Members nagad Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 Cześć Wszystkim, jestem nowy na forum. Prośba do osób zaznajomionych z tematem HT o poradę.Mam 35 lat i jestem zdecydowany na zabieg. Zakola mam raczej od zawsze, powoli ale systematycznie po kawałeczku przez lata się powiększają. Chciałbym żeby włosy w miarę możliwości wyglądały jak najlepiej, ale w granicach normalnego wyglądu europejskiego. Raczej chciałbym zabrać się do tematu szybko. Jaką gęstość dobrać żeby to wyglądało naturalnie? A tym samym o jakich klinikach myśleć?Na ile graftów oceniacie moją głowę?PS. Nie tracąc czasu zapisałem się do Przybylskiego na konsultację w najbliższy piątek. O co pytać? Cytuj
Members jan_kasprzak_1989 Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 ok 4000 na przód nie wiem jaki masz stan języka, i z 2000-2500 na tyłDonor masz tak wyglądający jakby odbyło się tam już jakieś skubanie Cytuj
Members Matrix_neo94 Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 Prandecki myślę że idealna opcja Cytuj
Members antydhtor Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 ok 4000 na przód nie wiem jaki masz stan języka, i z 2000-2500 na tył Takie ilości to byłoby super, tylko że... no właśnie: Donor masz tak wyglądający jakby odbyło się tam już jakieś skubanie Donor tak dokładnie wygląda jakby było już tam pobierane coś metodą FUE, a jeśli nie, to donor raczej niestety szału nie robi i po pobraniu z niego 6-7 kgr wyglądałby pewnie jeszcze bardziej łyso. No chyba że nie jest tak źle, a jakieś mocne światło od tyłu potęguję ten efekt na zdjęciu. Ale za to włosy nie wydają się być jakieś bardzo cienkie, i to chociaż jest plus. Myślę, że 4 kgr większość lekarzy by wyciągnęła i tak z tego donoru (w tureckich klinikach - może nawet w jednej sesji), a tyle wystarczyło by już do w miarę przyzwoitego efektu, zakładając, że linia będzie wysoko i z zakolami, oraz nie będzie szaleństw z gęstością. Dużo zależeć będzie tu od podejścia lekarza, jak i też od samego autora, czy skłoni się bardziej ku temu aby wyeksploatować donor i uzyskać lepszy efekt HT, czy raczej zaoszczędzić donor kosztem gorszego czy raczej mizernego efektu. Nie ma się co czarować, przód jest praktycznie cały do zrobienia (no może poza kępką na języku) a do tego korona. Jestem też zdania że farmakologia na pewno by trochę pomogła, przynajmniej jeśli o gniazdo chodzi - ale to jest już też wola i decyzja autora tematu.Przypadek na pewno nie jest jakiś super kandydata do HT, ale na pocieszenie można śmiało powiedzieć, że są dużo gorsze i jakiejś mega tragedii też nie ma, że się nie da zrobić nic - w miarę przyzwoity efekt jest moim zdaniem możliwy, zwłaszcza, że można by dodatkowo coś wyciągnąć pewnie też z BHT, a autor nie ma jakiś wygórowanych oczekiwań. -- 20 lut 2019, 22:18 -- Prandecki myślę że idealna opcja -- 20 lut 2019, 22:48 -- Moim zdaniem te 3,5 kgr, to jest już takie skrajne minimum dla uzyskania średnio -zadowalającego efektu (żeby nie powiedzieć mizernego), i bzdurą jest, że gdzieś tam w jakiejś polskiej klinice ocenili na tylko 2,5 kgr, i że to w zupełności wystarczy. Cytuj Ruch wyzwolenia mieszków włosowych spod okupacji androgenów! Post Balding Syndrome. Post ''Mature Hairline'' Syndrome. Post ''Male Hairline'' Syndrome. Post Dermatologists Syndrome. Post Some Hair Transplant - Doctors Syndrome. Kokos & ''Łómnisz herlajn''
Members nagad Napisano 20 Lutego 2019 Autor Members Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Na szczęście zdjęcia są mocno prześwietlone, więc jest jakaś nadzieja.Włosy z tyłu głowy oceniłbym raczej jako mocne.Poniżej zdjęcia po myciu, przy mniejszym świetle. O co zapytać na konsultacjach w klinice?Zrobić na miejscu jakieś badania? Edytowane 21 Lutego 2019 przez Gość Cytuj
Members marcinekk Napisano 20 Lutego 2019 Members Napisano 20 Lutego 2019 Mocne może i są ale wydaje się że bardzo rzadkie. Zapytaj o gęstość donoru i o to jakie włosy stanowią przewagę: jedno, dwu, trzy włosowe? Jak trójki to efekt będzie ok ale jeśli dwójki to przy tak słabej gęstości donoru będzie kiepsko Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi