Members lysy dzban Napisano 20 Kwietnia Members Napisano 20 Kwietnia 17 godzin temu, harrybobo napisał: Możesz rozwinąć? Wyprowadź mnie z błędu ale chyba nie ma lepiej prezbadanego suplemtnu niz kreatyna (nie wiem ile ale 70 TYSIĘCY publikacji naukowych począwszy od lat 70-tych, zero skutków ubocznych + nawet bardzeij wskazana osobom słabym i starszym aniżeli "byczkom z siłki") Kreatyna sama w sobie zła nie jest, ale suplementy często są zanieczyszczone. Np. słynna historia z kreatyną z sfd gdzie poziom rtęci był przekroczony o 1300 procent niż dopuszczalna dawka. Można te informacje znaleźć w sieci. Co do samej kreatyny i włosów to tego (chyba?) nie badano, ale ludzie na reddit piszą że po kreatynie mocniej im lecą włosy🤷♀️ 1 Cytuj
Members Ferchar Napisano 20 Kwietnia Autor Members Napisano 20 Kwietnia (edytowane) Dokładnie tak. Kreatyna jest ok ale co tam jest jeszcze to nie wiadomo. Trzymałem kreatynę wymieszaną z beta-alanina i cytruliną, co powinno być ok, ale też mogło mieć wpływ. Na pewno bardzo powoli będę wraca do białka i może czegoś jeszcze. A SFD nigdy nie będę kupował nie tylko po akcji z rtęcią, ale po tym gdy właściciel marki komentował cynicznie, że „chyba wszyscy myślą że my tam celowo dosypujemy rtęci”. Zero dojrzałości i odpowiedzialności. Co do kreatyny i włosów: było jedno sumiennie wykonane badanie na sportowcach które pokazało wyraźny wzrost dht, ale było na bardzo małej próbie. Poza tym właśnie wiele osób potwierdza wypadanie włosów po kreatynie. Edytowane 20 Kwietnia przez Ferchar Cytuj
Members styers2 Napisano 20 Kwietnia Members Napisano 20 Kwietnia Tak, też mogę potwierdzić. Ok 7 lat temu brałem kreatynę, i w tym czasie włosy były wyraźnie słabsze. Jak skończyłem z kreatyną włosy się poprawiły. Cytuj
Members davidicke1 Napisano 26 Kwietnia Members Napisano 26 Kwietnia (edytowane) W dniu 22.01.2025 o 20:49, Ferchar napisał: Dzięki! Trochę tak, ale jednak przód był słabiutki. Zakola nie były aż tak widoczne, bo między i za nimi było mocno przetrzebione. Gdyby nie pustki na koronie i to przerzedzenie, to pewnie nie decydowałbym się na zabieg. Myślę że na ten efekt, poza kwestią osobniczą, składają się zabiegi trychologiczne, branie leków i suplementów, revita kilka razy w tygodniu no i magia barbera dzisiaj (ale chyba użył tylko matowej glinki) Efekt był taki, że wypadło mi relatywnie niewiele włosów więc pewnie wystartowałem z wyższego pułapu zmierzając do pełnego rezultatu. Według rozkładu jazdy nie mam jeszcze 60%, ale wątpię żeby efekt miał się jeszcze prawie podwoić. Jeśli zwiększy się jeszcze choć o połowę to będzie super rezultat. A i jeszcze decyzja co do linii: nie obniżanie jej, co by wciągnęło grafty jak odkurzacz, a jednoczenie robiąc ją naturalnie i uzyskując efekt który bardzo mi pasuje. Czy ja dobrze zrozumiałem, że wg. Ciebie im mniej przeszczepionych włosów wypadnie na początku, tym lepszy będzie efekt końcowy przeszczepu ? Edytowane 26 Kwietnia przez davidicke1 Cytuj
Members Ferchar Napisano 28 Kwietnia Autor Members Napisano 28 Kwietnia Nie, choć myślę że to dobry znak jeśli chodzi o stan zdrowia itp. Ale im mniej włosów wypadnie tym mniejsza będzie różnica między np. 3 a 12 miesiącem, bo końcowy efekt będzie podobny jak wtedy gdy większość włosów wypadnie i spektakularnie wszystkie odrosną w tym czasie. Cytuj
Members Ferchar Napisano 13 Czerwca Autor Members Napisano 13 Czerwca Hej! 10 miesięcy, efekty już zbliżone do końcowych, jestem naprawdę zadowolony: naturalność 100% a miejsca pobrań nie widać nawet pod mikroskopem. Trochę przydałoby się więcej gęstości zwłaszcza na koronie i będę myślał nad drugim zabiegiem. Ale najpierw muszę ogarnąć problem: od 2 miesięcy widzę trochę więcej wypadający włosów, głównie z korony. Skrupulatnie licząc wszystko naliczyłem z 60-80. Nie wiem czy to sezonowo (dr Altan powiedział że często tak jest) czy zmiana minoxa na piankę a teraz powrót do sprayu i stosowanie 2x dziennie zamiast 1, czy może też pokłosie wcześniejszych problemów z wątrobą, więcej ćwiczeń, czy jeszcze coś innego. DHT 243. Na pewno muszę to obserwować. Zdjęcia są bez żadnej stylizacji włosów i jest bonus: filmik zrobiony przez Damiana jak byłem na kontroli w Warszawie gdy był dr Altan. a4157fb0-9305-4c83-9575-0e5957bb4363.mov Cytuj
Members Rafal77 Napisano 13 Czerwca Members Napisano 13 Czerwca Niestety korony wychodzą z reguły gorzej, choć w Twoim przypadku nie ma jeszcze roku i I tak jest super. Jakie miales problemy z wątrobą i z czego wynikały? 1 Cytuj
Members Ferchar Napisano 13 Czerwca Autor Members Napisano 13 Czerwca Opisałem to we wcześniejszej aktualizacji: wysokie próby wątrobowe (zero objawów) wyszły na profilaktyce. Prawdopodobnie przez silowniowe suple. Cytuj
Members Nazwa użytkownika Napisano 28 Czerwca Members Napisano 28 Czerwca Linia niezłą. A jak dobierali pojedyncze grafty? Pod mikroskopem czy lupa? Cytuj
Members Ferchar Napisano 19 Sierpnia Autor Members Napisano 19 Sierpnia W dniu 28.06.2025 o 23:02, Nazwa użytkownika napisał: Linia niezłą. A jak dobierali pojedyncze grafty? Pod mikroskopem czy lupa? Miałem standardowy pakiet, więc bez mikroskopu Cytuj
Members Ferchar Napisano 19 Sierpnia Autor Members Napisano 19 Sierpnia (edytowane) Hej! Niedawno minął rok od zabiegu. Jednak ostateczne podsumowanie chcę zrobić za około 3 miesiące, bo będzie pewnie wtedy pełniejszy obraz i właśnie się przesiadłem na dutasteryd - DHT trochę podskczyło mimo fina (może przez siłownię?) i widzę nieco zwiększone wypadanie na koronie. No i pewnie wtedy już ostatecznie zdecyduję się na jakąś fryzurę. Linia jest super, gęstość z przodu wystarczająca, w strefie biorczej pod mikroskopem nie widać śladu pobrania. Tylko kwestia gęstości na koronie, ale przy cienkich włosach, 4200 graftach i NW5 nie można chcieć nic więcej. Kolejne 2k graftów (50% z pierwszego) zamknęła by temat bo pewnie 1-1,3k poszłoby na koronę a reszta na dogęszczenie przodu. Z efektu jestem bardzo zadowolony, liczę tylko na duta i lekkie poprawienie sytuacji na koronie. Jak sytuacja się ustabilizuje, to zdecyduję czy to koniec czy robię rundę 2. Poniżej zdjęcia po myciu włosów, ostatnie zdjęcie po szybkim ułożeniu z glinką. Edytowane 19 Sierpnia przez Ferchar 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi