Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano (edytowane)

Cześć 

5 lat temu miałem zabieg przeszczepu włosów a dokładniej obniżenie linii ok.1cm od przodu i pokrycie zakoli gdzieś 1,5 cm. Do zabiegu użyto 1650-1700 graftow. Moja wiedzy na stan ówczesny nie była tak duża i nie wiedziałem czy to duża ilość czy nie, po prostu zaufałem doktorowi a dodatkowo była to metoda DHI. Efekty jego wcześniejszych pacjentów były spoko. Biorę dutasteryd i minoxidil w tabletkach. Włosy się trzymają a co więcej te przed przeszczepem się bardzo wzmocniły. Donor jest według mnie niewyeksploatowany. Proszę o ocenę efektów ponieważ mam niedosyt jeśli chodzi o gęstość, co prawda jak zaczesuje do góry to na żywo wygląda ok, ale są miejsca gdzie po prostu mogło by być gęściej widać to szczególnie gdy włosy są mokre. Stąd też myślę o drugim zabiegu aby dogęścić gdzieś o 1/3 ten istniejący i wykorzystać czas że łysienie nie postępuje... Proszę o opinię bo nie wiem czy to moje wymysły i o ile według was graftów mogło by być więcej. 

20250616_220934.jpg

20250616_220257.jpg

20250616_221748.jpg

20250614_214426.jpg

20250617_101623.jpg

Edytowane przez mangano1994
  • Members
Napisano
Godzinę temu, mangano1994 napisał:

Proszę o opinię bo nie wiem czy to moje wymysły i o ile według was graftów mogło by być więcej. 

Wymysły.... he he Przecież widać jak gęsta jest stara linia a ta zrobiona. Rób rób, masz kasę, czas, chęci, to nawet się nie zastanawiaj, zwłaszcza, że łysienie nie postępuje, bierzesz bloker, i że z donoru na pewno jeszcze sporo wydłubać można. 

Wg. mnie to nawet i drugie tyle można władować, albo i więcej jeśli by jeszcze deczko obniżyć. Na pewno coś pomiędzy 1000-2000 dla efektu DP.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano

Zastanawiałem się czy drugie tyle bo aby to dogęścić o drugie tyle to też ryzyko aby te grafty z pierwszego nie wypadły..  Dzięki za poradę, mam takie same spostrzeżenia że idealnie by było jakby stara a nowa linia się zatarła i nie było widać różnicy w gęstości.. Choć nikt jeszcze przez 5 lat nie zwrócił uwagi, że coś nie tak z tym. Niestety w ciągu tych 5 lat miałem 2x narkozę i covida co mogło też swoje zrobić na przeszczepione włosy. Wrzucam jeszcze jedno zdjęcie w świetle dziennym. 

20250618_182121.jpg

• Members
Napisano

Jak wyżej. Można to poprawić. Donor w jakimś stopniu lekko chyba przeorali (jak to w PL zazwyczaj), bo widać ślady - jak na tak małą ilość graftów, ale masz futro, i każdy dobry specjalista pobierze 1500 i nie zostawi jakiegoś wiele gorszego śladu. Zawsze możesz też mieć dłuższe włosy w donorze żeby nic nie było widać ingerencji. W mojej opinii możesz też dość wysoko pobierać bo przy tym stanie nie ma jakiegoś wielkiego zagrożenia łysieniem w tym obszarze.

A masz jakąś fotkę (jakąkolwiek, żeby było widać linię) stanu z przed tego zabiegu z przed 5 lat ? 

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

• Members
Napisano (edytowane)

Dobra znalazłem na poczcie zdjęcia. Jedno jest tydzień po zabiegu, a następne 3 miesiące po zabiegu. Myślałem, że tych zdjęć już nie ma, a tu taka niespodzianka - pamiątka :D

Widać tutaj, że były zakola plus fakt że miałem wysokie czoło i dosyć pojemną dyńkę. wystarczył wąski pasek a człowiek zupełnie inaczej wygląda.. a co do donoru to niestety fakt, że mogło być mniej widoczne.. 

Nie wiem co bym zrobił z tą wiedzą którą mam teraz wtedy. Minęło 5 lat włosy są, dużo się człowiek dowiedział i bierze leki które działają. Natomiast co do poprawki to zapłaciłem za tamten zabieg sporo bo 11,80 zł za graft.

Pobrano 1601 graftów, co dało 5099 włosów. czyli 3,18 na graft. Ile z nich wyrosło a ile nie, tego nie będę oceniał, według doktora wszystkie.. 

IMG_20200526_115753.jpg

IMG_20200526_114700.jpg

IMG_20200222_094015.jpg

• Members
Napisano (edytowane)

Mam jeszcze fotkę pokazującą pierwotną koncepcję bez obniżania linii (oceniona na 1400 graftów), gdzie widać, że jeszcze włosy były blond i tam też były na przodzie mniej gęste.. może to było inspiracją.. :D Natomiast do momentu tego zdjęcia nie stosowałem żadnych preparatów na łysienie.IMG_1049(1).thumb.JPG.18d931a67ca039edb17d68e7f7b1e584.JPG

• Members
Napisano

Choć nie ma bezpośredniego porównania przy tak krótkich włosach, ale i tak widać, że dut bardzo pomógł i trzyma ten stan - co sam zauważyłeś.