Members eryk Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 Dlaczego jak ruszam grzywką to czuję ból u nasady włosów? Kiedyś jak nie stosowałem żadnych kuracji to nie przypominam sobie żebym miał coś takiego. Nie zawsze tak jest, tylko czasami. Czy ktoś się z czymś takim już spotkał? Cytuj
Members Johnyy Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 Ja mam czasami podobnie ale mija samo. U mnie nie jest to nic intensywnego a u Ciebie ? Po umyciu glowy zazwyczaj to mija. Zauwazylem ze im dluzej trzymam szampon na glowie, tym rzadziej to wystepuje. Odkad myje glowe codziennie - prawie w ogole. Cytuj Aktualna kuracja: zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin wew: Biotyna, Witamina D + B12
Members ziom1990 Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 to jest związane ze stanem zapalnym. Miałem tak podczas stosowania wielu wcierek alkocholowo/glikolowych na skórę głowy Cytuj
Members Johnyy Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 to jest związane ze stanem zapalnym.I to by sie zgadzalo. ziom1990 EMU OIL powinno zalatwic sprawe ? Cytuj Aktualna kuracja: zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin wew: Biotyna, Witamina D + B12
Members eryk Napisano 25 Lutego 2013 Autor Members Napisano 25 Lutego 2013 Hmmm, to by miało sens, bo używam kirklanda. Co w takim razie robić żeby pozbyć się stanu zapalnego, ale przy tym nie rezygnować z minoxa? Cytuj
Members ziom1990 Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 EMU oil, środki przeciwzaplne, jakieś kremy/żele poprawiające kondycje skory głowy Cytuj
Members justluzyt Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 Ja tak mam jak kilka dni po kolej stosuje Saba Gel Cytuj
fighter Napisano 25 Lutego 2013 Napisano 25 Lutego 2013 ja chyba też tak czasami mam. Bardzo rzadko, i chyba pojawiło się odkąd zacząłem stosować saba żel Cytuj Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia) RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12) Biotyna 10 mg (22.01.14)MSM 1.5g (15.01.18)
Members ziom1990 Napisano 25 Lutego 2013 Members Napisano 25 Lutego 2013 oprócz wcierek na alkoholu może to powodować właśnie tretinoina i inne kwasy podczas złuszczania naskórka. Ja po kilku aplikacjach mocnego roztworu też praktycznie nie mogłem dotykać skóry głowy i włosów bo czułem takie dość dziwne uczucie. Nie był to ból ale dyskomfort. Trzeba wtedy ograniczyć stosowanie bo to znaczy ze skóra się nie przyzwyczaiła i źle reaguje, także zaleca się żeby nie podrażniać jej dotykowo i dać czas na zagojenie - mi przeważnie przechodzi po 1-2 dniach odstawienia wcierek i nawilżania skóry olejami Cytuj
Members Johnyy Napisano 26 Lutego 2013 Members Napisano 26 Lutego 2013 Dziwie sie, że piszecie iz u niektorych objaw ten wystepuje po Saba Gelu. Przecież posiada on właściwości przeciwzapalne. Podejrzewam, że głowna przyczyną u Was są wcierki alkoholowe. Cytuj Aktualna kuracja: zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin wew: Biotyna, Witamina D + B12
Members justluzyt Napisano 1 Marca 2013 Members Napisano 1 Marca 2013 Dziwie sie, że piszecie iz u niektorych objaw ten wystepuje po Saba Gelu. Przecież posiada on właściwości przeciwzapalne. Podejrzewam, że głowna przyczyną u Was są wcierki alkoholowe. Jednym ze skutków ubocznych stosowania betametazonu jest ból skóry Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi