Members BOBO94 Napisano 10 Lipca Members Napisano 10 Lipca Witajcie Sprawa wygląda tak, że przez lata leczyłem się minoxem i aplicor E coś takiego oczywiście łysienie postępowało. Potem pojawiła się mikropigmentacja więc ją zrobiłem (w między czasie wpadłem w matrix życiowy) i w momencie jak z niego wyszedłem to zapragnąłem tak silnie jak nigdy wrócić do jakiejkowliek fryzury. Jak się okazało przez te 4 lata matrixa doszedłem do NW 6/7 więc poddałem się 2 msc temu HT 5000 graftów (wiem że to za mało będzie następne) odczekałem po operacji i wdrożyłem Minox 5%/RU 5% i fin 1,25mg i po miesiącu na głowie miałem bardzo mocny blond mech bardzo mocny no i oczywiście jak to ja stwierdziłem że przyda się mocniej więc zakupiłem NR10 bo ten RU wzbudzał moje wątpliwości po 3 dniach użytkownia NR10 ten mech zniknął nie ma nic i teraz nie wiem co robić czy jechać na nim i dać temu czas i już nie kombinować czy szybko wracać do starego zestawu. To że kolejny HT będzie konieczny to wiem doskonale ale nie wiem jak to możliwe że w 3 dni nie ma śladu po tak okazałym meszku i to w obszarach gdzie nie miałem graftów... postanowiłem więc zapytać na forum. Tutaj nie chodzi o kase w tym wszystkim tylko o to że należe do ludzi którzy lubią albo grubo albo wcale. Będę wdzięczny za informację co z tym zrobić i co radzicie. Myślałem zostać już na tym NR10 i szybko wrócić do RU tylko z źródła które nie budzi moich wątpliwości? Wtedy byłoby Polaris NR10 2x dzienne + RU + Fin + mikronakłówanie? Czy też poczekać z miesiąc? Z kliniki dostałem info że minęły 2 miesiące i wysyp powinien być ok 3/4 miesiąca jak chodzi o przeszczep nie chce nic zepsuć ale chce dać tym włosom najlepsze warunki jaki mogę. Oprócz tego oczywiście Zoxin 3x week, żelazo, cynk, arginina 10g/dziennie + co 3 tydzień robię 10 dni z rzędu GHK-CU + epithalon. Będę wdzięczny za wskazówki i uwagi Cytuj
Members styers2 Napisano 31 Lipca Members Napisano 31 Lipca Cześć, Chodziło ci chyba o Alpicort E, nie korzystałem, ale z tego co piszą w necie działa antyandrogenowo, ale widać to g.... prawda, skoro wszedłeś na 6/7 level NW. Nic więc dziwnego, ze stan się pogarszał skoro był stymulator bez blokera. Ja na twoim miejscu już długo przed przeszczepem, a nie po wdrożył bym tą " pełną farmakologię" aby wzmocnić włosy. Kto wie jak byś zareagował i w jakim stopniu stan by się poprawił, przy okazji oszczędzając grafty. U mnie Ru+minox oraz dut+Fin zrobiły dużą robotę, potem oral minox podniósł poprzeczkę. Na temat tego meszku i polarisa się nie wypowiem, bo nie wiem/nie stosowałem ( czytałem tylko że ma sporo chemii w sobie te Polaris). Dlaczego Ru wzbudzał twoje wątpliwości? Ten Polaris i zoxin 3x w tygodniu nie wysusza ci za bardzo włosów/skalpu? Ja będąc w takiej sytuacji i myśląc o "pełnej farmakologii" pomyślałbym jeszcze o ducie i ew. o dodaniu minoxa orala 2,5-5mg zamiast tego polarisa, i zostawiłbym Ru+minox topical Cytuj
Members antydhtor Napisano 1 Sierpnia Members Napisano 1 Sierpnia To, że ''pełna farmakologia'' jest pojęciem wysoce względnym, to autor tematu z pewnością wie, jak i chyba to, że są porostu, też zwyczajnie ludzie bezwzględni, jednak chcąc jakoś wyjść z NW7, tak jak przedmówca, poleciłbym też dutasteryd bo to znacznie silniejszy inhibitor 5AR typu II (który jest obecny w mieszkach włosowych) niż finasteryd, a ponad to jest też inhibitorem 5AR typu I (obecnego w skalpie) więc dodatkowo o wiele lepsze działanie. Dodam tylko tyle, że nawet w tym zapyziałym kraju są już lekarze, którzy przepisują ten lek na łysienie tak samo jak na przerost prostaty, a np. w Japonii to dutasteryd jest zatwierdzony i normalnie stosowany w leczeniu AGA. I nawet będąc koksem można korzystać z tego leku choć będzie to zawsze jakiś większy kompromis, i właśnie kiedyś na jakimś zagranicznym forum bodybuilding o dziwo wyczytałem, że ktoś komu zależało na włosach też, a miał w genach AGA , brał też równocześnie duta, a nawet była i kobieta biorąca 2,5 mg ed. Oczywiście wybór autora tematu. W dniu 31.07.2025 o 19:44, styers2 napisał: Chodziło ci chyba o Alpicort E, nie korzystałem, ale z tego co piszą w necie działa antyandrogenowo, ale widać to g.... prawda, skoro wszedłeś na 6/7 level NW. W necie można przeczytać różne rzeczy, np. że soja i mleko sojowe, potrawy sojowy zmieniają płeć, a czy to jest prawda (i czy w ogóle to możliwe tak naprawdę) to chyba wiesz.... Stosowałem Alpicort E i miałem nawet 3 butelki z przepisu dermatologa, ale nigdy nawet jakoś nie zużyłem połowy butelki. Fakt, jest to wydajne o konsystencji wody, ale jak działa to masz odpowiedź od autora tematu. W dniu 10.07.2025 o 08:56, BOBO94 napisał: ...ale nie wiem jak to możliwe że w 3 dni nie ma śladu po tak okazałym meszku i to w obszarach gdzie nie miałem graftów... Też miałem wrażenie, że to ten Polaris u mnie to spowodował, ale nie w 3 dni tylko problemy zaczęły się w 8/9 miesiącu ciągłego stosowania, chociaż jak problem był już zauważony, to też natychmiastowo mi się wtedy posypało wszystko co wcześniej odrosło (i nie był to meszek) na obszarze stosowania tego. Poniżej pierwsze zdjęcie, co było osiągnięte już w 2016 roku u mnie, i drugie jak się posypało. 1 Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members BOBO94 Napisano 2 Sierpnia Autor Members Napisano 2 Sierpnia Dzięki Panowie za udzielenie się w wątku. Wiem, że mogłem znacznie wcześniej zacząć ale jak wspomniałem wpadłem w matrix życiowy. Miałem operacje i po tej operacji wpadłem w opio do teraz nie wiem kiedy utraciłem kontrolę ale przez 4 lata życie kręciło się tylko wokół tego tematu. Sport, włosy w sumie wszystko poszło na bok i olałem... byłem w mocnym ciągu i dopiero gdy szorowałem po dnie w każdym aspekcie to spakowałem torbę i pojechałem się leczyć przestałem się oszukiwać że dam rady. W momencie kiedy odzyskałem względną normalność temat włosów wrócił. Co ciekawe nigdy nie piłem ani nie próbowałem dragów a tak się życie potoczyło, że po operacji dobierałem bo bolało aż przekroczyłem pewną granicę i poleciało... Co do terapii anty chodziło mi o to że co trzeba to się w palnik da Artur ogarnia mi sabę i będzie wzdrożony też dut. Tak więc będzie od przyszłego tygodnia Minox 2x ED topical 5% 1x 2ml RU 5% 1x DUT topical 1x fin 2,5mg oral 1x Saba artur w rotacji szampony z keto i z adeno No i raz na 7 dni robię stempel 1mm + aloes po Taki zestaw każdego dnia + biotyna 20k + GHK-CU + cynk 108 + żelazo + siara Polecę miesiąc a po miesiącu saba na 3x tydzień zmiana itd. Oral minox wleci za około 2-3msc aby dać kolejnego boosta i wtedy dojdzie prawdopodobnie DUT oral ale zobaczymy jak to bedzie wyglądało. Dziwne odstawiłem tego Polarisa NR10 i znowu zaczyna się meszek pojawiać... Cytuj
Members styers2 Napisano 2 Sierpnia Members Napisano 2 Sierpnia (edytowane) To zajebiście że wyszedłeś na prostą z tego shitu, niektórzy potrzebują o wiele więcej niż 4 lata, jeśli wgle wychodzą na prostą. 1 godzinę temu, BOBO94 napisał: Tak więc będzie od przyszłego tygodnia Minox 2x ED topical 5% 1x 2ml RU 5% 1x DUT topical 1x fin 2,5mg oral 1x Saba artur A nie lepiej by było Ru od razu w minoxie zapodawać? ( I może duta, choć nie stosowałem topicala, to nawet się nie interesowałem czy minox to dla niego dobry pojazd). Tak żeby zmniejszyć ilość tych aplikacji. 1 godzinę temu, BOBO94 napisał: w rotacji szampony z keto i z adeno No i raz na 7 dni robię stempel 1mm + aloes po Taki zestaw każdego dnia + biotyna 20k + GHK-CU + cynk 108 + żelazo + siara Polecę miesiąc a po miesiącu saba na 3x tydzień zmiana itd. Oral minox wleci za około 2-3msc aby dać kolejnego boosta i wtedy dojdzie prawdopodobnie DUT oral ale zobaczymy jak to bedzie wyglądało. Dziwne odstawiłem tego Polarisa NR10 i znowu zaczyna się meszek pojawiać... Ostatnio coś chyba już głębokość 1-1,5 mm nie jest tak promowana, bardziej ok. 0,5 mm, a nie lepiej dermapenem, niż dermastampem? Już chciałem napisać że lepszy dut oral, bo topical to duża masa cząsteczki, ale widzę że masz w planach, podobnie jak orala minoxa. Fajnie kuracja da fajne rezultaty. Czyli bardzo dobrze że Polaris poszedł w odstawkę. Ponawiam pytania o Ru i przesuszenie. Edytowane 2 Sierpnia przez styers2 Cytuj
Members BOBO94 Napisano 4 Sierpnia Autor Members Napisano 4 Sierpnia Mam RU w KB od Patryka Nie ma problemu z przesuszeniem bo zawsze miałem tak świecącą glacę, że nawet mikropigmentacja nie wyglądała dobrze bo po godzinie już było tłusto. Od kiedy wprowadziłem fina to przestała się glaca świecić. Nic mi się nie kruszy ani nic nie przesusza raz na 2/3 dni zapodaje aloes i jest wsio si głowa matowa bez łuszczenia. Było lekkie swędzenie 3/4 dni ale skróciłem czas trzymania KETO szamponu do 15 minut z 45 minut i jest okej. No wyszedłem ale po drodze straciłem wszystko co mogłem widocznie tak miało być. Każdy ma punkt zwrotny w życiu ja musiałem mieć widocznie taki. No DUT poleci Topical a z czasem jak minox topical osłabnie to wtedy dodam oral chcę mieć czym podziałać za 6/12 msc a nie odpalić maxa a potem nie mieć bodźca. Meszek blond na czubku ma około 3/4mm a niektóre ponad 5mm tak na oko. Bardzo jasny ale gęstnieje. Zobaczymy czy SABA + DUT będą dodatkowym wzmocnieniem... mam nadzieję. Saba głównie dlatego, że czytałem cały watek i tam pisali niektórzy że blond włoski pociemniały. Mam dermapen ale ładowarkę uwaliłem i akurat trafiłem na stempel jakoś wolę tak z wyczuciem bardziej to robić. Jak 0,5mm to przejdę na 0,5/raz w tygodniu. Z najbliższych zmian to od września będzie tylko jedna korekta bo będzie na wieczór wszystko w trichosolu zamiast oddzielnie. 1 Cytuj
Members BOBO94 Napisano 4 Sierpnia Autor Members Napisano 4 Sierpnia Anty tak wiem, że pełna farmakologia to pojęcie względne. Ujmę to tak... leci to do czego mam dostęp i na co mnie stać. Jak będzie kasa i dojście to może i coś mocniejszego? Nie stanowi to problemu. Nie boje się estro itd bo to jak z ludźmi co mówią że pomidory są GMO a w ustach trzymają fajkę xD No ja proszę... Usunięcie gino w porównaniu do łysiny to jest pikuś... i to 1/5 jak nie 1/10 ceny. Tego estro też trzeba mieć w pizdu żeby tak było (okej są wyjątki są ludzie wrażliwi) ale ludzie boją się większości rzeczy a w tym samym czasie zatruwają się czym innym. Najwięcej wypowiadają się Ci co nigdy z żadną substancją nie mieli nic wspólnego. Trzeba na sobie sprawdzić i tyle... nie ma innego wyjscia. 1 Cytuj
Members styers2 Napisano 4 Sierpnia Members Napisano 4 Sierpnia Stan początkowy nie za ciekawy był u ciebie jak piszesz, ale masz solidny plan działania. Jestem bardzo ciekawy rezultatów. Nie zapomnij pochwalić się relacją z kilka/kilkanaście miechów. Trzymam kciuki 💪. Cytuj
Members BOBO94 Napisano 4 Sierpnia Autor Members Napisano 4 Sierpnia Wrzucę do tygodnia zdjęcia głowy dokładnie miesiąc przed HT jeszcze bez leków itd i jak jest obecnie czyli równe 3 msc po (5maja miałem HT). Wrzucę też do wątku o robieniu formy transformację sylwetki 12 msc 1 Cytuj
Members BOBO94 Napisano Piątek o 10:40 Autor Members Napisano Piątek o 10:40 Zdjęcie łyse - równo 2 msc po zabiegu czyli 5 lipca Zdjęcie z odrostem w 2msc na farmakologii jaką stosuję dokładnie to 9 tygodni różnicy. Cytuj
Members BOBO94 Napisano Piątek o 10:45 Autor Members Napisano Piątek o 10:45 Je*** to łysienie i się nie poddam! sikam na ograniczenia i szykuje kolejne działa. Uboków brak - możliwe że kwestia nastawienia a przy okazji między zdjęciami 14kg różnicy więc da się i redukować i coś tam potrafi rosnąć może nie super tempem ale coś się dzieje na plus. Jak będzie chwila to odgrzebie zdjęcie przed gdzie glaca łysa i NW6/7 na całego 1 Cytuj
Members styers2 Napisano Piątek o 11:49 Members Napisano Piątek o 11:49 No gites to wygląda po nieco ponad 5 miechach. Najlepsze dopiero przed tobą, a do tego włosy mają dużo lżej jak uderzyłeś w dht blokerami, masz minoxa i działasz innymi zabiegami. Już samo to bez ht dałoby fajne zauważalne efekty. Będzie tylko gęściej 💪 Cytuj
Members BOBO94 Napisano Piątek o 11:52 Autor Members Napisano Piątek o 11:52 no mamy nieco ponad 4 msc Cytuj
Members BOBO94 Napisano Piątek o 11:54 Autor Members Napisano Piątek o 11:54 Między 1 a drugiem zdjęciem są 2 msc różnicy. Największy skok szybkości wzrostu miałem po dodaniu SABY. Cytuj
Members styers2 Napisano Piątek o 12:07 Members Napisano Piątek o 12:07 9 minut temu, BOBO94 napisał: Między 1 a drugiem zdjęciem są 2 msc różnicy. Największy skok szybkości wzrostu miałem po dodaniu SABY. O to ciekawe. Sugerując się twoją opinią też poprosiłem Artura o sabę, więc zobaczmy jakie będą wrażenia mnie xD. Cytuj
Members antydhtor Napisano Piątek o 16:12 Members Napisano Piątek o 16:12 A można wiedzieć gdzie ten przeszczep był robiony, jeśli oczywiście to nie jakaś tajemnica ? Masz jakieś fotki z tego zabiegu ? Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members antydhtor Napisano Piątek o 16:19 Members Napisano Piątek o 16:19 4 godziny temu, styers2 napisał: O to ciekawe. Sugerując się twoją opinią też poprosiłem Artura o sabę, więc zobaczmy jakie będą wrażenia mnie xD. Zawsze było wiadomo, że to środek pomocny. Ja kiedyś też już nawet chciałem żeby mi zrobił wersję z betha. Jednak rozmyśliłem się i nigdy nie używałem, bo biorąc CPA nastąpiło niemal natychmiast całkowite zatrzymanie wydzielania łoju, nastąpił definitywny koniec przetłuszczania, ustąpiły stany zapalne, a do tego znikły wszystkie takie drobne czerwone parchy ze skalpu i czoła. Poza tym mając zaś stan BDB, upierdliwe byłoby stosować taki żel w moim przypadku. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members BOBO94 Napisano 13 godzin temu Autor Members Napisano 13 godzin temu Ja lece teraz w drugim msc co 2 dzień sabę i nie mam żadnych skutków ubocznych a powiem wam, że poczułem największą różnicę dodając to do kuracji bo samo wejście minoxa topical jest inne stosując sabę. Zniknęło całkowicie zaczerwienienie oraz co ciekawe na głowie miałem zmiany - one również wszystkie zniknęły. Z wad to jest jedna - jak się ma mikropigmentacje zrobioną to saba szybciutko ja rozjasnia przez efekt łuszczenia. Mi z pigmentacji na czubku nie zostało praktycznie nic. Myślałem co zrobie z łuszczeniem na drugie dzień się u mnie zaczyna (szybko reaguje na retinole) i najlepiej po prostu rano jak nie myje głowy tylko kupiłem szczotkę do brody tym przejadę 2-3 razy cały naskórek spada i tyle w temacie, przy okazji jestem uczesany. A jak mam problem z ułożeniem tych 5 kłaków to ogarnąłem spray na bazie kokosa ,,będzie grubo'' tam są olejki w tym i inne na tym układam włosy bo nie chce chemii mocniejszej dawać, preparat na optyczne pogrubienie a nadaje się do układania znacznie lepiej niż te wszystkie szofixy. W Hebe kupiłem za 20 ziko, ofc skład sprawdziłem i interakcje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi