27 Kwietnia 2022 4 godziny temu, Hairnotic napisał: Dzięki wielkie za odpowiedź, już myślałem, że nikt nie pomoże Właśnie o to mi chodziło. Ja chyba spróbuję ze stężeniem 0.05%, a później 0,1%. Czyli 1 kapsułka 0,5mg w 1 ml? Dobrze liczę? Robiłeś i stosowałeś taką mieszankę? Szczerze to nie wiem ile to jest ml, wydaje mi się że może być nawet mniej niż 1ml, wiem tylko że tak 9-11 kropel chyba wylatuje jak końcówką noża przebijam kapsułkę Stosowałem w sumie ale później zaczełem i tak brać doustnie dutasteryd 2-3 kapsułki na tydzień więc przestałem Chciałbym zobaczyć na temat miejscowego dutasterydu więcej badań tak jak ma finasteryd no ale cóż... 0.1% to dość dużo dutasterydu, bo zobacz ze 1% w 1ml (czyli około 1 gram[1000 mg]) to wychodzi 1 mg dutasterydu dla 1 ml, gdzie doustnie jest używane 0.5 mg, no ale też nie wiadomo jak dobrze się wchłania dutasteryd przez skórę glowy 😕 Ja chyba stosowałem 0.05% bo używałem trochę mniej niż 1 ml więc jeszcze mniej niż 0.5 mg na skórę głowy licząc ze odrost będzie ten sam, a może i lepszy (bo większe stężenie na głowie dutasterydu) a skutki uboczne raczej nie większe niż 0.5 mg doustnie, ale za krótko stosowałem by cokolwiek powiedzieć 😕 Cytuj
Members Hairnotic Napisano 28 Kwietnia 2022 Autor Members Napisano 28 Kwietnia 2022 Znalazłem na innych forach taki materiał odnośnie m.in topical duta: https://www.youtube.com/watch?v=v9i1851coos Długi materiał, ale można przewinąć na koniec prezentacji są pytania po p. doktor większość odnośnie topical duta. Od ok 50 min do końca. Ciekawy materiał o topical dut ma również na YT Mattdominance. Cytuj
Members gracOOl Napisano 12 Lipca 2023 Members Napisano 12 Lipca 2023 W dniu 28.04.2022 o 07:47, Hairnotic napisał: Znalazłem na innych forach taki materiał odnośnie m.in topical duta: https://www.youtube.com/watch?v=v9i1851coos Długi materiał, ale można przewinąć na koniec prezentacji są pytania po p. doktor większość odnośnie topical duta. Od ok 50 min do końca. Ciekawy materiał o topical dut ma również na YT Mattdominance. I co jakie stężenie stosujesz ? Sam chce zrobić ale nie mam pojęcia jakie proporcje zastosować i czy stosować do tego doustnie (ale wolałbym nie bo nie mam zamiaru psuć sobie hormonów w 22 roku życia). Byłbym wdzięczny za objaśnienie bo jestem nowy w temacie farmakologii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi