Members olek211 Napisano 12 Lipca Members Napisano 12 Lipca Hej, Oglądając kilka recencji na yt spotkałem się z komentarzami, że znieczulenie przed zabiegiem jest choernie bolesne, szczególnie gdy osoby znieczulające robią je szybko. Czy są kliniki oferujące jakieś dodatkowe (płytsze) znieczulenie przed podaniem tego głównego? Widziałem, że jakaś klinika w Turcji podawała gaz rozweselający przed znieczueleniem. Macie jakieś opinie, ew. jest szansa na przykłady klinik z Turcji / Polski, które "uprzyjemniają" ten proces? Dzięki Cytuj
Members pzdr Napisano 13 Lipca Members Napisano 13 Lipca Z tego co słyszałem, jest to podobne do znieczulenia stomatologicznego. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 13 Lipca Members Napisano 13 Lipca 3 minuty temu, pzdr napisał: Z tego co słyszałem, jest to podobne do znieczulenia stomatologicznego. Są ludzie którzy boją się igieł gorzej jak samego zabiegu. I nawet znieczulenie stomatologiczne ich mocno stresuje. Cytuj
Members Andrew3 Napisano 13 Lipca Members Napisano 13 Lipca W dniu 12.07.2025 o 05:35, olek211 napisał: Macie jakieś opinie, ew. jest szansa na przykłady klinik z Turcji / Polski, które "uprzyjemniają" ten proces? Dzięki Olek, badż twardy. Zaciśnij włosy, tfu, zęby których nie masz i wytrzymaj. Pomyśl sobie o tym jak będziesz fajnie wyglądał po przeszczepie. 😁 Cytuj
Members olek211 Napisano 14 Lipca Autor Members Napisano 14 Lipca Ogólnie gdyby to było tak jak znieczulenie dentystyczne to chill Ale czytając komentarze na yt i rozmawiając z ludźmi to jest raczej znieczulenie dentystyczne x100 😅 Z informacji, które uzyskałem to problem stanowi to, że podają dużą dawkę znieczulenia w szybkim tempie, a sam ból sprawia szybkie wstrzykiwanie środka znieczulającego pod skórę (podobno uczucie jakby ktoś kroił skalpelem pod skórą). Widziałem, że kilka klinik w turcji stosuje gaz rozweselający etc. Cytuj
Members stv Napisano 14 Lipca Members Napisano 14 Lipca (edytowane) Mogę Ci podpowiedzieć dwa kierunki, ale cokolwiek chcesz koniecznie zweryfikuj najlepiej z wybranym lekarzem transplantologiem. Pierwszy to chlorek etylu - to zawsze działało na mnie u dentysty, miejscowe zmrożenie obszaru i dopiero potem igła ze znieczuleniem właściwym. Drugi to coś z zaopatrzenia tatuażystów, oni mają różne maści znieczulające, ale o tym nie mam zielonego pojęcia. Na pewno dziąsła, głowa i żebra mają podobny ból brzy nakłuwaniu stąd takie moje pomysły. A najlepsza rada (bo sam miałem kilka dni temu HT) - myśleć tylko o tym na co masz wpływ - jaką klinikę wybrać, jaki efekt chcesz osiągnąć itd. Całą resztę przemyśleń odpuść dla zdrowia. Ja sobie wkręciłem w czasie pobierania graftów, że mi po policzkach krew spływa, a potem się okazało, że krwi to może troszkę było, a głównie to sól fizjologiczna... Edytowane 14 Lipca przez stv literówka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi