Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, mam ważne pytanie, czy stosowanie RU mogło wpłynąć jakoś negatywnie na tarczycę ? Wychodzi na to, że mam chorobę hashimoto i wolałbym się nie chwalić lekarzowi, że stosuję nielegalne substancje.

Czy finasteryd też wpływa jakoś na tarczycę ? moje problemy ze zdrowiem, właściwie zaczęły się od niego, lecz hashimoto z czasem postępuje, więc nie wiem czy to wina czasu, czy może jednak finasterydu/ru. Czy w ogóle moje łysienie to może być wina tarczycy ?

http://gyazo.com/47b2503cf9d922068ae7206ff93201d3 <-- moje wyniki badań, bardzo wysokie anty TG

Od 3 tygodni jem 1600kcal, przy wadze 80kg i z obwodów nie spadł nawet 1cm, waga też stoi w miejscu. Testosteron zawsze miałem niski, w wieku 17 lat wynosił koło 14, o dziwo spadł, choć do 25życia powinien rosnąć.

• Members
Napisano

Czułem, że jest coś nie tak z moim metabolizmem, zrobiłem 15kg niezłej masy mięśniowej przy 3000kcal, potem na redukcji zszedłem do 2200 i masa dalej rośnie, to potem do 1600kcal i po 3 tygodniach, w obwodach nie spadło nawet 0,5cm, stwierdziłem, że coś musi być nie tak, poczytałem, parę innych objawów też się zgadzało, poszedłem na badanie (prywatnie) i wuala. Choć choroba przejebana i nieuleczalna, no ale cóż, może doktor jakieś hormony przepisze.

• Members
Napisano

Wg google, RU58841 nie wpływa na tarczyce (albo nikt tego nie opisał na publicznych stronach)

https://www.google.pl/search?client=ope ... %2Bthyroid

Co do finasteryda sytuacja chyba nie jest taka pewna:

https://www.google.pl/search?client=ope ... %2Bthyroid

Witam, mam ważne pytanie, czy stosowanie RU mogło wpłynąć jakoś negatywnie na tarczycę ? Wychodzi na to, że mam chorobę hashimoto i wolałbym się nie chwalić lekarzowi, że stosuję nielegalne substancje.

Ja bym mu nic nie mówił.

Po prostu zdjął bym RU na okres 1-2 tygodni i zbadał hormony prywatnie.

Niestety przypłacisz to lekką regresją na głowie, ale w dłuższej perspektywie Ci się to opłąca (jeśli RU ci roz*** sys. hormonalny - to sie o tym dowiesz).

Od 3 tygodni jem 1600kcal, przy wadze 80kg i z obwodów nie spadł nawet 1cm, waga też stoi w miejscu. Testosteron zawsze miałem niski, w wieku 17 lat wynosił koło 14, o dziwo spadł, choć do 25życia powinien rosnąć.

A jak z poziomiem estrogenu?

• Members
Napisano

Poziom estrogenu w normie po środku (28, gdy norma do 55).

Podejrzewam, że problemy z tarczycą mogłem mieć zanim uświadomiłem sobie, że mam problem z włosami. A jeśli już, to myślę, że to raczej sprawka fina, chyba, że Ru podtrzymuje negatywne skutki jakie wywołał fin.

U mnie w rodzinie dużo osób ma hashimoto. Czy jest to możliwe, że jeśli to wina RU, i odpuszczę Ru to problem sam się rozwiąże ? czy na to już za późno ?

• Members
Napisano

Podejrzewam, że problemy z tarczycą mogłem mieć zanim uświadomiłem sobie, że mam problem z włosami. A jeśli już, to myślę, że to raczej sprawka fina, chyba, że Ru podtrzymuje negatywne skutki jakie wywołał fin.

U mnie w rodzinie dużo osób ma hashimoto. Czy jest to możliwe, że jeśli to wina RU, i odpuszczę Ru to problem sam się rozwiąże ? czy na to już za późno ?

No cóż... dziedziczenie, niektórzy dziedziczą pałac... ja odziedziczyłem wadę wzroku.

U ciebie malkolm109 stawiał bym po prostu na geny, RU to raczej nie ma pierwszoplanowej roli.

że jeśli to wina RU, i odpuszczę Ru to problem sam się rozwiąże ? czy na to już za późno ?

Myśle że to pytanie do endokrynologa. W sensie powinien Ci powiedzieć czy jest możliwa regeneracja na obecnym etapie itd.

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Oprócz TSH, FT3 i FT4 zbadaj też anty TG i anty TP0, które mogą wykazać, że masz chorobę autoimmunologiczną, która niszczy Ci tarczycę, nawet gry masz TSH w normie. Lekarze często to pomijają.