Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Nie ma znaczenia do jakich w sumie (kupilem do tlustych, bo nie wiedzialem jakie jest stezenie siarczku selenu w wersji dla normalnych - nie ma tego nigdzie napisanego). Chociaz ponoc najlepiej uzywac amerykanskiej wersji (tak mi adas pisal). Na allegro za kilka dyszek dostaniesz duza butle, chociaz chyba lepiej z US sprowadzac, bo tam po kilka dolcow chodza. Chodza tez opinie, ze szampon neogenic jest swietny w kwestii wygladu wlosow. Mialem zamiar przetestowac, ale na razie zostaje przy selsunie (tym bardziej, ze ten wykazuje jakies dzialanie na nasz problem, a neogenic juz nie).

.

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Moderators
Napisano

Jack, a jak wrażenia po umyciu włosów neogenicem?

Może warto stosować selsun blue na wieczór (lub też nie we wszystkie dni w tygodniu). A neogenic bym uzywał zawsze z rana jako taki do codziennego mycia?

-------------------------------

Mój temat:Klik

Kuracja:

Nezyr: 0,5mg/dz (start 05.08.2016) zwiększone do 1mg

1 HT: 2407 graftów (front i zakola,2-3.06.2016, dwa dni zabiegu)

2 HT: 1002 grafty (12.01.2018 - poprawa lini prawego zakola i dogęszczenie przodu)

• Members
Napisano

Wlasnie nie stosowalem, mialem tylko zamiar. Kiedys adas pisal, ze sa bardzo puszyste po Neo. Dziewczyny na wizaz tez chwala mocno. Mozna selsun stosowac co kilka dni, a neogenic jako podstawowy szampon - tez dobre rozwiazanie. Ja uzywam tylko selsun bo myje wlosy co 2 lub 3 dni.

.

• Members
Napisano
Wlasnie nie stosowalem, mialem tylko zamiar. Kiedys adas pisal, ze sa bardzo puszyste po Neo. Dziewczyny na wizaz tez chwala mocno. Mozna selsun stosowac co kilka dni, a neogenic jako podstawowy szampon - tez dobre rozwiazanie. Ja uzywam tylko selsun bo myje wlosy co 2 lub 3 dni.

Nie przetłuszczają Ci się? Ja musze myć codziennie rano bo inaczej slabo to wyglada no i jakos trzeba zmywac te wszystkie lakiery i pasty do wlosow

• Members
Napisano

Ooo, całkiem fajna sprawa z tym neogenic. Muszę koniecznie spróbować. Moja kuracja obecnie to fin 1,25, flutamid(dalej stosuje wewn. 1/3 tabletki 3 razy dziennie), szampon z kektonazolem + cynk, msm i biotyna. Myślę jeszcze co by tu można dołożyć. Na początku przyszłego roku pewnie fluta na Ru zamienię. Ale dalej nie wiem co z tym minoxem, dodawać do kuracji czy nie

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Jest jakikolwiek sens stosowania w kuracji dwóch blokerów wewnętrznie? Mam fina w kuracji, mam teraz dostęp do duta. Finasterydu nie chce wywalać bo mimo wszystko o wiele łatwiej z dostępnością, z dutem bywa różnie. Zostawiam flutamid do końca roku stosowany wewnętrznie. Reszta raczej bez zmian.

• Members
Napisano

Coś czuje, że jednak szybciej zamienie flutamid na RU. Mam wrażenie, że zmieniła mi się gospodarka wodna, a to trochę upierdliwe jest Do tego zauważyłem, że mam odtłuszczone suty, ale nie mam pewności, że to działanie flutamidu, a nie po prostu efekt braku trzymania diety.

• 2 months later...
  • Members
Napisano

Czas na mały update.

Minęły 3 miechy, do kuracji dodałem dudasteryd brany co 3 dzień. Flutamid stosowany wewnętrznie zacząlem stosować zewnętrznie rozpuszczajac go w Loxonie. Wlosy mi praktycznie nie wypadają, tylko podczas mycia głowy, na ręku zostaje mi z 5-10 włosów. Co do stanu - mimo, że mam tam jakieś delikatne odrosty zakola cały czas mi się przerzedzaja. Fotki wrzucę na dniach. Pozdro

• 4 weeks later...
  • Members
Napisano

Tak patrzę na swój stan włosów i mimo wszystko trochę więcej jednak oczekiwałem po flutamidzie. Póki co nic się nie zmienia na lepsze i coraz bardziej leci mi linia i pogłębiają się zakola

• 2 weeks later...
  • Members
Napisano

Czuję, że powoli tracę grunt i myślę co tu dalej. Dla przypomnienia moja kuracja od listopada to :

- fin 1,25 ed

- flutamid 250mg ed.

-dut e3d

-3x tydz nizoral

- flutamid 2% w minoxie ed x 1

minox 5% ed x 2

• 2 months later...
  • Members
Napisano

Czas na małą aktualizację. Od początku kuracji stan mi się notorycznie pogarsza i to mimo dosyć mocnej kuracji. Postanowiłem zrezygnować na jakiś czas z minoxa, strasznie przesusza mi skórę i włosy są w fatalnym stanie.

Zakola poszły dosyć mocno w górę i nie wygląda już to tak fajnie. W sumie jestem trochę rozczarowany wynikiem swojej kuracji, bo zacząłem dosyć wcześnie i ze sporą siłą a stan się nie zatrzymuję, jest coraz gorzej.

Miesiąc temu dołożyłem do kuracji estrofem, łykam codziennie jedną tabletkę (1mg) + od paru dni stosuję również divigel (póki co pół saszetki dziennie) Tak jak napisałem rezygnuje z minoxa, mam zamiar bardziej zacząć dbać o skóre, w tej chwili jest ona bardzo wysuszona. Ze zmian, od początku maja zwiększyłem dawkę flutamidu, obecnie są to dwie tabletki dziennie (500mg). Do pielęgnacji skóry głowy stosuje olejek jojoba z masłem shea. Reszta kuracji bez zmian. Pozdro!

• Members
Napisano

Jakoś muszę trzymać swoją kurację. Zresztą swoją drogą znam osobę, która łyka flutamid od bodajże 5 lat i wszystko u niej z wątrobą w porządku, także jestem dobrej myśli. Za jakiś czas zrobię sobie badania i zobaczymy co dalej.

• Members
Napisano

Ale w takiej dawce?

Jest jeden forumowicz, ktory tez od dosc dlugiego czasu bierze fluta (a przynajmniej bral, do czasu naszego ostatniego kontaktu), ale on przyjmuje jedynie 1/4 tabletki (tyle co ja ;p), a taka dawka uchodzi jeszcze za wzglednie bezpieczna.

Z ciekawosci zapytam jeszcze: jakies uboki na tej kuracji odczuwasz?

.

Napisano

Masz strasznie agresywne to lysienie skoro na takiej kuracji masz ciagle pogorszenie , badz nie wiem...

Jezeli stan skory/wlosow jest kiepski dodaj emu oil, zobaczysz roznice na plus.

Moze warto by bylo dodac saba zel??

Ewentualnie zostawic fina badz duta a sprobowac zewnetrznie dodac RU z saba lub CB.

Dut 0.5 mg E4D

CB-03-01 2% 1ml ED

Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3

Zoxin Med

• Members
Napisano

Z uboków natury seksualnych to tylko i wyłącznie oligospermia. Z innych uboków to częste bóle głowy, czasami pojawiają dosyć nieprzyjemne bóle w łydkach i bardzo delikatny przerost gruczołów sutkowych. Chociaż z tym ostatnim to nie wyrobiłem sobie jeszcze opinii bo w dalszym ciągu nie jestem na diecie, strasznie śmieciowo się odżywiam, mało ruchu, siedząca praca, może po prostu troszkę się przytyło

-- 05 maja 2017, 0:15 --

Masz strasznie agresywne to lysienie skoro na takiej kuracji masz ciagle pogorszenie , badz nie wiem...

Jezeli stan skory/wlosow jest kiepski dodaj emu oil, zobaczysz roznice na plus.

Moze warto by bylo dodac saba zel??

Ewentualnie zostawic fina badz duta a sprobowac zewnetrznie dodac RU z saba lub CB.

No właśnie to mnie trochę martwi, kuracja jest mocna w moim mniemaniu a tu dalej nie mam zatrzymania.

Mam w kuracji olejek jojoba, on chyba działa na podobnej zasadzie co emu, co?

-- 05 maja 2017, 0:28 --

Być może i masz rację arczi, ale u mnie to raczej kwestia stanu zapalnego, pewnie wróce do minoxa, ale musze troszkę zadbać w tej chwili o skórę głowy. I w sumie skoro minox do tej pory nic mi nie dał, mam nadzieję, że jak go odstawię to mi nic nie odbierze

-- 05 maja 2017, 0:29 --

Arczi gagatku, usunąłeś post

• Members
Napisano

sorry ;d ale jak mowilem nie patrz na ilość lecących włosów i ostateczne podjęcie decyzji o zaprzestaniu kuracji to góra 12 miesięcy czy nawet jeszcze dodatkowo z dwa miechy przeczekaj, tez pamietam jak przy 6 czy 7 miesiacu mysalem sobie czy to wgl ma sens nic się nie zmienia na łbie, ale wtrwałem i cieszę się że nie zrezygnowałem czego i tobie życzę, a jakiego minoxa używałeś loxonu ?

-- 05 maja 2017, 2:16 --

no i jak bym tak nie lekceważył minoxa, on sporo daje razem z dutem czy finem mówię ci czekaj cierpliwie