Skocz do zawartości
bbh_blocked_dnftl

Rekomendowane odpowiedzi

• Members
Napisano

Hej! Również pierwsze słyszę by szampony dla dzieci były szkodliwe. Sam ich używam a dokładniej Babydream 2w1 lub Bambino 2w1. Jedynym mankamentem może być to, że poprzez brak siliconów włosy mogą się bardziej puszyć i trudniej je rozczesać zwłaszcza przy dłuższych u kobiet. Duzym plusem jest brak parabenów i SLS.

90% Wszystkich szamponów zawiera parabeny, sztuczne barwniki i jak ten zacytowany powyżej Isana z Rossmana SLS (Sodium Laureth Sulfate).

Szampony i kosmetyki dla dzieci tego nie zawierają.

40 lat

4 zabiegi HT

Łącznie przeszczepione już 11235 graftów.

Zoxin Med, Babydream Shampoo

Biotyna

Zielona herbata

• Members
Napisano
Babydream 2w1 lub Bambino 2w1. Jedynym mankamentem może być to, że poprzez brak siliconów włosy mogą się bardziej puszyć i trudniej je rozczesać zwłaszcza przy dłuższych u kobiet.

Zastanawiam się tak czy ten sam efekt niepożądany również występuje przy dłuższych włosach u mężczyzn, bo też się zastanawiam nad takimi szamponami właśnie i kurcze nie wiem czy kupować czy nie.

Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów!

Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. 

Kokos & ''Łómnisz herlajn''

Smart Hair - 3D Hair & Beard System | Character Creator

• Members
Napisano
Babydream 2w1 lub Bambino 2w1. Jedynym mankamentem może być to, że poprzez brak siliconów włosy mogą się bardziej puszyć i trudniej je rozczesać zwłaszcza przy dłuższych u kobiet.

Zastanawiam się tak czy ten sam efekt niepożądany również występuje przy dłuższych włosach u mężczyzn, bo też się zastanawiam nad takimi szamponami właśnie i kurcze nie wiem czy kupować czy nie.

Oczywiście, że warto kupić i testować. Babydream występuje tylko w Rossmanie ale takie Bambino jest w każdej Biedronce czy Lidlu. One są bardzo tanie- w granicach 8-11zł i w razie niezadowolenia mogą służyć za mydło w płynie do rąk na umywalce

40 lat

4 zabiegi HT

Łącznie przeszczepione już 11235 graftów.

Zoxin Med, Babydream Shampoo

Biotyna

Zielona herbata

• Members
Napisano

Panowie ja tylko napisałem co wyczytałem jak jest nie wiem nie jestem lekarzem, ale jeżeli włos jest kwaśny a szampon dziecięcy jest zasadowy to raczej nie wpływa to dobrze na niego - tak mi się wydaje jak kto zrobi to już jego sprawa, jest internet, są dermatolodzy można szukać i pytać.

Pozdrawiam