Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja tam jadę to i to... Na noc cb tak na 9 godzin i rano po umyciu głowy ru... Na razie zero uboków

Dlugo juz stosujesz to CB? Jakie stezenie i ile ml? Dobrze, ze nie ma ubokow a cokolwiek na plus ?

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• 1 month later...
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

Hej, przedwczoraj zacząłem używać CB, tzn. PG50%/etanol 50%. w sumie na 1ml roztworu 20mg CB 0.5ml pg/ 0.5ml et. Daje mi to stężenie 2%

ale swędzi mnie glowa jak niewiem, jeszcze nawet dzisiaj, czemu?

btw. SABE narazie odłożylem, bo ona chyba zbędna?

Chcę RU stosować rano a CB wieczor, ale co z tym swędzeniem głowy?

Szampon z keto lepiej stosować przed aplikacja CB czy RU?

Jako szampon do codziennego użytku stosuje :Szampon Emolium- nawilżający.

Cały czas kontynuuję kurację DUTEM co 3 dzień.

Na zakolach pojawiły się czarne grube włosy, mało ich wypada, działa, zobaczymy jak będzie po CB. Chciaż to swędzenie - trochę mnie przeraża mam nadzieje, że przejdzie.

Napisano

U mnie CB tez powodowalo swedzenie na gorze/koronie. Z przodu jezeli chodzi do nw 4 bylo ok lub delikatne swedzenie , ktore szybko przechodzilo. Nie wiem dlaczego tak- moze sprobuj 70et/30pg?

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• 7 months later...
  • Members
Napisano (edytowane)

Hej,dawno nie aktualizowałem.

Różnie z regularnością bywało przy mojej kuracji, ale listopada 2016 regularnie stosowałem 2ml RU 5% a wewnętrznie DUT .

Później przez miesiąc styczeń CB na noc i Ru przez dzień.

Aktualnie od mniej więcej Lutego 2017 regularnie:

Zewnętrznie:

============

Stosuje samo CB 2% od Kane.

Odmierzam 0,1g CB i 5ml stemoxa co daje mi 2% CB stosowane przez 5 dni po 1ml na wieczór.

Rozlewam na lini i trochę w głąb- na chwilę rozmasowuję.

E3D stosuję szampon z keto.

Jako szampon do codziennego mycia stosuję Emolium nawilżający szampon a przy suszeniu letnim powietrzem masuję miejsca łysiejące zataczając kółka szczotką aby było lepsze krążenie.

Wewnętrznie:

=============

E4D stosuję DUT ale zastanawiam się nad stosowaniem E3D lub E2D.

Biotyna 1 tabletka dziennie

Stan jak na zdjęciach - moim zdaniem zatrzymanie łysienia- włosy w ogóle mi się nie sypią. Nawet podczas mycia czy suszenia ciężko znaleść pojedyncze włosy. Jest dużo ciemnych grubych włosów z przodu i po zakolach - one z tego co pamiętam były bardzo cienkie.

Bardzo żałuję, że nie zabrałem się wcześniej za tak regularne stosowanie.

Tak czy siak nie satysfakcjonuje mnie stan, który mam i chcę walczyć o lepsze odrosty. Długo się zastanawiałem - bo z minox jest tak, jak zaczniesz to musisz ciągle stosować. Ale innym sposobem chyba nie polepszę stanu?

Od 4 dni (20 czerwiec 2017r) dodałem do kuracji: Polaris Labs NR-10

który ma w składzie:

Minoxidil 16%

Finasteryd 0,1%

Kolagen

Elastynę

Komplet mutlipeptyd

Kompleks witamin

Liposfery

----------

Stosuję codziennie rano 1ml i wieczór 1 ml. na zakola i trochę na przód nakładając na palec i wsmarowując delikatnie krem w skórę. Niestety zaczął się świąd głowy w miejscu stosowania i zaczerwienienie- które też widać na zdjęciach.

Specjalnie kupiłem polaris bo nie zawiera glikolu i alkoholu(myślę, że jestem uczulony) - ponieważ zwykły minox np. loxon - też miałem po nim świąd skóry głowy, ale o wiele większy. Niewiem czy to przejdzie z czasem ? Narazie stosuje mniejszą ilość aby przyzwyczaić organizm do tego polarisa.

===

Jakieś uwagi - pytania?

ps: poniżej aktualny stan włosów.

IMG_4087.thumb.PNG.fd08f3b6ee4ceb83d2827676878ccbed.PNG

image4.thumb.PNG.5bc28b20a71cb9e138edcafd3d198d09.PNG

image1.thumb.PNG.927633db1fddd4e447938c93408abf86.PNG

image3.thumb.JPG.0ec24a7c644e13fbfaef5be379cab063.JPG

image2.thumb.PNG.e48dce5a82e538645d7e2522bb35aeef.PNG

22wrzesnia2017lewe.png.d7290e0b22c011b2136270bf0a78b652.png

22wrzesnia2017prawe.png.296ee5b3e5de1d872a4dcd96a7e1b1d9.png

9pazdziernik2017lewe.png.e2a3697c5ea1f32e5715920ccb2a78f1.png

9pazdziernik2017prawe.png.244c86b86ad481e0b7d2d5dfaa8e45fe.png

Edytowane przez Gość
  • 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Swędzenie ustąpiło. Nakładam już śmiało w newralgiczne miejsca - po półtora psików na zakola i jedno na przód głowy.

Zmieniłem neogenic decros jako pojazd do CB na Fructis Grow Strong Hair Renew Serum - cenowo optymalniej wychodzi.

Włosy mam wrażenie, że przestały się sypać. Jedynie pojedyncze przy myciu.

Niewiem czy fryzjer mnie tak słabo obciął albo włosy się trochę pogorszyły.

Zobaczymy co będzie dalej.

• Members
Napisano

Trzymam kciuki zeby dzialalo tak nie calkiem bezinteresownie bo taka kuracje zaczynam - ale widok jest mega jak widac te krotkie ciemne wlosy jeszcze mize malo ale jak musza cieszyc to tylko tacy jak my wiedza

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

jesli zacząles polaris 20czerwca to bardzo możliwe, że to on spowodował wypadanie. faktycznie w przypadku minoxa równiez moze wystapic efekt linienia. najczęściej oznacza to, że reagujesz na kurację. jesli działa na ciebie bloker i jak wspominałes w poprzednich postach, że włosy nie wypadały to uważam, ze wkrótce powinna być poprawa

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Zaktualizowałem zdjęcia- (są na 3ciej stronie tego tematu)

od ok. miesiąca nie używam cb bo po prostu mi go brakło- na dniach będę miał Ru - to nim postaram się aplikować reszta kuracji bez zmian. Czekam na kolejne zamówienie.

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Doszło mi CB od Kane

Zaczynam od dzisiaj znowu kuracje,

Na samym polarisie i ducie stan nawet się nie utrzymał - posypało się a te małe czarne włoski zniknęły.

To wszytko jest G.. warte bez CB....

Miejmy nadzieje, że będzie działać jak wcześniej

Napisano

Widze ,ze jestes kolejna osoba,ktora przekonala sie na wlasnej skorze o mocy CB. Nie raz przerabialem to na swojej skorze takze rozumiem Cie doskonale i wiem co znaczy miec CB w kuracji lub kiedy go zabraknie.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano
Doszło mi CB od Kane

Zaczynam od dzisiaj znowu kuracje,

Na samym polarisie i ducie stan nawet się nie utrzymał - posypało się a te małe czarne włoski zniknęły.

To wszytko jest G.. warte bez CB....

Miejmy nadzieje, że będzie działać jak wcześniej

A CB stosowałeś na przód czy na całość? Jakie stężenie?

• 1 month later...
  • Members
Napisano
Czarne małe włoski wróciły więc raczej na plus jak zamawiałes CB i ile płaciłes?

Zamówienie grupowe

• 3 weeks later...
  • Members
Napisano

Update 29.12 2017

Po fryzjerze wiec trochę lepiej widać 06ca10674e6b4c64dfe9bafe078602c6.jpg0cfc098d874fb03dc24c3aae77e20a11.jpg

Widać dużo małych włosków i linie takich maciupeńkich - bedą z nich normalne grube włosy czy takie blondi:D ?

Ps: do stylizacji włosów polecam na mokre włosy wode morska - świetnie się układają i nadają objętości

Napisano

Swietnie na Ciebie to CB dziala. Reagowalem kiedys podobnie,ale jak wspominalem nie raz mialem kilka podejsc do niego i sporo przerw wiec stracil pod wzgledem odrostow na mocy.

W tym momencie najwazniejsze to stosowac ciagle to CB i byc dobrej mysli. Jezeli bedziesz te wlosy ciagle nim podlewal to moze byc bardzo ciekawie. Nie pozwol sobie wiecej na przerywanie jego stosowania,bo bedzie coraz ciezej o te czarne wloski. Najlepiej ciagle stosowac CB i bedzie dobrze. Szkoda,ze kiedys nie bylo takiego dostepu jak teraz do tego srodka,bo nie pozwolilbym sobie na wypadniecie sporej ilosci wlosow i pewnie duta do dzisiaj bym nie stosowal,jednak mowi sie trudno nie ma co gdybac.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Zoxin Med

• Members
Napisano
Swietnie na Ciebie to CB dziala. Reagowalem kiedys podobnie,ale jak wspominalem nie raz mialem kilka podejsc do niego i sporo przerw wiec stracil pod wzgledem odrostow na mocy.

Angel, czemu takie przerywane stosowanie CB powoduje utratę mocy, jest na to jakies uzasadnienie?

• 2 months later...