Members kade12 Napisano 26 Września 2017 Members Napisano 26 Września 2017 Rozumiem ze duasteryd zatrzyma nadmierne wypadanie wlosow spowodowane kreatyna i treningiem silowym ? jak wtedy sytuacja wyglada z wątrobą . Czy branie duta i kreatyny jest bardzo duzym obciazeniem dla watroby ? Cytuj
Members wrobel Napisano 27 Września 2017 Members Napisano 27 Września 2017 Uwierz, że ilości kreatyny przez ciebie spożywane (5g dziennie?) nie mogą wywołać łysienia, niby jakieś badania były ale na większych dawkach. Skoro łysiejesz to nie szukaj powodu w treningu czy suplementacji, no chyba, że jesteś na bombie to już zmienia postać rzeczy. Cytuj 3500 graftMinoxidil 5%Avodart 0,5mg eodZoxin-med
Members kade12 Napisano 27 Września 2017 Autor Members Napisano 27 Września 2017 tzn ogolnie ja wiem ze dut to zablokuje ale chodzi mi bardziej o korelacje duta z kreta czy to bardzo obciaza watrobe i czy nie niweluje w jakims stopniu efektow treningu , wydaje mi sie ze nie ; d ale jak zaczalem trening silowy tzn powrocilem do niego po 2 letniej przerwie mimo brania duta zauwazylem ze troszeczke wiecej tych wlosow wypada ale to sladowe ilosci ale mimo wszystko Cytuj
Members gurney Napisano 14 Października 2017 Members Napisano 14 Października 2017 Nie ma powodu, aby obawiać się o wątrobę ze strony kreatyny (co innego dutasteryd). Kreatyna jest jednym z lepiej przebadanych suplementów i stosowana w zalecanej dawce 5-10g/day nie ma negatywnego wpływu na zdrowie. Należy jednak jej unikać jeśli mamy problemy z nerkami, lub jesteśmy odwodnieni. Reasumując, kreatyna u osób zdrowych, w zalecanych dawkach, nie wywołuje żadnych skutków ubocznych i nie jest szkodliwa dla zdrowia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi