Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Co aby zastopowac miniaturyzacje RU zrobi robote odrazu czy cos do RU bedzie trzeba dorzucic ?

RU KB Solution 5% 1,2,5ml dziennie ( 21.11.13 ) zaczne w tym tyg spowrotem

Saba Gel Betha 1x dziennie przez miesiac codzien od 10.11.14

Olejek arganowy,olejek rycynowy,sawpalmetto

Szampon z keto 2-3 x w tyg w dni bez saba

• Members
Napisano

EMU od zioma masz na mysli ?

Napisano
Co aby zastopowac miniaturyzacje RU zrobi robote odrazu czy cos do RU bedzie trzeba dorzucic ?

Zależy od dawki, czystości, dobrej bazy i częstotliwości stosowania. Powinno dać radę jeśli jesteś sumienny, ale 100% gwarancji ci nikt nie da i może się skończyć tylko na spowolnieniu. To jest sprawa indywidualna.

Możesz dorzucić fin/dut wewnętrzne, albo zamiast RU stosować silniejszy CB lub naprzemian z nim. Ale najpierw po prostu spróbuj i sprawdź, jak na ciebie działa.

PS.

SABA i stymulatory warto stosować przynajmniej przez jakiś czas razem z RU, by wzmocnić włosy i ograniczyć stan zapalny. Później można ew odstawić, ale należy robić to stopniowo.

Napisano

Wlasnie bede mial zamiar stosowac przez jakis czas RU z CB na przemian co 2 dzien;]. Co do Saba to moim zdaniem jak ktos stosuje sam RU to przydal by sie Saba z 2x na tydzien chociaz a jak jest CB to juz o Saba mozna zapomniec. Takze wiele zalezy od kuracji , kto jaka droge wybierze.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

Napisano

Ale SABA raczej nie można stosować przez cały czas (tzn długotrwale, latami), z uwagi na zawartość leków sterydowych.

• Members
Napisano

CB jest drogie i trudno dostępne podobno

Napisano
@Lion: Nawet z hydrokortyzonem i w małych dawkach? (ok. 0.4 ml dziennie)

Tego ci nikt nie powie na 100%, wiadomo, że długotrwałe stosowanie sterydów powoduje np cieńczenie skóry.

Wiadomo jednak też, że SABA zawiera tretinoin'ę (kwas retinolowy) żeby ograniczyć ten efekt, ale nie wiadomo czy pozostanie to bezpieczne w perspektywie kilku/kilkunastu lat w danym przypadku.

Najlepiej samemu stosować i zwracać uwagę na ew zmiany skórne. Fakt faktem, że hydrokortyzon to najsłabszy, a przez to najbezpieczniejszy steryd stosowany w SABA.

Jeśli jednak poczytasz relacje osób stosujących hydrokortyzon, to zobaczysz, że tolerancja na niego potrafi być bardzo różna.

• Members
Napisano

ruszę z tym RU najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu juz ciekawe jak bedzie z efektami mam nadzieje ze pozytywnie minoks dziala na mnie swietnie bo dawal odrosty jakies bez blokera mysle ze z bedzie lepiej i ze RU bedzie dzialac dobrze jak RU podziala to bede myslal o AHK i podobnych Saby nie chce ze wzgledu na ten hydrokortyzon bo to jednak steryd jest a ja jestem sportowiec i ciekawe co by bylo jakby mi wyszlo w testach olimpijskich ze posiadam taka substancje

Napisano
Saby nie chce ze wzgledu na ten hydrokortyzon bo to jednak steryd

Jest to słaby steryd i nie doustny, tylko zewnętrzny. Ja dostałem hydrokortyzon z BHR do stosowania na obszar dawczy po FUE. Z resztą wielu chirurgów go daje swoim pacjentom.

Stąd nie ma co siać paniki, bo to nie jest znowu aż takie mocne. Ja tylko pisałem o ostrożności przy długotrwałym stosowaniu (przez kilka lat).

a ja jestem sportowiec i ciekawe co by bylo jakby mi wyszlo w testach olimpijskich ze posiadam taka substancje

Powiedz, że masz ograniczoną łuszczycę owłosionej skóry głowy i musisz stosować. Zapytaj się osoby kompetentnej czy będzie to miało wpływ, podając oczywiście stężenie i zakres stosowania.

Nie musisz się przecież przyznawać, że to na łysienie.

PS.

Ja sam miałem łuszczycę na samych tylko łokciach, gdzie stosowałem lokalnie sterydy.

• Members
Napisano

ja tam sie moge przyznac ze i na łysienie tak jak komus cos nie pasi to mozna w zeby dac bo ze ktos łysieje to nie jest jego wina tylko genów hydro tez kiedys bralem tylko nie pamietam jak juz to bylo w jakiej postaci jak mialem ataki dusznosci za małolata napewno to bylo hydro od Jelfy taka ampulka ktora sie dawalo do inhalatora

• Members
Napisano

u mnie ze skora glowy raczej nie bylo problemow.Mam trądzik rowniez i przy nawrocie jego wyskakuja mi krosty na skorze glowy i czasem to swedzi jak sie podrapie to bardziej i nie wiem wlasnie czy to bedzie mialo jakis wplyw co do dzialania RU ?