Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Zamieszczam zdjęcie z moim aktualnym stanem. Ostatnio miałem konsultacje z medical hair, proponowali mi stripa 2000-2500 graftów cena od 13500zł do 16000zł więc nie dużo. Chciałbym podkreślić że nie zależy mi na super gęstości. Rozważałem Indie lecz mam obawy związane z tym że nie wystawiają tam L4 a mi by się to niesamowicie przydało oraz wątpię czy tam mają system ratalny. Mam 23 lata co myślicie na temat zaproponowanych mi graftów?

IMAG1635.thumb.jpg.dba71c3fa8ef5561e588f2c4c02a3c81.jpg

• Members
Napisano

Przy takim stanie to ja bym nie ryzykował stripem, a L4 nawet bym sobie załatwił innym dojściem, niż miał bym robić w jakiejś klinice w Pl. Ja obecnie myślę że będę robił u Dr Koray lub u Dr. Erkan Demirsoy Armamed, ale kto wie, pewnie w ciągu 2-3 lat jeszcze się sporo pozmienia. Zawsze również możesz pomyśleć nad GetFue jak masz ograniczony budżet, Ale nie jest to do końca sprawdzone wyjście.

• Members
Napisano
czemu nie ryzykować stripem? Ze względu na bliznę?

Tak, bo jak łysienie szybko się posunie, a jak widać jest to prawdopodobne. To nawet nie będziesz mógł się ogolić na 0. A byli już tacy co zrobili przeszczep w postaci stripa i płakali że nie mogą z honorem obciąć włosy a muszą nosić jakieś strzępy włosów w postaci zaczeski. Więc jak dla mnie takie rozwiązanie to ostateczność albo jak ktoś jest na 100% pewny że już nie będzie łysiał.(ale kto to wie).

• Members
Napisano
chyba zawsze można później ewentualnie bliznę pokryć fue

Ale nie ogolisz się na 0 bo wtedy i tak będzie widać bliznę którą nie da się zamaskować bo to jest zgrubienie na skórze, Uzupełnia się bliznę jak ktoś nosi dość krótkie włosy, A jak chcesz mieć takie włosy jak np łysinie się posunie?? Zostaną z przodu przeszczepione włosy a później przerwa, łyse. przecież to będzie wyglądać tragicznie. Ale to tylko moje zdanie, może ktoś akurat poleci ci Stripa.

• Members
Napisano

2500 graftów to w tym wypadku na pewno będzie za mało, a nawet 4000 graftów (średni maksymalny strip) nie da jakiejś super gęstości. Metoda strip ma swoje plusy i minusy. Musisz po prostu dobrze to przemyśleć.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

Napisano
proponowali mi stripa 2000-2500 graftów

Czyli nic się nie zmienia w polskich klinikach. Dalej oferują namiastki włosów i prawdziwej fryzury, nawet nie jej imitację.

Nie pakuj się w to. Już wolałbym się przejechać maszynką.

Przy tej ilości graftów, może ci to poprawić samopoczucie o tyle, że cokolwiek ruszyło. Ale to nie będzie wyglądać dobrze.

• Members
Napisano
Czyli Turcja wchodzi w gre za małe pieniądze?

Zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli mówimy o jednorazowym przeszczepie i odpuszczeniu sprawy w przypadku posunięcia się łysienia - oczywiście tylko FUE. Jeżeli myślisz o 'poważniejszej' walce to odpowiedniejsza będzie kombinacja strip lub dwa stripy + FUE. Oba rozwiązania mają swoje mocne i słabe strony. Osobiście wybrałem drugie.

Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.

http://www.fusehairpolska.blogspot.com

Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.

Napisano
Czyli Turcja wchodzi w gre za małe pieniądze?

dr Kesser lub dr Koray na pewno. Co do reszty to nie wiem.

Rzecz w tym, że ci lepsi tureccy chirurdzy są tańsi, ale też nie jacyś super tani. Zaś ci mniej znani to rosyjska ruletka.

Tak, bo jak łysienie szybko się posunie, a jak widać jest to prawdopodobne. To nawet nie będziesz mógł się ogolić na 0. A byli już tacy co zrobili przeszczep w postaci stripa i płakali że nie mogą z honorem obciąć włosy a muszą nosić jakieś strzępy włosów w postaci zaczeski.

Żeby być uczciwym FUE też nie są wszystkie jednakowe i przy zgoleniu na zero, przy niektórych FUE, też może być coś widać.

Generalnie jak ma zamiar się golić, to lepiej od razu się zainteresować jak to wygląda u danego doktora.