Members ellipsis Napisano 1 Października 2018 Members Napisano 1 Października 2018 Witam wszystkich, pytanie jak w temacie. Czy przed transplantacją włosów konieczne jest szczepienie przeciw WZW? Jeśli tak to ile wcześniej trzeba się zaszczepić? Pozdrawiam Cytuj
Members gurney Napisano 1 Października 2018 Members Napisano 1 Października 2018 Szczepienie nie jest wymagane, ale jeśli wybierasz się na zabieg do Indii, Turcji lub jakiegoś innego kraju gdzie możesz być narażony na zakażenie (lub szczepienia takie są po prostu wymagane) to nie jest to zupełnie irracjonalny pomysł. Ja sam zastanawiałem się nad tym przed zabiegiem - ostatecznie zrezygnowałem.Po podaniu szczepionki potrzebujesz 4 tygodni na wytworzenie przez twój organizm przeciwciał. Dla pełnej ochrony podaje się 2 dawki szczepionki w odstępach 6-12 miesięcy. Cytuj
Members ellipsis Napisano 1 Października 2018 Autor Members Napisano 1 Października 2018 Właśnie rozważam zabieg u Marala w Turcji, planowalbym to na drugą połowę listopada. Czyli jeśli dobrze zrozumiałem to wystarczyłoby jakbym się zaszczepił jeszcze w tym tygodniu? Byłoby to ponad miesiąc przed planowanym zabiegiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi