Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witajcie mam 19lat i tez juz mi zakola idą "równo" ciężko mi z tym ale takie mam geny niestety. Chciałbym sie zapytac was, a mianowicie na skorze głowe mam takie przebarwienia-podraznienia z ktorymi sie zmagam jak mogę, ale zaden szampon nie daje sobie z tym rady, począwszy od babydream, a skończywszy na nizoralu. No i jeszcze mam łupież (łzs). Strasznie te podraznienia czuje jak fryzjer mi jedzie grzebieniem po glowie, aż musze zaciskac zęby- a problem mam juz z rok i ten problem wystepuje tylko na gornej czesci włosow, bo tył i boki są zdrowe, a nawet to jest przyjemne jak mocno jade po nich grzebieniem. A no i wypada mi grubo ponad 100wlosow dziennie

1) http://imageshack.com/a/img845/3696/skb6.jpg - tak wiem ze wygląda jak błachostka, ale mam tego pełno na głowie i jest naprawde odczuwalne podraznienie nawet jak zawieje wiatr.

2) http://imageshack.com/a/img20/3538/6z4g.jpg - a tutaj... no wlasnie sam nie wiem co to jest ale wiekszosc wlosów mam tym pokryte i te ktore wypadają mają wlasnie to cos przy cebulce, na donorze nic takiego nie mam. Wiecie co to?

Włosy myje codziennie. Proszę o jakieś rady, opinnie

• Members
Napisano

To jest łój. Byłeś u lekarza? Jak tak to może idź do jeszcze jednego? Może prywatnie do jakiegoś specjalizującego się w skórze głowy? Bo nie każdy dermatolog dobrze ogarnia temat. Ja proponuję selsun blue. Rewelacyjny szampon. Dla mnie lepszy od nizoralu, który też mnie zaczął podrażniać i strasznie wysusza/niszczy włosy. W aptece masz Selsun Blue w stężeniu 1% a w necie możesz kupić 2/5%. Zacznij od tego w aptece, nie jest drogi, około 27zł za chyba 100ml. Do tego możesz dorzucić żel anty-zapalny SABA, który kupisz tutaj na forum, ale wpierw poczytaj o nim viewtopic.php?f=22&t=342

I może niech inni się wypowiedzą.

• Members
Napisano

Dzieki za odpowiedz. Tak też przypuszczałem ze to łój bo wlosy mi sie szybko przetluszczają. Selsun blue w sumie jeszcze nie miałem wiec kupie moze jeszcze dzisiaj. Byłem u 1derma ale za free, a tacy zazwyczaj chcą cie spławić jak najszybciej. Byłem też u trychologa u tej "dominiki trocińskiej"- jest już coś na tym forum o niej. No i stwierdziła łojotok i zakazała mi czekolady, tlustego itp. i przepisała oczywiscie jakis magiczny produkt do pryskania, marki DsD Luxe za 200zl, ktory nic nie dał. A o tym SABA to poczytam ale tego jest ponad 60stron! a ja zaraz mam mature a ostatnio jedyne co robie to przegladam rózne fora...

A i jeszcze pytanie do ciebie Eryk: miałes cos podobnego na glowie i wlosy tez ci sie przetluszczały szybko? jak czesto uzywasz selsun blue i po jakim czasie ci pomogł? Dodam ze wlosy mi sie przetluszczaja od 1 gimnazjum więc taka moja natura chyba

• Members
Napisano

mam identyczne, nawet kiedyś wklejałem zdjęcie tego, niestety nic mi na dłuższą metę nie pomogło, włosy jak wypadają to właśnie z taką kulką na końcu...

I też miałem, że z jednej cebulki wyrastały dwa, trzy włosy...

Aktualna kuracja:

Polaris Lab 10

Pantostin

Minovivax 5%

Ketoxin forte

NIZORAL 2% Krem

PURITAN'S PRIDE Włosy, skóra i paznokcie