Members antydhtor Napisano 20 Lipca Members Napisano 20 Lipca (edytowane) Rozmyślając ostatnio nad fazą wzrostu włosów nasunęła mi się na myśl dodatkowa selekcja graftów z włosami o najdłuższej obecnie fazie wzrostu (a takie włosy łatwo zlokalizować zwyczajnie metodą ''po sznurku do kłębka'' nie goląc obszaru donoru), podczas HT, do przerzucenia na obszar biorczy. I zastanawiam się czy robiąc HT premium w jakiejś dobrej klinice (jak np. U-FUE/LHT u Dr. Mwamby czy u Bisangi bo też umożliwił taką opcję w tej samej cenie co u Mwamby) można by choćby za jeszcze dodatkową opłatą (bo to spowalnia czas HT) dokonać specjalnej dodatkowej selekcji graftów z włosami z obecnie najdłuższą fazą wzrostu, aby głównie takie włosy wykorzystać do przeszczepu na obszar U-shape gdyż najbardziej pożądane na tym obszarze są właśnie takie ? Myślę, że robiąc taki i tak już czasochłonny zabieg (i z tego powodu nawet mały zabieg, nawet czasami w kilku sesjach) dokonać jeszcze takiej dodatkowej selekcji nie byłoby już za bardzo problemem dla lekarzy/techników przeprowadzających takie zabiegi poza oczywiście dodatkowym czasem trwania takiego zabiegu i ograniczenia ilości graftów na jedną sesję z tego powodu. Co o tym myślicie ? Kiedyś u Mwamby za U-FUE przy długich włosach była cena 10€ za graft, konsultując kiedyś to z konsultantką z BHR otrzymałem odpowiedź, że Dr. Bisanga też to może zrobić za tę samą cenę, i ciekawe czy np. dopłacając jeszcze z 30% ceny można by było dokonać takiej specjalnej selekcji ja wyżej, na życzenie klienta ? Zastanawia mnie też kwestia takiego czegoś przy robieniu zabiegu metodą STRIP czy nie byłoby przeszkodą np. to, że po wycięciu paska skóry z ok 2,500 graftów zrobienie jeszcze takiej dodatkowej selekcji aby takie najdłuższe włosy posadzić w pierwszych rzędach linii (nie mówię o wypierdach przeznaczonych pod linię) i obszaru biorczego, nie sprawiłoby, że czas przebywania pozostałych graftów poza ciałem był by zbyt długi, co negatywnie wpływa na przeżywalność przeszczepów. Przy FUE to wiadomo pobiera się tyle ile się chce na jedną sesję i może to być tylko np 200 czy 500 graftów, a przy STRIP'ie to cały pasek wycięty z większą ilością graftów z którymi trzeba się szybko uporać. Edytowane 20 Lipca przez antydhtor Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi