Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć, 

nasz pacjent ma problem z założeniem konta , żeby poprowadzić relację. Z jeo upoważnieniem i zgodą zakładam temat opisując drogę od konsultacji do dnia dzisiejszego czyli efektów po 7 miesiącach. 

27.09.2021 - odbyło się pierwsze spotkanie w punkcie stacjonarnym w Warszawie. Na miejscu policzyłem powierzchnię do pokrycia wyrażoną w cm2 z której wynikało , że powierzchnia do pokrycia 100% to:

39,73 cm2 zakola i nieznaczne obniżenie pozostałości po linii czołowej

~30cm2 korona głowy, były zminiaturyzowane włosy ale policzone jako 100%

łącznie ~70 cm2

Na podstawie tego raportu Dr Ahmed Altan ocenił , że należy przeszczepić 4000 mieszków włosowych łącznie. 

spacer.png

ponizej zdjęcie wysłane wcześniej mailem do konsultacji

spacer.png

Policzyłem obszar dawczy z którego wynikało że:

Gęstość ~80 grafts/ cm2

średnia ilość włosów w mieszku ~2,35

Grubość włosa: średnia 

spacer.png

spacer.png

Na podstawie przesłanych zdjęć mikroskopem Doktor ocenił , że nie ma potrzeby specjalistycznego przygotowania skóry głowy do zabiegu. 

Kilka zdjęć ze stanu sprzed zabiegu:

spacer.pngspacer.png

spacer.png

spacer.png

Zabieg przeprowadzony w dniu 19.10.2021, etap otwierania kanałów inaczej zwane nacięcia pod grafty wykonał Dr Ahmed Altan, dwa pozostałe stały zespół, technicy.

Przeszczepiono 4000 mieszków włosowych:

spacer.png

spacer.png

Sprawdzenie w punkcie stacjonarnym w Warszawie po 5 dniach czy wszystko ok:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Koleny check control po 10 dniach i okazuje się , że zdolności regenracji organizmu nieco ponad przeciętnego pacjenta:

spacer.png

spacer.png

Po 15 dniach od zabiegu nie było większej różnicy od zdjęć powyżej, więc kolejny check-control po miesiącu:

spacer.png

Check contol robiony regularnie co miesiąc, również pod mikroskopem, ale udostępniam po 3 miesiacach:

spacer.png

po 4 miesiącach od zabiegu:

spacer.png

po 5 miesiącach:

spacer.png

spacer.png

po 6 miesiącach:

spacer.png

spacer.png

spacer.png

i po 7 miesiącach:

spacer.png

Z badań lini czołowej wynika że: 

gęstość obszaru biorczego to 65-70 mieszków/cm2

średnia ilość włosów w mieszku to 2,11

spacer.png

spacer.png

Przez ten okres pacjent skorzystał:

-3x z osocza bogatopłytkowego

-profilaktycznie 0,5mg finasterydu dziennie. 

-specjalistyczne szampony

a tak wygląda relacja video z rozczesanymi włosami.

część publicznie dostępnej opinii naszego pacjenta:

"W październiku 2021 przeszedłem zabieg u dr. Altana w klinice Aestepool Clinic. Dzisiaj mija 4 miesiąc od zabiegu i efekty już są super! Jedyne, czego żałuję, to że tak późno zdecydowałem się na zabieg..."

P.S. zdjęcia otagowane bo innych nie posiadam ;)

Dziękujemy :)

Konsultant Aestepool Clinic

info@aestepoolclinic.pl

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Dziękujemy, na efekt złożyło się kilka składowych. Jednym z nich jest pomiar obszaru wszczepienia, który wykonuję jeszcze przed wylotem pacjenta , żeby wiedzieć w punkt jaka ilość jest potrzebna w dniu zabiegu.  

A główna zasługa po zabiegu jest u pacjenta , który sumiennie wszystkie zalecenia przestrzegał. 

info@aestepoolclinic.pl

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
2 godziny temu, Joe.Tillman napisał:

Pewnie jak wszędzie w Turcji, kasuje kasę i nara.

nie słuchaj przygłupów, którzy nigdy tam nie byli ;) 
W najlepszych klinikach w Stambule doktorzy/medycy otwierają kanały i kontrolują pracę techników podczas pozostałych etapów

• Like 1
  • Members
Napisano

Dr Ahmed Altan zawsze wykonuje nacięcia , czyli drugi z trzech etapów. 

Separowanych jest kilkadziesiąt/sto+ pojedynczych cienkich graftów na linię skroniową oraz pierwszą czołową, wkrótce również z mikroskopem.

• Like 1

info@aestepoolclinic.pl

• Members
Napisano
W dniu 5.07.2022 o 16:32, kloocu napisał:

Konkretnie to które kliniki w Stambule reprezentujesz że wiesz jak wygląda u nich przebieg zabiegu tak dogłębnie?

pisałem wiele razy ale żeś baran to napisze konkretniej :D 
Reprezentuje klinikę ortopedyczną Pana Przybylskiego ale za mało mi płaci więc mówię prawdę na forach, że jest partacz nie specjalista :D

• Members
Napisano
5 godzin temu, maksym90 napisał:

pisałem wiele razy ale żeś baran to napisze konkretniej :D 
Reprezentuje klinikę ortopedyczną Pana Przybylskiego ale za mało mi płaci więc mówię prawdę na forach, że jest partacz nie specjalista :D

Dlaczego niby ortopedyczną ?

• Members
Napisano
11 godzin temu, darek90 napisał:

Dlaczego niby ortopedyczną ?

https://www.znanylekarz.pl/andrzej-przybylski-4/ortopeda-lekarz-medycyny-estetycznej/kalisz 

Pan Przybylski to z wykształcenia ortopeda i prowadzi praktyke ortopedyczną. Opinii w tej specjalizacji również nie ma pozytywnych co widać na podanym przeze mnie linku. Dodatkowo robi przeszczepy włosów czego nie rozumiem. Może jego słaby fach w przeszczepie włosów wynika z tego, że robi dwie rzeczy na raz przez co nie może się dobrze wyspecjalizować w żadnej? 
Podyplomówke z medycyny estetycznej skończył w 2016 więc dużego doświadczenia w transplantacji włosów również nie ma... 

Jak już ktoś decyduje się na zabieg w Polsce to lepiej nie iść do niego... a najlepiej wylecieć za granice :P

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano
W dniu 7.07.2022 o 22:57, darek90 napisał:

Można prosić o porównanie korony głowy i jej zdjęcie przed zabiegiem oraz o zdjęcie po 7 miesiącach ?

jest zdjęcie przed, a po na filmie z linku. 

info@aestepoolclinic.pl