Members Paulo999 Napisano 8 Września 2024 Members Napisano 8 Września 2024 (edytowane) Planuję przeszczep od dłuższego czasu, ale teraz dojrzałem do decyzji. Jestem dzieckiem lat 70-tych, więc jeżeli nie teraz, to kiedy. Zastanawiam się nad kliniką. Wstępny wybór padł na Aestepool, ale proszę o ewentualne porady. Termin zaplanowany na grudzień, ale po obejrzeniu zdjęć nie wiem, czy nie przyspieszę. Proszę o porady i ocenę stanu głowy, możliwości i wyboru kliniki. Edytowane 8 Września 2024 przez Paulo999 Cytuj
Members Lion2 Napisano 8 Września 2024 Members Napisano 8 Września 2024 Z tego co pamiętam to sprawdzone były kliniki dr Keser oraz dr Koray - sporo relacji. Co do reszty to nie wiem. Cytuj
Members tommek86 Napisano 8 Września 2024 Members Napisano 8 Września 2024 Z tego co pamiętam 13-14.09 dr Altan z aestepool jest w Warszawie i można odbyć konsultację. Kwestia tylko czy są jeszcze dostępne wolne terminy 😉 1 Cytuj
Members pacjent0 Napisano 9 Września 2024 Members Napisano 9 Września 2024 W tym budżecie Aestepool to bardzo dobry wybór, dużo spoko relacji na tym forum. Jeśli szukasz czegoś "więcej" no to będzie też drożej. 1 Cytuj
Members davidicke1 Napisano 16 Września 2024 Members Napisano 16 Września 2024 W dniu 9.09.2024 o 13:52, pacjent0 napisał: W tym budżecie Aestepool to bardzo dobry wybór, dużo spoko relacji na tym forum. Jeśli szukasz czegoś "więcej" no to będzie też drożej. A co znaczy to " więcej "? Cytuj
Members Paulo999 Napisano 30 Października 2024 Autor Members Napisano 30 Października 2024 W przyszłym tygodniu wylatuję do Aestepool. 8.11.2024 mam zabieg. Mam kilka pytań niezwiązanych bezpośrednio z samym zabiegiem. - czy w Stambule można swobodnie spacerować wieczorem, czy jest niebezpiecznie ? - zażywam kilka suplementów ziołowych, nic szczególnego- kapsułki z allegro, Czy mam spodziewać się kłopotów na granicy ? Czy ktoś to w ogóle ogląda w bagażu? - gdzie najlepiej kupić jakieś przyzwoite podróby? Lecę z dzieciakiem, chciał przywieźć sobie jakieś najki Grand bazar ponoć jest drogi. - gdzie dobrze i w niewygórowanej cenie zjeść lokalną kuchnię ? Cytuj
Members harrybobo Napisano 30 Października 2024 Members Napisano 30 Października 2024 2 godziny temu, Paulo999 napisał: czy w Stambule można swobodnie spacerować wieczorem, czy jest niebezpiecznie ? Tak, jest bezpiecznie. Rzekłbym,. że nawet bardzo 2 godziny temu, Paulo999 napisał: zażywam kilka suplementów ziołowych, nic szczególnego- kapsułki z allegro, Czy mam spodziewać się kłopotów na granicy ? Czy ktoś to w ogóle ogląda w bagażu? Nie. Nawet jak ktos ci zajrzy - nikogo nie interesuje czy to tabletki na erekcje czy grypę. Są rzeczy zakazane, sa limity płynów i tyle. 2 godziny temu, Paulo999 napisał: gdzie najlepiej kupić jakieś przyzwoite podróby? Lecę z dzieciakiem, chciał przywieźć sobie jakieś najki Grand bazar ponoć jest drogi. Aliexpress 2 godziny temu, Paulo999 napisał: gdzie dobrze i w niewygórowanej cenie zjeść lokalną kuchnię ? U Turka na rogu Jak będzeisz na miesjcu to poszukaj Stmbuł ma 15 milionów ludzi i pewnie z 5k km ^2 ... Powodzenia Cytuj
Members Esaroth Napisano 31 Października 2024 Members Napisano 31 Października 2024 12 godzin temu, Paulo999 napisał: W przyszłym tygodniu wylatuję do Aestepool. 8.11.2024 mam zabieg. Mam kilka pytań niezwiązanych bezpośrednio z samym zabiegiem. - czy w Stambule można swobodnie spacerować wieczorem, czy jest niebezpiecznie ? - zażywam kilka suplementów ziołowych, nic szczególnego- kapsułki z allegro, Czy mam spodziewać się kłopotów na granicy ? Czy ktoś to w ogóle ogląda w bagażu? - gdzie najlepiej kupić jakieś przyzwoite podróby? Lecę z dzieciakiem, chciał przywieźć sobie jakieś najki Grand bazar ponoć jest drogi. - gdzie dobrze i w niewygórowanej cenie zjeść lokalną kuchnię ? Stambuł jest bezpieczny, tylko miej na uwadze że hotel w którym śpisz (jeżeli to jest ten sam) znajduje się około godzinę drogi od centrum Stambułu. Ja szedłem około 10-15 min do metra i metrem z dwoma przesiadkami jechałem do centrum żeby pozwiedzać Zaraz obok grand bazaru masz inne stoiska i tam będzie taniej, jeżeli chodzi o jedzenie to wszędzie gdzie siedzą lokalsi no i najlepiej zrób to przed zabiegiem, bo potem to tylko siedzenie w hotelu Cytuj
Members Rafal77 Napisano 31 Października 2024 Members Napisano 31 Października 2024 Powiedz mi na ile graftów dr Altan oszacował Twoją koronę? Mam podobny stan i zabieg zaplanowany na ok 13stycznia 2025. Cytuj
Members Paulo999 Napisano 31 Października 2024 Autor Members Napisano 31 Października 2024 3 minuty temu, Rafal77 napisał: Powiedz mi na ile graftów dr Altan oszacował Twoją koronę? Mam podobny stan i zabieg zaplanowany na ok 13stycznia 2025. Prawdopodobnie nie da się zrobić korony, tylko przód. Na koronę musi byc drugi zabieg. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 31 Października 2024 Members Napisano 31 Października 2024 Aha. Rozumiem. Częsta praktyka nie tylko dr Altana. Ale ile graftów na przód.masz zaplanowane? Cytuj
Members Paulo999 Napisano 2 Listopada 2024 Autor Members Napisano 2 Listopada 2024 W dniu 31.10.2024 o 19:56, Rafal77 napisał: Aha. Rozumiem. Częsta praktyka nie tylko dr Altana. Ale ile graftów na przód.masz zaplanowane? Chyba 2500- 3000. Zdaję sie w tej kwestii na dr. Altana. Opiszę dokładnie po zabiegu. Cytuj
Members Paulo999 Napisano 2 Listopada 2024 Autor Members Napisano 2 Listopada 2024 Nie ma w kantorach tureckiej liry. Co brać? Euro czy dolary ? Wymiana na miejscu niekłopotliwa i po normalnym kursie ? Czy kierowcy i w hotelu wypada dawać napiwki ? Cytuj
Members harrybobo Napisano 2 Listopada 2024 Members Napisano 2 Listopada 2024 1 godzinę temu, Paulo999 napisał: Czy kierowcy i w hotelu wypada dawać napiwki ? J..ać napiwki Oni sa od nich opłacenie wiec jak tam chcesz .. 1 godzinę temu, Paulo999 napisał: Nie ma w kantorach tureckiej liry. Co brać? Euro czy dolary ? Wszystko w jednym masz na akżdej karcie wielowalutowej. A w kazdym polkim kantorze masz turecka lirę. Płacisz pewne gotówka - więc weż se w portelelu te 3-4k OJRO na przeszczep. A na zakupy i inne wymien se w PL tyle ile chcesz i po sprawie PS Bez spiny @Paulo999 Cytuj
Members Paulo999 Napisano 3 Listopada 2024 Autor Members Napisano 3 Listopada 2024 W dniu 2.11.2024 o 13:27, harrybobo napisał: J..ać napiwki Oni sa od nich opłacenie wiec jak tam chcesz .. Wszystko w jednym masz na akżdej karcie wielowalutowej. A w kazdym polkim kantorze masz turecka lirę. Płacisz pewne gotówka - więc weż se w portelelu te 3-4k OJRO na przeszczep. A na zakupy i inne wymien se w PL tyle ile chcesz i po sprawie PS Bez spiny @Paulo999 Płacę kartą, ale za granicą dymają na kursie, więc wezmę cash. Cytuj
Members harrybobo Napisano 3 Listopada 2024 Members Napisano 3 Listopada 2024 (edytowane) Godzinę temu, Paulo999 napisał: Płacę kartą, ale za granicą dymają na kursie, więc wezmę cash. No problem Aczkolwiek chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem tego co ja napisałem Chodzi mi o kartę wielowalutową (np Alior Bank ma taką albo Revolut ...). To "dymanie" o którym wspomniałeś nie występuje (no może 0,5-1%). Więcej "dymania" masz na wymianie w kantorze PS Udanego wypadu i czupryny jak Wodecki Nie zapomnij relacjonować dla innych łysoli Edytowane 3 Listopada 2024 przez harrybobo . 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 3 Listopada 2024 Members Napisano 3 Listopada 2024 Dokładnie:-) czekamy na relacje z zabiegu i oczywiście później z procesu rekonwalescencji:-) Cytuj
Members Esaroth Napisano 3 Listopada 2024 Members Napisano 3 Listopada 2024 W dniu 2.11.2024 o 11:28, Paulo999 napisał: Nie ma w kantorach tureckiej liry. Co brać? Euro czy dolary ? Wymiana na miejscu niekłopotliwa i po normalnym kursie ? Czy kierowcy i w hotelu wypada dawać napiwki ? Ja dałem bellboyowi po zaprowadzeniu do pokoju, zawsze potem coś podpowiedział czy ogarnął jak było trzeba, załóż sobie revoluta tam możesz mieć kilka walut jednocześnie, a w Stambule i tak w większości miejsc zapłacisz kartą Cytuj
Members Paulo999 Napisano 8 Listopada 2024 Autor Members Napisano 8 Listopada 2024 Jestem kilka godzin po zabiegu. Wszczepiono 3600 graftów. 2 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 8 Listopada 2024 Members Napisano 8 Listopada 2024 Daj więcej zdjęć. Donor i z góry. Korony nie robili? Cytuj
Members Paulo999 Napisano 9 Listopada 2024 Autor Members Napisano 9 Listopada 2024 Prześlę i opiszę później. W samolocie uderzyłem głową o półkę na bagaże. Nie otarłem, tyłko prostopadle uderzyłem na około 1 cm ². Miał ktoś podobnie? Martwię się, że uszkodziłem i w tym miejscu nie urosną. Cytuj
Members Rafal77 Napisano 10 Listopada 2024 Members Napisano 10 Listopada 2024 Tak już gdzieś ktoś to opisywał. Nie mniej był to dużo większy uraz tzn może nie jakiś uraz sam w sobie tylko uderzenie o dach pojazdu na dużym obszarze. Wiem, że stwierdzono wtedy, uszkodzenie 14 graftów. Także tym 1cm i to uderzonym prostopadle raczej się nie martw. Czekamy na dalszą relacje fotograficzną. Cytuj
Members Esaroth Napisano 10 Listopada 2024 Members Napisano 10 Listopada 2024 12 godzin temu, Paulo999 napisał: Prześlę i opiszę później. W samolocie uderzyłem głową o półkę na bagaże. Nie otarłem, tyłko prostopadle uderzyłem na około 1 cm ². Miał ktoś podobnie? Martwię się, że uszkodziłem i w tym miejscu nie urosną. jeżeli nie spowodowało to krwawienia to jest ok, jak graft się uszkadza to leci krew Cytuj
Members Paulo999 Napisano 10 Listopada 2024 Autor Members Napisano 10 Listopada 2024 Załączam dalsze zdjęcia. Pierwsze trzy w dniu zabiegu, pozostałe po tym uderzeniu głową w samolocie. Krwawienia raczej nie było, ale ślad owszem. Część graftów, które nie zostały użyte na na uzupełnienie przodu, wykorzystano na koronę, ale nie zmienia to faktu, że pokryto tylko niewielki fragment i dla właściwego efektu z tyłu potrzebny będzie drugi zabieg. Organizacyjnie wszystko na wysokim poziomie. Przyleciałem z dzieciakiem wcześniej, we wtorek 5.11. 2024, żeby pozwiedzać. Zabieg miałem w piątek 8.11.2024. Całość nie jest z pewnością relaksem, znieczulenie boli, ale nie jest to nic, czego nie dałoby się wytrzymać. Linia włosów mi się podoba, byłem w szoku, jak ją pierwszy raz zobaczyłem. Jeżeli faktycznie tak wyrośnie, to będę happy. Samopoczucie po zabiegu ogólnie kiepskie, nie spałem, trzeba podkładać zwinięty ręcznik pod kark i uważać na głowę. Nie wiem, co jest ważne. Jeżeli ktoś ma pytania- chętnie odpowiem. 1 Cytuj
Members Rafal77 Napisano 10 Listopada 2024 Members Napisano 10 Listopada 2024 Super. Pokaż hak wygląda donor i czekamy na kolejne aktualizacje:-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi