Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

witam... mam 28 lat i zdecydowałem się na przeszczep rok temu w klinice GHO Praga na wyrównanie linii czołowej (800 graftów) - po zabiegu wszystko ok doktor stwierdził że nie będzie wszczepiał włosów wyżej tam gdzie widoczne były już przerzedzenia żeby nie uszkodzić moich komórek... zgodziłem się i wszystko było by fajnie ale teraz widoczne jest to przerzedzenie powyżej wszczepionych włosów a dodatkowo gęstość wszczepów nie jest zbyt idealna:(

Zdecydowałem się więc na przeszczep włosów w tym roku w Belgi u dr. Lupanzuli... termin zaklepany i teraz mam do was pytanie czy to dobry wybór czy lepiej zmienić klinikę?? oczywiście przeszczep metoda FUE. Czy może ktoś wyrazić swoje opinie w tym temacie??

• Members
Napisano

Tak naprawdę ani na tym, ani na drugim forum nie mieliśmy jeszcze relacji (dokończonej) z zabiegu z kliniki Medikemos, w sieci też raczej 'głucho'. Na papierze klinika wygląda na dobrą. Trochę dziwią mnie jedynie tezy dra Lupanzuli o braku sensu wszczepiania włosów z gęstością powyżej 55 graftów/cm2, natomiast jeżeli nie zależy Ci na większej to nie jest problem.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

• Members
Napisano

ale klinika polecana w linkach na pierwszej stronie jak ciesząca się dobrą opinią na świecie... dlatego mój wybór... cena za Fue 3 euro - czy nikt od nas nie robił tam zabiegów?? czy w takim razie polecacie jakąś inną klinikę... w podobnej cenie ale w grę wchodzi tylko Europa. Nie wiem jak z BHR za 1000-1500 graftów czy jest to wykonalne w podobnej cenie??

Oglądając filmiki na youtube z zabiegów w Medikemos wygląda to bardzo dobrze... może ktoś jeszcze się wypowie z forumowiczy

• Members
Napisano

Ja miałem wszczepione ponad 70 graftów /cm2 , więc nie wiem skąd masz Skald informacje o 55/cm2. Może to było zdanie wyrwane z kontekstu .

• Members
Napisano
Jeślo chodzi o gęstość to na pierwszej linii około 55 gr na cm/2 głębiej około 45 , Lupanzula stwierdził że gęściej nie ma sensu bo przy większej gęstości jest duże ryzyko że grafty się nie przyjmą ( kwestia ich odżywienia ) lepiej dogęścić po roku gdyby się okazało że jest mała gęstość

To jest cytat z wypowiedzi jednego z pacjentów. Relacji jako takiej niestety brak (przynajmniej póki co).

Nie wiem jak z BHR za 1000-1500 graftów czy jest to wykonalne w podobnej cenie??

Zależy co rozumiesz przez "podobna cena". Na pewno będzie drożej.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

• Members
Napisano

Mattti - Medikemos to napewno dużo lepszy wybór niż Praga . Wszyscy wiemy , że w Pradze nie potrafią gęsto wszczepiać graftów ,a cena ( 3,2 euro / graft ) jest wyższa niż w Medikemos i niewiele niższa niż w BHR ( 3,6 euro / graft ) .

Skald - gęstość to kwestia dogadania się . Mi zaproponowano 50 graftów/ cm2 w sytuacji , gdybym miał problem z kasą ( u mnie nie było takiego problemu ) . Jeśli nie ma problemu finansowego to wszczepiają maksymalnie ile się da ( w granicach rozsądku ) .

• Members
Napisano

ok chyba się zdecyduje a jak będę po to zdam relacje co i jak...no zobaczymy mam jeszcze kilka dni na przemyślenia ale jestem dobrej mysli

• Members
Napisano (edytowane)

Skoro jest tu dyskusja na temata dr lupanzuli to pozwole sobie wrzucic zdj donoru po 9 dniach od zabiegu( obcielem sie zeby zobaczyc jak to wyglada). Cieszy mnie strasznie ze bede mogl ciac sie na zero bez zadnych obaw. Moze sie to komus przyda

IMGA0004.thumb.JPG.f42ec5935b48d7b8f68c874f46480270.JPG

Edytowane przez Gość
  • Members
Napisano

fajnie ze wrzuciles fotke z donorem. sam rozwazam przeszczep i sklaniam sie ku dr Lupanzuli. oby tylko promocja dla nas trwala caly rok!!! cena 2.5 euro za FUE jest juz "jako tako" przystepna dla Polakow. mam nadzieje ze w Medikemos tez to wiedza i bylo by super gdyby wprowadzili to na stale dla nas.

• Members
Napisano

W razie czego jest jeszcze Koray w Turcji po 2,5 E, który zna się na tym co robi Jak dla mnie jeden z lepszych i w dodatku w rozsądnej cenie