Members kolek77 Napisano 18 Marca 2014 Members Napisano 18 Marca 2014 witam,mam 22 lata, od jakiegoś roku strasznie wypadają mi włosy, byłem jakiś czas temu u dermatologa i po ekspresowej wizycie stwierdził łysienie androgenowe. jednak jakoś mnie to nie przekonuje bo mam jeszcze jakiś taki dziwny łupież i swędzi mi skóra głowy właśnie nad wysokości czoła, tam gdzie włosy właśnie strasznie się przerzedziły. więc może jednak to nie łysienie androgenowe. i teraz pytanie czy da się jednoznaczenie za pomocą jakiś badań stwierdził łysienie angrodenowe? po prostu chcę mieć pewność że to to.z góry dzięki za odp.pozdrawiam. Cytuj
Members kulu Napisano 18 Marca 2014 Members Napisano 18 Marca 2014 Androgenówka ma podłoże genetyczne, tak więc jak wygląda sytaucja "włosowa" u Twojego ojca, dziadków (?). Swój stopień łysinenia możesz ocenic wg skali Norwooda: A najlepiej wrzuć jakieś zdjęcia. Cytuj
Members izok Napisano 19 Marca 2014 Members Napisano 19 Marca 2014 Mam podobny problem , na czubki głowy przerzedziły mi sie strasznie wlosy . Do tego mam ciągły łupież oraz swędzi mnie w tym miejscu głowa . Moze ktos z forum zna jakies miejsce gdzie mozna zrobic kompleksowe badanie skory głowy. Wydaje mi sie ze gdyby nie ten lupiez nie traciłbym tyle włosów . Probowalem na lupiez juz wszystkiego nizorale itp. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi