Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam wszystkich forumowiczów,

ciężko mi opisać mój problem, ponieważ wstyd się przyznać ale olałem tak bardzo istotny w życiu temat jak włosy i wygląd. Łysienie postępuje u mnie od kilku lat natomiast ja nic ale to nic z tym nie zrobiłem, oszukując siebie, że nie jest tak źle, ciągle zaczesując co raz to mniejszą ilość włosów. W końcu postanowiłem spojrzeć suchym, realnym okiem na stan moich włosów i... jest okropnie. Proszę was o pomoc w ocenie i radę co mogę zrobić

Tryb życia: od ostatnich kilku lat paczka papierosów dziennie, bardzo mało sportu, bardzo złe odżywianie.

Swoją ignorancją zniszczyłem sobie nie tylko dotychczasowe życie ale i urodę (tak wiem to już zadanie dla psychologa),rozwala mnie to wewnętrznie, ponieważ dawniej byłem chłopakiem który cieszył się ogromnym powodzeniem u kobiet.

Zdjęcia:

grzywka po podniesieniu włosów

http://zapodaj.net/5e54750c32e38.jpg.html

prawa str czoła

http://zapodaj.net/876448ececc34.jpg.html

lewa str czoła

http://zapodaj.net/dea47ec825348.jpg.html

góra po "rozczochraniu"

http://zapodaj.net/1d52d04ae4fcd.jpg.html

gniazdko

http://zapodaj.net/c9ccb52518bca.jpg.html

Proszę was o pomoc, radę, cokolwiek. Nigdy nie zażywałem, żadnych środków, ani innych specyfików.

Pozdrawiam,

ahaaa

• Members
Napisano

Serdecznie Cię pozdrawiam! Jako nowa i zielona na tym forum, niewiele Ci pomogę. Podaję po prostu w tej chwili dłoń, bo widzę że obydwoje będziemy wieźć się na tym wózku. Mam chyba większe zakola, a na pewno u Ciebie widzę gęściejsze "boki". Dla mnie wyjściem było zapuszczenie włosów, ale teraz nastąpił taki moment przesilenia, że nie daję rady. Wiem, że przeszczep i tylko przeszczep. Musisz iść to zbadać, bo jeżeli łysienie jest postępujące, to przeszczep będzie jedynie gaszeniem pożaru, a nie jego zagaszeniem (tak, chłopaki? ) . U mnie prościej (brak włosów od zawsze), tak było i już będzie, mogę kombinować ze zrobieniem sobie nowego skalpu.... Natomiast u Ciebie może być szansa na np. leczenie i odrost. Do roboty!

• Members
Napisano

potrzebuję jakiejś rady, podpowiedzi, cokolwiek.

Co zrobić, jak zrobić, co najlepiej zakupić i jak stosować.

Będę baaardzo wdzięczny

• Members
Napisano

możesz zatrzymać łysienię chemię, ale musisz najpierw zapoznać się ze skutkami ubocznymi i poczytać o lekach. co do transplantacjii włosów to moim zdaniem jesteś za młody.więc zbieraj już kasę.

• Members
Napisano

może to zabrzmi dziecinnie i naiwnie ale czy zdarzają się przypadki ludzi którym włosy się zagęściły i odrosły bez totalnego faszerowania się chemią? Obawiam się tych wszystkich specyfików typu fin itd ze względu na właśnie skutki uboczne

Napisano
może to zabrzmi dziecinnie i naiwnie ale czy zdarzają się przypadki ludzi którym włosy się zagęściły i odrosły bez totalnego faszerowania się chemią? Obawiam się tych wszystkich specyfików typu fin itd ze względu na właśnie skutki uboczne

Nie

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

Napisano

Na tym forum znajdziesz reprezentanów różnych idei dotyczących radzenia sobie z łysiniem. Ja jestem przedstawicielem skrzydła sceptyczno- racjonalno- optymistycznego - jakkolwiek tak konstrukcja dziwnie nie zabrzmi. Nie mam zamiaru karmić Cię nadzieją, mogę sprzedać Ci kilka "prawd" i zachęcam do traktowania łysienia w aspekcie mentalnym z przymrużeniem oka - jest tysiąc spraw ważniejszych w życiu niż włosy. Nie chcę pisać niezrozumiałych tyrad - więc pojadę w punktach mój sposób widzenia.

1) Dopadło Cię łysienie i nie oszukuj się że jest inaczej - większość z nas myślała , że nie łysieje - łudząc się że to przez stres, przez brak witamin lub okresowo. Statystyka jest okrutna - z dużym prawdopodobieństwem łysiejesz androgenowo i tak sobie mozesz na początku założyć. Oczywiście są różne inne rzadsze przypadki - jeśli lubisz karmić się nadzieją - możesz to weryfikować - trycholog, dermatolog , badania - może jesteś w nielicznej grupie, która łysieje z innego powodu (obstawiam że jest 10:1 dla androgenówki)

2) Jeśli już nie łudzisz się, że nie łysiejesz - zacznij walkę odrazu - nie jutro, nie za tydzień - teraz - im szybciej tym lepiej. Większość tutaj dopowie Ci - że zaczęła zbyt późno - i jakby mogli .............

3) Walke zacznij z rozsądkiem - albo dobry dermatolog albo samokształcenie (proponuję od tego forum). Poczytaj dokładnie o wszystkich konsekwencjach, waż wszystkie za i przeciw z umiarem, podejmij decyzje i stosuj kurację z umysłem zimnym jak lód i konsekwentnie

4) Nie licz na cud - zapomnij o swojej dawnej wymarzonej fryzurze - z wielkim prawdopodobieńswem jej nie odzyskasz - taka magia dzieje się tylko w bajkach. Twoim celem jest zatrzymanie łysienia i ewentualna subtelna poprawa stanu owłosienia

5) Farmakologia i chemia nie gwarantuje "sukcesu" o którym wyżej. Nie wszyscy są beneficjentami jej oddziaływania - nie masz pewności czy Ty będziesz - ale próbując kuracji dajesz sobie szanse być po wygranej stronie - składajac broń zawsze przegrasz

6) Farmakologia w większości obecnie przegrywa walkę z łysieniem (wszyscy liczymy na to, że za 2,5,10 lat....) - co nie znaczy że nie daję rezultatów. Obecnie najlepszym rozwiązaniem jest przeszczep - również nie będący złotym rozwiązaniem - niezadawalające wyniki, postępujace łysienie w innych rejonach głowy, nie kazdy się do niego kwalifikuje. Na tym i na innych forach masz masę historii userów ktorzy poszli tą drogą - poczytaj o tym dokładnie.

7) Istnieją inne metody walki z łysieniem - maskowania, systemy włosów czy klasyczne opierdolenie łba na łyso - nie każdy ogolony wygląda źle - poczytaj kolorowy wątek - viewtopic.php?f=21&t=1882 - tutaj temat golenia łba został gruntownie przedyskutowany - ostatecznie autor ogolił czache i napisał: "Zajebiście czuje się dużo lepiej, pewność siebie wzrosła o kilkadziesiąt procent. A przede wszystkim, jakie to praktyczne" - ale to oczywiście pojedyncza historia

8) I najważniejsze - życie jest piękne - a jego piękno to Twoje nastawienie do świata. Łysienie to tak naprawdę mały problem ( w całej skali problemów ktore moga nas w zyciu spotkać) - wiem , że wpływa to na Twoje życie - wpływa na wiekszość - jednak przy dobrym, zdrowym podejściu do tematu - tak naprawdę kazdy z nas powinien się śmiać z tego problemu klasy Z. Rozwiązanie tkwi w naszej głowie - nie nastawiajmy się co by było gdyby - tylko maksymalizujmy wykorzystanie swoich bieżących zasobów ile się da - tak żeby z życia wyciągnąc jak najwiecej. Ostatnio pojawiła się postac https://pl.wikipedia.org/wiki/Nick_Vujicic . Jak nie chce Ci się samokształcić w tym kierunku i samemu coś porozkminiać w główce o naszych możliościach i życiu w ogóle - to popatrz na jego metody - mądrąść i racjonalność podejścia do życia i zasobów własnych

Napisano

Brawo Stachmurzyn swietny post! Mysle, ze nikt lepiej by tej calej przygody, walki i rzeczywistosci z lysieniem nie opisal jak to zrobiles.

Ten watek powinien przeczytac kazdy nowy uzytkownik przed tym jak zada tysiace pytan:)

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med