Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Witam, osoby które wzięły ode mnie KB solution muszą odpowiednio je przygotować:

1.Nie przyjmować przelicznika ilościowego tylko wagowy!

2.Na początku spróbować na mniejszej ilości (10g) jak rozpuszcza się RU zwłaszcza osoby które mają KB2, bo w KB5 rozpuszcza się idealnie (sprawdzone przeze mnie)

Przykład przygotowania KB2 na ilości 10g:

1.Odmierzyć 0,2g RU

2.Dolać 9,8g (nie 9,8ml !) KB2 i intensywnie wymieszać

Przykład przygotowania KB5 na ilości 10g:

1.Odmierzyć 0,5g RU

2.Dolać 9,5g (nie 9,5ml !) KB5 i intensywnie wymieszać

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Members
Napisano

najpierw musisz wymieszać żeby RU się rozpuściło, tzn w przypadku KB5 możesz mieszać poprzez wstrząsanie bo sprawdzałem i się idealnie rozpuszcza. Nie wiem natomiast jak w przypadku KB2 bo tak ja wspominałem są inne proporcje składników, dlatego radzę najpierw spróbować na ilości 10g i ocenić

• Members
Napisano

Skopiuję moją wypowiedź z tematu o RU:

Jestem po pierwszej aplikacji RU w KB5 solution Zdecydowanie muszę przyznać ze jest to lepszy pojazd aniżeli standardowy który używałem przez około 4 dni...

Moje spostrzeżenia:

1.Wysycha dużo szybciej 5-10min

2.Leciutko skleja po wyschnięciu, ale po poruszeniu włosów od razu ten efekt znika

3.Podczas nakładania czuć że "coś działa", uczucie podobne do środków z małą zawartością mentolu

4.Nie zostawia białego osadu na włosach, który mogłem zaobserwować przy standardowym pojeździe alk/pg/woda

5.Łatwo się rozprowadza, 0,5ml pokryłem duży obszar włosów (coś ok. NW 4A)

• Members
Napisano

Jaka jest tak naprawdę przewaga KB nad pojazdem tradycyjnym (alk/pg/woda) uwzględniając takie czynniki jak: penetracja w miejsce docelowe, absorpcja do krwiobiegu itp

• Members
Napisano

KB solution jest pojazdem specjalnie wynalezionym do przenoszenia w głąb skóry do mieszków substancji przeciw wypadaniu włosów oraz trądzikowi, które jak wiadomo mają działać jak najdłużej i mieć ograniczoną absorpcję systemową.

Po nałożeniu KB solution powstaje cienka warstwa "powłoki ochronnej" (niewidoczna gołym okiem i delikatnie wyczuwalna) która przeciwdziała natychmiastowej absorpcji (dlatego nie poleca się stosowania innych preparatów po nim) i składnik aktywny penetruje miejsce docelowe powoli. W badaniach wyszło że ok 90% środka jest wchłonięta w ciągu 24 godzin. To nie znaczy że nie działa, wręcz przeciwnie składnik aktywny jest cały czas utrzymywany i dostarczany wgłąb skóry,, przez to także jest metabolizowany częściowo i powoli jeszcze w skórze i przeciwdziała efektom ubocznym.

Na chwilę obecną według mnie nie ma lepszego pojazdu... do RU, spiro jest nieoceniony,wiele osób z zagranicznych prywatnych forów którzy mają pojęcie o środkach eksperymentalnych i nie tylko, są zgodni co do tego że w przypadku walki z łysieniem użycie odpowiedniego pojazdu jest tak samo ważne jak sam środek w nim użyty.

Może być też dobry do transportu ASC, z tym że akurat do tego środka ja preferuje krem EMU na noc który rano zmywam i nie pozostawia mojej skóry żółtej

Ps. Mam zamiar jeszcze eksperymentować z AHK w KB solution, bo mam problemy z dostaniem środków do stworzenia AHK solution...

• Members
Napisano

No to jest mały problem bo co zrobić kiedy uzywa się kilku substancji Ru, ASC, AHK, Latanoprost.

W moim przypadku zaleca się aby po stymulatorze (LAt) nakładać AHK i to bym robił załóżmy rano. Natomiast wieczorem ASC i RU ale widzę teraz że jest to niemożliwe więc jak postępować ?

• Members
Napisano

Strasznie kombinujecie, przecież ja nie będę was za rękę prowadził i mówił kiedy co używać. Każdy niech dostosuje do siebie

nie ma czegoś takiego jak ile trzymać, kiedy zmywać itp. w przypadku środków które są tak naprawdę nowymi środkami i dopiero je testujemy...

• Members
Napisano
Ok ale ja chciałbym korzystać z twojego KB ale jesli przed nim nie można użyć kremu z ASC to nie wypali

Możesz dorzucić ASC do KB solution razem z RU i stosować na noc

• Members
Napisano

Ja wiem że mogę ale czy oba specyfiki się nie gryzą bo tego akurat sam nie stwierdzę ? Ale chyba mozna bo mówiłeś że ten gość z duńskiego, który miał widoczne efekty mieszał oba.

Propo trzymania na głowie np. Ru z tego co pamiętam musi być conajmniej 4godz. o ile się nie mylę...

• Members
Napisano
Ja wiem że mogę ale czy oba specyfiki się nie gryzą bo tego akurat sam nie stwierdzę ? Ale chyba mozna bo mówiłeś że ten gość z duńskiego, który miał widoczne efekty mieszał oba.

Propo trzymania na głowie np. Ru z tego co pamiętam musi być conajmniej 4godz. o ile się nie mylę...

Im dłużej tym lepiej... zwłaszcza w przypadku KB solution. Ja RU trzymam na głowie jakieś +14godzin. Jak będziesz robił często mieszanki, co 2-4 tygodnie to nie powinieneś się tym martwić

• Members
Napisano

Zastanawiam się czy KB2 i KB5 są stworzone tylko dla stężeń 2% i 5%. Jeżeli różnica twki tylko w innej zawartości alkoholu to chyba można stosować dowolne stężenie chyba że się mylę :/

• Members
Napisano

niestety ale różnica jest w proporcji wszystkich składników nie tylko alkoholu, także jeśli ktoś chce mieszać różne stężenia to na własną odpowiedzialność, zapobiegawczo tego nie polecam... też się wcześniej zastanawiałem czy nie spróbować mieszać z innymi stężeniami, ale doszedłem do wniosku że nie będę kombinował i będę się trzymał tego co jest sprawdzone

• Members
Napisano

A jest jakaś stronka, info, cokolwiek o tych innowacyjnych pojazdach bo koniecznie chciałbym stosować min. 3% stężenie bo 2% to po prostu za mało a z kolei 5% szybko zejdzie...