Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Temat ten poruszyłem już w wątku o mojej historii, ale że ciężko znaleźć w necie konkretne informacje w tej kwestii, a dla niektórych osób może być to istotne. Postanowiłem zatem zadać to pytanie tutaj. Okres półtrwania minoxa wg wikipedii, to zaledwie kilka godzin. Jak długo mogą utrzymywać się skutki uboczne po jego odstawieniu ? Po jakim czasie już wiadomo, że dolegliwość nie jest z winy minoxa ? Temat jest bardzo ważny, bo co wie każdy kto go stosował, już odstawienie na tydzień powoduje masakrę na głowie.

Napisano

Okres pozostawania w organizmie nie musi odpowiadać okresowi uboków. Jeśli minox ma konkretne powinnowactwa to przecież te następstwa same w sobie mogą utrzymywac się dłużej - jeśli już rozhuśtałeś jakiś układ to towarzyszy temu inercja. Np: jeśli się przeziębiłeś, bo siedziałeś w zimnym to przejście do ciepłego nie spowoduje, że będziesz zdrowy albo jeśli bierzesz fina to jego odstawienie nie skutkuje natychmiastowym podwyższeniem DHT, tylko jest to dłuższy proces - bo bawiłeś się z układem hormonalnym - złożonym systemem. Okres półtrwania nie ma tutaj większego znaczenia. Aby określić czas trwania uboków musisz tutaj skupić się na istocie samych uboków i poczytać jak długo zazwyczaj trwają podobne zaburzenia, również w przypadku, gdy zostały wywołane w innych okolicznościach.

• Members
Napisano

Takie zaburzenia zwykle są spowodowane przewlekłymi chorobami, typu astma lub problemy z sercem, ale wtedy nasilenie jest też znacznie większe lub czas trwania objawów/uciążliwość bardziej daje popalić. Trudno coś znaleźć w necie na podobny temat. Jakbym wiedział, że to się nie nasili, czy nie utrwali, to bym na pewno nie odstawiał, bo wcale mi to nie przeszkadza. Jest jednak ten lęk, że uszkodzę sobie serce i potem ani włosów, ani zdrowia. Poza tym teoretycznie od minoxa można nawet dostać zawału.