Members qazlop Napisano 25 Maja 2016 Members Napisano 25 Maja 2016 Czy finasteryd pomoże pozbyć się albo przynajmniej zahamować łojotok? Skoro blokuje przemianę w DHT, który jest głównym sprawcą łojotoku to fin oprócz utraty włosów powinien też pomóc w tej kwestii. Jak to jest? Cytuj
Members antydhtor Napisano 25 Maja 2016 Members Napisano 25 Maja 2016 Czy finasteryd pomoże pozbyć się albo przynajmniej zahamować łojotok? Skoro blokuje przemianę w DHT, który jest głównym sprawcą łojotoku to fin oprócz utraty włosów powinien też pomóc w tej kwestii. Jak to jest? Może ale nie musi. To znaczy że działa w ten sposób tak jak przypuszczasz ale nie zawsze a nawet często za słabo i jest to nie wystarczające działanie. U mnie np. dopiero łój przestał lecieć i kudły się przetłuszczać po zastosowaniu mocniejszego blokera którego oczywiście nikomu nie polecam ze względu na uboki a to tylko tak dla ciekawostki jako że sam przetestowałem i mam doświadczenie w tym aspekcie. Fin jednemu bardziej pomoże w tej materii o której mowa, innemu mniej a niektórym wcale. Każdy w sumie jest indywidualny. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Rekomendowane odpowiedzi