Members bejker Napisano 23 Czerwca 2012 Members Napisano 23 Czerwca 2012 Mam pytanie, co jest lepsze, bo chce stosować jeden z tych preparatów na noc na czubek głowy (RU będzie na zakola), czy lepszy jest Nizoral krem, czy Spiro w K&B, jeśli chodzi o siłę działania? Cytuj
fighter Napisano 23 Czerwca 2012 Napisano 23 Czerwca 2012 ciężko to tak sobie porównać. Spokojnie możesz stosować oba. Ja stosowałem kiedyś spiro s5 i uważam, że nizoral krem jest lepszy, ale one działają na innej zasadzie trochę. Cytuj Aktualna Kuracja (data rozpoczęcia) RU 5% w KB 2 ml dziennie ( 9.08.12) Biotyna 10 mg (22.01.14)MSM 1.5g (15.01.18)
Members bejker Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 23 Czerwca 2012 Trochę dużo będę miał tych środków ale w sumie może to dobre rozwiązanie rano Spiro + RU, wieczorem Keto, potem AHK, potem ASC-J9 Cytuj
Members gimbus Napisano 23 Czerwca 2012 Members Napisano 23 Czerwca 2012 Spiro stosuj. A keto w szamponie. Cytuj łysienie - poradnik dla newbie
Members bejker Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 23 Czerwca 2012 Tylko keto w szamponie ma raczej właściwości stymulujące, a w kremie blokujące... :/ Cytuj
Members ziom1990 Napisano 23 Czerwca 2012 Members Napisano 23 Czerwca 2012 Tylko keto w szamponie ma raczej właściwości stymulujące, a w kremie blokujące... :/ keto w szamponie nie ma żadnych właściwości stymulujących, nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli nie jesteś pewny... W szamponie może co najwyżej zwalczać łupież/grzyby (dobra kondycja skóry głowy, lepsza penetracja -> zdrowsze włosy), w kremie natomiast można powiedzieć że jest w stanie coś "blokować" Cytuj
Members Skald Napisano 23 Czerwca 2012 Members Napisano 23 Czerwca 2012 keto w szamponie nie ma żadnych właściwości stymulujących, nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli nie jesteś pewny... Wg badań ma stymulujące lub blokujące (trudno stwierdzić), w każdym razie zwiększa gęstość/cm2 w lepszym stopniu niż minoxidil. Badania dotyczyły stricte ketokonazolu w formie szamponu. Cytuj Jestem reprezentantem Dr. A's HRC, najlepszej na świecie kliniki transplantacji włosów wg #HairSite.com.http://www.fusehairpolska.blogspot.com Wszelkie opinie wygłaszane na tym profilu są prywatne.
Members ziom1990 Napisano 23 Czerwca 2012 Members Napisano 23 Czerwca 2012 które badania? Bo z tego co pamiętam badania szamponu zwiększały liczbę włosów w fazie anogenu... Natomiast badania w których osiągnięto spektakularny odrost (ten japończyk) bo była używana wcierka z ketokonazolem poprzedzona myciem głowy szamponem z ketokonazolem... Cytuj
Members bejker Napisano 23 Czerwca 2012 Autor Members Napisano 23 Czerwca 2012 Tylko keto w szamponie ma raczej właściwości stymulujące, a w kremie blokujące... :/ keto w szamponie nie ma żadnych właściwości stymulujących, nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli nie jesteś pewny... W szamponie może co najwyżej zwalczać łupież/grzyby (dobra kondycja skóry głowy, lepsza penetracja -> zdrowsze włosy), w kremie natomiast można powiedzieć że jest w stanie coś "blokować" Możliwe że źle piszę, jednak chodzi mi o to że swego czasu przeczytałem i pewnie źle zrozumiałem:"Należy pamiętać, że ketokonazol i minoxidil to są nie tyle leki zapobiegające łysieniu, co po prostu środki wzmacniające włosy (wydłużające ich fazę wzrostu oraz pogrubiające ich średnicę i poprawiające charakterystykę)."Stąd uznałem że keto(chodziło o szampon) i minox mają podobne działanie... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi