Members Elo1993 Napisano 6 Marca 2017 Members Napisano 6 Marca 2017 Witam wszystkich.Mój problem wygląda tak że zacząłem łysiec w młodym wieku (mam 23 lata i juz ogromne zakola). Moje pytanie jest takie czy wogole warto w jakikolwiek sposob z tym walczyć? Czy sa jakies leki które nie powoduja skutków ubocznych? Dla podgladu załączam zdjecie. Cytuj
AngelOnTheEarth Napisano 6 Marca 2017 Napisano 6 Marca 2017 Kazda kuracja i ingerencja w organizm przez leki na zatrzymanie lysienia powoduja mniejsze lub wieksze skutki uboczne. Stan - lysienie na calosci, etap zaawansowany. Jak bardzo na czuprynie zalezy? Poczytaj forum i jezeli zalezy mocno to wybierz cos, jezeli chcesz cos jeszcze uratowac a mlody wiek i zakladajac , ze nic jeszcze nie stosowales to mozliwe, ze i da sie sporo zagescic. Cytuj Dut 0.5 mg E4D CB-03-01 2% 1ml ED Witaminy:Biotyna,Cynk,Żelazo,Wapń,Magnez,D3 Zoxin Med
Members Elo1993 Napisano 6 Marca 2017 Autor Members Napisano 6 Marca 2017 Poczytałem trochę. Mam duzo testosteronu, czy to jest przyczyna takiego wypadania włosów? Czy leczenie za pomoca tabletek finosterydowych ma duze szanse powodzenia? Cytuj
Members emigrant Napisano 6 Marca 2017 Members Napisano 6 Marca 2017 Co to znaczy, że masz dużo testosteronu? Powyżej normy, czy bliżej górnej granicy? Jak masz problemy ze zbyt wysokim testosteronem najpierw bym się udał do endokrynologa. Z rodziny ktoś jest łysy sięgając też do dziadków? Jak na taki wiek masz dość spore przerzedzenia i to na całej górnej części głowy. Tak jakby DHT ostro atakowało mieszki włosowe. Cytuj
Members Elo1993 Napisano 6 Marca 2017 Autor Members Napisano 6 Marca 2017 Wyczytalem w internecie że zbyt wysoki poziom testosteronu objawia sie paroma czynnikami ktore wlasnie mnie dotycza. Jest to wzmozony poped, lysienie, mocne owlosienie ciała. Tak w rodzinie jest pare lysych osob, ale nikt nie wylysial w tak mlodym wieku, jesli juz to po 40. Cytuj
Members emigrant Napisano 6 Marca 2017 Members Napisano 6 Marca 2017 Przed braniem finasterydu o ile się zdecydujesz zrób badanie DHT. Ja płaciłem 50-pare złotych, więc tragedii nie ma cenowo. Jaki masz wynik testosteronu? Cytuj
Members Elo1993 Napisano 6 Marca 2017 Autor Members Napisano 6 Marca 2017 Nie wiem jaki mam testosteron. Troche sie pogubilem w tym wszystkim. Gdzie mam sie udac na sam początek? Cytuj
Members emigrant Napisano 6 Marca 2017 Members Napisano 6 Marca 2017 Idź do jakiegoś labo i zrób sobie takie badania: - DHT(Dihydrotestosteron)- Testosteron- Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S)- Estradiol- Kortyzol Te badania trzeba zrobić rano, max do 10 rano. Zwłaszcza kortyzol. Dorzuciłem to badanie bo to tzw. hormon stresu. Wypada zerknąć co się dzieje z kortyzolem także. Czy Ci nie lecą włosy od jakieś depresji, przewlekłego stresu, itd. O czym możesz nawet nie wiedzieć. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi