Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Czy zauważyłeś zmiany w zaroście, w trakcie lub po zaprzestaniu przyjmowania finasterydu?  

31 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zauważyłeś zmiany w zaroście, w trakcie lub po zaprzestaniu przyjmowania finasterydu?

• W trakcie brania: zgęstniał/ częściej się gole
      3
    • W trakcie brania: przerzedził się/ rzadziej się gole
      6
    • Po odstawieniu: zgęstniał/ częściej się gole
      3
    • Po odstawieniu: przerzedził się/ rzadziej się gole
      1
    • Nie zauważyłem zmian
      18

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Cześć. Po próbnym ponad dwumiesięcznym odstawieniu finasterydu, zauważyłem znaczny wzrost gęstość brody i ogólnie zaczęła jakby szybciej rosnąć. Niestety na głowie z ciemnych gęstych włosów, znów zaczyna się robić blond siano. (Możliwe ,że to też kwestia słońca i ich wzrostu).

Zachęcam do dzielenia się doświadczeniami.

Zauważyliście jakieś zmiany w zaroście po zaczęciu brania fina lub po jego odstawieniu?

• Members
Napisano

Nic dziwnego, w końcu DHT jest ''stymulatorem'' dla zarostu i owłosienia ciała. Jak najbardziej to jest możliwe według wszelakich prawideł i teorii.

Zauważyłem takie zjawisko, tzn. zarost na gembie mi wolniej rośnie a także trochę się też posypało z brody, jednak to dopiero po mojej hardcorowej kuracji. Niestety udziału w ankiecie nie wezmę bo dotyczy fina a solo go brałem tylko 3 miechy i nic takiego wówczas nie zauważyłem. Myślę też że to za krótki okres był brania fina żeby się wypowiedzieć.

Co do koloru to też jest to możliwe i jak też wynika z wielu przykładów i wypowiedzi, całkiem normalne że przy łysieniu i miniaturyzacji ten kolor się zmienia nieraz (dokładnie tak jak piszesz), zatem odwrotnie czyli na brodzie też bardzo prawdopodobne, jednak ja nie mam porównania na sobie bo jestem blondynem zresztą bardzo jasnym i kolor czy to natywnych włosów, vellusów czy zarostu jest w sumie prawie taki sam jeśli nie ten sam a różnica między zarostem a włosami na głowie jest tylko w grubości co też jest oczywiste chyba.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator