Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Po prostu wydałeś kasę na specjalistę, który Ci w ogóle nie pomógł .

Stosując dietę czy biegając ( nawet maratony ) nie zatrzymasz łysienia .

Witaminki również Ci nie pomogą w zagęszczeniu czubka głowy . Włosy wyrosną , ale co najwyżej na plecach .

Prawda jest taka , że bez fina , Ru lub innego blokera łysienia nie zatrzymasz . Możesz wierzyć w zapewnienia Pani trycholog , że nie masz androgenówki , ale jest to tylko zaklinanie rzeczywistości .

• Members
Napisano

Za wizytę nic nie wzięła, więc nic nie wyrzuciłem w błoto. Może faktycznie mi coś w krwi wyjdzie, bo ostatnie badania robiłem 4 lata temu...

Jedynie te wszystkie badania krwi mnie wyjdą aż ponad 300zł, bo na D3 jest dość wysoka cena.

• Members
Napisano
Ja bym tą kasę wydał na jakiś bloker, a nie badanie krwi . Ale rób jak uważasz .

To jest ciekawe, bo niektórzy piszą, że to dziwne, bo zakola w miarę ok, a korona sie przerzedza.

Co mi da jedno użycie blokera? I tak bym musiał latami stosować rózne cuda,a tak wydam na krew i się zobaczy czy coś wykaże.

• Members
Napisano

Znaczy można łysieć mając dobrą linię włosów z przodu a można też nie łysieć mając dupne zakola, jakby to był do końca poznany proces to by była już skuteczna bezpieczna kuracja...

A badania zrób, zawsze to coś jak ostatni raz 4 lata temu robiłeś. Rodzinny powinien dać Ci skierowanie na podstawowy pakiet, tam jest TSH i chyba jeszcze jedno, ale dodatkowe do tarczycy trzeba wykupić (razem z tsh prywatnie to one 90 zł kosztują u mnie). A co do witaminy D to na banka jak pewnie większość osób na tym forum będziesz miał w normie, ale w dolnej granicy co nie jest zdrowe tak samo jak TSH 4,0 czy 0,5 (mimo, że są w normie laboratorium).

• Members
Napisano

Rodzinny dał mi już pakiet.

Do tego mam osobno do zrobienia:

TSH

D3 (Tutaj cholernie drogie, bo są jakieś dwa różne. Jedno za ponad 100, a drugie za około 200)

Wolny Testosteron

Cynk, miedź, siarka

• Members
Napisano
A to nie wiem czym się różni, ja ostatnio płaciłem 400 ... Do TSH są jeszcze ant tpo i ft4 chyba.

I dały Ci sporo te badania? Wspomogły jakoś walkę, ponieważ coś więcej się wyjaśniło?

• Members
Napisano

hehehe szukacie przyczyny w niedoborze witamin... nowicjusze jedzcie warzywa i owoce, a nie samo mięso, to będzie git, nie tylko dla włosów. I najlepiej produkty nieprzetworzone.