Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witajcie!

Śledzę to forum już od dosyć dawna, ale dopiero teraz zdecydowałem się zamieścić swój temat. Łysienie zauważyłem na 1, może 2 roku studiów, czyli jakieś 3,4 lata temu. Zawsze miałem dosyć wysokie czoło i zakola, dlatego początkowo trochę to bagatelizowałem, ale po 3 roku sytuacja stała się na tyle poważna, że postanowiłem coś z tym zrobić. Zacząłem stosować loxon, który ostawiłem dopiero w marcu tego roku. Stosowałem też Saba Gel przez jakiś rok równolegle z loxonem, ale nie miałem jakiś mega satysfakcjonujących efektów. Poziom łysiny po prostu stał w miejscu. Oczywiście cały czas stosuję szampony takie jak Nizoral, czy Selsun Blue. Od stycznia 2015 zacząłem stosować fina w postaci Nezyru 0,5 mg na dzień. Sytuacja na głowie mimo to dalej się pogarszała i osiągnęła taki poziom, że wróciłem do stosowania loxonu razem z finem. Łysienie dalej postępuje i szczerze to jestem tym kompletnie załamany. Poczytałem też troszkę o chorobach towarzyszących łysieniu i podejrzenie u mnie wzbudziły liczne krostki i zaczerwienienia na skórze głowy, szczególnie na czubku. Poszedłem zbadać się na nużeńca w skórze głowy i wykryto dwa osobniki. Dermatolog zapisał mi metranidazol, który praktycznie zlikwidował problemy z przebarwieniami na skórze, ale włosy dalej lecą i lecą, szczególnie za grzywką, która się jako-tako trzyma. Mam też wielkie problemy z przetłuszczaniem. Mycie co 2 dni to konieczność,a czasami trzeba to zrobić niemal codziennie. W rodzinie nikt nie miał takich problemów jak ja. Ojciec zaczął łysieć koło 30-35 roku życia,a jego ojciec do 70 miał bujne, siwe włosy. Dziadek od strony mamy do śmierci miał rzadkie, ale liczne włosy na całej głowie. Mój 3 lata młodszy brat ma mega gęstą czuprynę i świetną fryzurę. Ja w jego wieku miałem 3x mniej włosów na głowie.

Aktualny stan:

Lewa strona:

http://www.fotosik.pl/zdjecie/981adce8e0ca7a3e

Prawa strona

http://www.fotosik.pl/zdjecie/56c26084ccb0d167

http://www.fotosik.pl/zdjecie/95ef25ab5a30ec5f

Tył

http://www.fotosik.pl/zdjecie/439b5ebb08f74989

Jest tragicznie, zastanawiam się co zrobić. Czy zamówić RU i spróbować z tym, czy odkładać na HT. Moim marzeniem jest tylko i wyłącznie zagęścić to co mam, nawet nie chce odrostów na zakolach. Zagęszczenie obecnej linii byłoby czymś niesamowitym, ale coś czuję, że niestety niemożliwym.

Napisano

Nie jest to łatwe i niemożliwe co byś chcial osiągnąć,jednak musisz od razu z grubej rury uderzyć i sprobowac to najwazniejsze. Czytaj forum i decyduj sie na mocne kurację jezeli bedzie to dla ciebie dobrym rozwiązaniem.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

Powiedzcie mi, czy jeśli fin w ogóle na mnie nie podziałał i nie ma żadnej poprawy (nawet nastąpiło pogorszenie), to czy przyczyna łysienia może być inna? Jak już wspomniałem mam duże problemy z przetłuszczaniem się włosów, a wypadające włosy są raczej grube i zdrowe (przynajmniej tak mi się wydaje). Poza tym do takiego stanu doprowadziłem się w może 2 lata, co jest raczej zbyt szybkim łysieniem, szczególnie biorąc pod uwagę, że nikt z mojej rodziny nie miał z tym problemu do 30-35 roku życia. Ojciec dopiero po 35 roku życia zaczął tracić włosy i to w zupełnie inny sposób niż ja. Jemu najpierw zniknęła grzywka i owłosienie stopniowo znikało aż do połowy głowy. Dodatkowo ojciec ma łuszczycę na skórze rąk i nóg, a wydaje mi się, że z mojej głowy leci pełno naskórka. Linia włosów też raczej mi się nie zmieniła, bo zawsze miałem takie wysokie czoło, ale powstały spore przerzedzenia na zakolach i za grzywką. Tak jak wspomniałem w 1 poście wykryto w skórze mojej głowy nużeńca, co pewnie też jakoś wpływa na kondycję włosów.

• Members
Napisano

kubas, piszesz, ze "nawet nastąpiło pogorszenie" - w jakim czasie i jak sie dokladnie zaczęło objawiać? kurcze wspolczuje Ci no ale walka trwa!

• Members
Napisano

Fina zacząłem stosować w styczniu 2015. W kwietniu przestałem stosować loxon, bo miałem wrażenie, że nic nie pomaga. W czerwcu zacząłem zauważać duże przerzedzenia za grzywką, które cały czas się pogłębiają. Od miesiąca znów stosuję loxon. Od 3 lat kuracji mimo stosowania różnych leków stan się ciągle pogarsza. Swędzi mnie skóra głowy, a włosy się strasznie przetłuszczają. Włosy myłem dziś rano, a wieczorem już są nieprzyjemne w dotyku, szczególnie na górze, bo tył głowy jest w porządku. Dodatkowo w okolicach gniazda skóra jest dziwnie zaczerwieniona. Dermatolog, do którego chodzę na nfz ma mniejszą wiedzę niż ja na temat łysienia. Muszę się wybrać gdzieś prywatnie, tylko jaki lekarz i badania mogą mój przypadek odpowiednio zdiagnozować? Trycholog, dobry dermatolog, endokrynolog?

• 3 weeks later...