Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam Panowie miałbym do Was pytanie otóż chcę zrobić domowy minoxidil 15% oczywiście chcę dodać kwas azelainowy(3g)który podobno pozwala uzyskać większe stężenie minoxidilu.Oto mój"pojazd"do którego zamierzam dodać minoxidil i kwas azelainowy.

Alcohol, 30% v/v, propylene glycol, 50% v/v, purified water.

Podsumowując czy stężenie % minoxidilu zależy od rozpuszczalnika?

• Members
Napisano

Chętnie tylko szkoda że nie można kupić u niego kwasu azelainowego bo z tego co wiem jest on potrzebny do uzyskania wyższego stężenia.

Ziom1990 a czym się różni minoxidil zwykły od sulphate?

• Members
Napisano

teoretycznie siarczan jest lepszy. Minoxidil jest metabolizowany w skórze właśnie do "minoxidil sulphate" i wtedy staje się on efektywny. Nie wszyscy ludzie z kolei są w stanie metabolizować ze względu na brak jakiegoś czynnika (nie pamiętam nazwy).

Sam używałem oba i zdecydowanie lepiej działał na mnie siarczan minoxidilu. Zwykły w ogóle nie działał (używałem loxon)

• Members
Napisano

Ogromne dzięki Ziom:)A czy znasz może jakiegoś pewniaka jeśli chodzi o kwas azelainowy?

Z tego co wiem jest na alledrogo ale niestety nie wiadomo jak z jakością.

• Members
Napisano
nie wiem, kiedyś szukałem, ale to było bardzo dawno temu i już nie pamiętam

Mogę wiedzieć jakie stężenie siarczanu minoxidilu stosowałeś?

• 9 months later...
  • Members
Napisano

można kupić od kogoś z forum ja mam takie pytanie,bo w sumie chciałbym spróbować tego Minoxa,jaką można dać do niego bazę,by nie wywoływał łupieżu,podrażnienia skóry itp?

hmm może Polysorbat 80 + etanol?