Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 month later...
  • Members
Napisano

No to widze ziom ze jedziesz ostro ,10% roztwór to maksymalny opisany w patentach do stosowania miejscowego:)przynajmniej ja tak znalazłem,ja natomiast bede porcje przygotowywał codziennie i uzywał zaraz po przygotowaniu ,odnośnie przechowywania znalazłem tylko tyle :Stock solution aliquots can be frozen in small aliquots and maintained at approximately −20° C., or used immediately after preparation.Powodzenia!

• Members
Napisano

nie ja również używam 5%. Mam rozpuszczony equol w spirytusie w stężeniu 10% a przed każdą aplikacją mieszam z (PG/DMI) w proporcji 1:1 czyli otrzymuje 5% gotowy roztwór do stosowania

To że zużyć w ciągu jednego dnia jest chyba w wodnej wcierce, też trafiłem na taką wzmiankę, upewnij się najlepiej. Wydaje mi się ze w czystym etanolu jest dłużej stabilny, muszę jeszcze doczytać. Ale od Folexenu dostałem odpowiedz ze jest tak jak mówie

• 1 month later...
  • Members
Napisano

Ziom, ten proszek jest jadalny?

jesli ten zalinkowany na pierwszej stronie post jest zgodny z prawdą- to equol tak czy siak obniża DHT, więc potencjalnie mogą wystąpić skutki uboczne.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Czy ktoś stosuje ?

Używam. Trudno mi powiedzieć czy działa, bo mam teraz sporo silnych środków.

Jedno co mogę powiedzieć, to że musiałbym (i zamierzam w przyszłości) stosować to wewnętrznie, odstawiając jednocześnie dutasteryd.

Tylko muszę znaleźć stabilne źródło zaopatrzenia equol'u i podliczyć to kosztowo.

Natomiast z zewnętrznego stosowania (obecnie dodaję 2% do wcierki hydro-alkocholowej) zrezygnuję, bo robi się klej. Wg mnie to nie nadaje się do wcierek.

Mój plan przyszłościowy to equol wewnętrznie + RU w KB zewnętrznie. Będzie "drogo", ale zdrowo.

• 1 month later...