Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Dlaczego jak ruszam grzywką to czuję ból u nasady włosów? Kiedyś jak nie stosowałem żadnych kuracji to nie przypominam sobie żebym miał coś takiego. Nie zawsze tak jest, tylko czasami. Czy ktoś się z czymś takim już spotkał?

• Members
Napisano

Ja mam czasami podobnie ale mija samo. U mnie nie jest to nic intensywnego a u Ciebie ? Po umyciu glowy zazwyczaj to mija. Zauwazylem ze im dluzej trzymam szampon na glowie, tym rzadziej to wystepuje. Odkad myje glowe codziennie - prawie w ogole.

Aktualna kuracja:

zew:RU58841+ Loxon 5%, Polaris 11, Zoxin

wew: Biotyna, Witamina D + B12

• Members
Napisano
to jest związane ze stanem zapalnym.

I to by sie zgadzalo. ziom1990 EMU OIL powinno zalatwic sprawe ?

Aktualna kuracja:

• Members
Napisano

Hmmm, to by miało sens, bo używam kirklanda. Co w takim razie robić żeby pozbyć się stanu zapalnego, ale przy tym nie rezygnować z minoxa?

Napisano

ja chyba też tak czasami mam. Bardzo rzadko, i chyba pojawiło się odkąd zacząłem stosować saba żel

Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia)

RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12)

Biotyna 10 mg (22.01.14)

MSM 1.5g (15.01.18)

• Members
Napisano

oprócz wcierek na alkoholu może to powodować właśnie tretinoina i inne kwasy podczas złuszczania naskórka. Ja po kilku aplikacjach mocnego roztworu też praktycznie nie mogłem dotykać skóry głowy i włosów bo czułem takie dość dziwne uczucie. Nie był to ból ale dyskomfort. Trzeba wtedy ograniczyć stosowanie bo to znaczy ze skóra się nie przyzwyczaiła i źle reaguje, także zaleca się żeby nie podrażniać jej dotykowo i dać czas na zagojenie - mi przeważnie przechodzi po 1-2 dniach odstawienia wcierek i nawilżania skóry olejami

• Members
Napisano

Dziwie sie, że piszecie iz u niektorych objaw ten wystepuje po Saba Gelu. Przecież posiada on właściwości przeciwzapalne. Podejrzewam, że głowna przyczyną u Was są wcierki alkoholowe.

Aktualna kuracja:

• Members
Napisano
Dziwie sie, że piszecie iz u niektorych objaw ten wystepuje po Saba Gelu. Przecież posiada on właściwości przeciwzapalne. Podejrzewam, że głowna przyczyną u Was są wcierki alkoholowe.

Jednym ze skutków ubocznych stosowania betametazonu jest ból skóry