Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Mam 27 lat i od jakiegoś czasu widzę, że moje włosy są rzadsze... Czytałem, że Exagon zatrzymuje ten proces i powoduje przyrost nowych włosów. Czy ktoś stosował tą kurację? Jakie efekty? Będę wdzięczny za wszelkie opinie.

• Members
Napisano (edytowane)

Brak podanego składu, żadnych konkretów na stronie - jak dla mnie kolejny syf mający na celu wyciągnięcie kasy.

Rada na początek: trzymaj się z daleka od wszystkiego, czego producent sugeruje, że "wyleczenie" czy zatrzymanie łysienia nie stanowi problemu - stanowi, inaczej fora takie jak to nie miałyby prawa bytu. Czyli wszystkie Exagony, szampony DX2, grzebienie laserowe itd. wsadź między bajki.

Ze środków działających i dostępnych do nabycia "bez przekrętów" masz tak naprawdę finasteryd, dutasteryd i minox pod różnymi nazwami handlowymi. No i szampony z keto czy disiarczkiem selenu, które pomagają poprawić stan skóry głowy. Jak chcesz "z przekrętami" i nie boisz się eksperymentów, to masz o wiele więcej możliwości.

Edit: faktycznie skład jest, sorry za brak umiejętności czytania ;x

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano
Brak podanego składu, żadnych konkretów na stronie - jak dla mnie kolejny syf mający na celu wyciągnięcie kasy.

Skład jest na stronie:

"SKŁAD SERUM EXAGON:

Aqua (water), Alcohol Denat, Hydrolyzed Soy Protein, Aloe Barbadensis Leaf Powder, Peg-35 Castor Oil, Polysorbate 20, Aesculus Hippocastanum Seed Extract, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Inositol, Calcium Pantothenate, Linoleic Acid, Biotin, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Menthol, Camphor, Propylene Glycol, Sodium Dehydroacetate, Diazolidinyl Urea, Lodopropynyl Butylcarbamate, Limonene, Linalool, Parfum (fragrance)"

Widziałem ten preparat na Citeam dużo taniej - 49 zł za 3 miesięczna kurację, też zastanawiam się nad zakupem.

• Members
Napisano

Tzn?

Nie jestem farmaceutą, ale sprawdziłem składniki Exagonu i te główne - aloes i soja - mają podobno silne działanie nawilżające. Czy to nie wzmacnia włosów?

Doradźcie coś bo łysienie mnie przeraża...

Napisano
Oceni ktoś skład? Bo cena bardzo dobra...

Te składniki to: ziółka + witaminki, a także środki ułatwiające wchłanianie (alkohol, polisorbat) oraz konserwanty i perfum.

Jeśli chodzi o tzw składniki aktywne, czyli te wszystkie ziółka, witaminki, czy kwasy tłuszczowe, to są one dość powszechnie stosowane w wielu produktach.

Wszyscy producenci twierdzą, że to ma (wszystko z osobna) jakiś tam udowodniony wpływ na włosy/łysienie. Zaś połączona siła tych składników, no to... to już musi być rewelacja.

Prawda jest jednak taka, że bazując na własnym doświadczeniu nie kupiłbym już nigdy czegoś o podobnym składzie. A naciąłem się m.in. na Crinagen, Revivogen, które niby miały za sobą jakąś tam "bazę naukową", a działały jak gówno.

Ale to było dawno, w czasach, gdy byłem dużo bardziej naiwny.

• Members
Napisano

A ja miałem epizod (3 m-ce) z Exagonem. Mialem wtedy nieco dłuższe włosy i po 2 miesiącu stosowania przy przedziałku były zauważalne nowo rosnące włoski. Uważam, że takie preparaty mogą u każdego inaczej się sprawdzać. Mi na pewno nie zaszkodził Exagon, a wręcz przeciwnie - włosy miały więcej blasku. Zależy na jakim kto jest etapie - łysemu włosy raczej nie odrosną, ale jak ktoś dba o wzmocnienie - preparat jest odpowiedni.