Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam do Was pytanie,

od paru dni jestem na minosydylu doustnym 4 mg na dobę. Ciśnienie mierzyłem 2 tygodnie temu, a zażywając ten leku powinienem to robić częściej i mam tego świadomość. Dopiero dziś postanowiłem sprawdzić, czy ciśnienie nadal jest ok i okazało się, że mam 143/ 70 podczas gdy normą u mnie było zawsze 130/ 70. Jeśli chodzi o efekty kuracji - są zaskakująco pozytywne. Na przodzie pojawiło się mnóstwo baby hair, zgęstniał czubek głowy i boki. Po wielu latach zażywania finasterydu bez zadawalającego efektu wszystko powoli idzie ku dobremu. Dr Rakowska zdecydowała, by wycofać finasteryd. Teraz biorę Androstatin 3 x w tygodniu. Wcześniej brałem go co dzień. Kolejnym krokiem ma być zwiększenie minoksa do 5 mg i zupełne wycofanie fina. Tak więc docelowo mam być tylko na jednym leku. Wracając do tego, o czym napisałem we wstępie - czy Waszym zdaniem lek na nadciśnienie może wywołać reakcję paradoksalną - czyli tym przypadku wzrost ciśnienia/nadcisnienie? Czy w związku z tym mam powód do niepokoju i, czy minoksydyl jest dla mnie bezpiecznym lekiem?

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Rakowska przepisała CI doustnie 4mg na dobę? 

W dniu 25.12.2023 o 13:05, Adriano napisał:

czy minoksydyl jest dla mnie bezpiecznym lekiem?

Zdecydowanie powinieneś zapytać o to lekarza, który Ci to przepisał, szczególnie że jest to przepisanie leku poza obrębem standardowego zastosowania. 

• Members
Napisano

Różne opinie na temat minoksydilu krążą. Kiedyś lekarz też mi zapisał w formie doustnej. Jednak ostatecznie nie zdecydowałem się. Sporo osób twierdzi, że zamiast poprawy było pogorszenie, i rezultat jednak nawet jeśli się pojawił był krótkotrwały